Dirljiva priča

Tajna uspjeha jednog od najslavnijih komičara svijeta malo koga ostavlja ravnodušnim

Eddie Murphy (Foto: profimedia Eddie Murphy (Foto: profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Eddie Murphy (Foto: Profimedia) Eddie Murphy (Foto: Profimedia) +0 Eddie Murphy (Foto: profimedia Galerija

Eddie Murphy ostao je bez starijeg brata Charlieja prije dvije godine, kad je preminuo od posljedica leukemije.

Američki glumac Eddie Murphy danas je jedan od najuspješnijih glumaca i komičara, iza sebe ima niz snimljenih obiteljskih filmskih komedija koje su pred malim ekranima okupljale tisuće obitelji diljem svijeta, no njegova je životna priča proizašla zapravo iz obiteljske tragedije.

Pogledaj i ovo Nicole Murphy (Foto: AFP) Puca od samopouzdanja Bivša supruga kralja smijeha u 53. godini pokazala savršeno oblikovane trbušnjake i bujnu pozadinu

Naime, kada mu je bilo samo osam godina, Eddie je ostao bez oca, koji je izboden do smrti, no maleni je Eddie svoju bol i tugu odlučio utopiti u  smijehu. Naučio je nasmijavati sam sebe, ali i cijeli svijet, što je vjerojatno bila najvažnija stvar tijekom oporavka od šoka koji je u djetinjstvu doživio i preživio.

"Bio sam razredni klaun odmalena", izjavio je Eddie u jednom od svojih nastupa uživo "The Big Laff Off".

No njegov stariji brat Charlie Murphy s tugom se nosio na drugačiji način. On je sve što je imao uložio u zaštitu i odgoj mlađeg brata. Brinući se za njega, jednog je dana saznao za komičarsko natjecanje u kojem je glavna nagrada iznosila tek 25 američkih dolara. No njihova je obitelj tada jedva spajala kraj s krajem, a Charlie je znao da Eddie može pobijediti.

"Brat mi je rekao da bih se trebao prijaviti, da zaradim 25 dolara oponašajući Stevieja Wondera i Mohammeda Alija, što mi je išlo jako dobro", izjavio je Eddie u televizijskom showu Jimmyja Kimmela.

Naime, Charlie je shvatio da je Eddie rođen da bude komičar i sa samo 15 godina već je imao zakazane nastupe u stand-up klubovima, a na filmskom se platnu prvi put pojavio s 21 godinom.

U međuvremenu Charlie je vodio vlastitu bitku i pokušavao pronaći put da sam sebe izbavi i pronađe put iz uličnih bandi i zatvorskih ćelija u kojima se nekoliko puta našao. S vremenom je postao sklon nasilju, i to baš u vrijeme kada je Eddiejeva karijera počela cvjetati. Tada je Eddieju više nego ikada prije trebala zaštita te je došao na ideju da mu stariji brat postane tjelesni čuvar i udalji se od problema u koje ga je život nekako odveo.

"Njegova sposobnost da izađe pred publiku, da se izrazi i sve ispred sebe nasmije, ta njegova moć bila mi je nevjerojatna", izjavio je Charlie jednom prilikom i dodao da Eddie živi svoj san.

No Eddie je shvatio da je Charlie bio taj koji se morao odreći svih svojih snova kako bi on uspio ostvariti svoje. Jer bez njega i njegove podrške i zaštite Eddie nikada ne bi postao svjetska zvijezda. Zbog toga mu se odlučio odužiti, i to ne bilo kako.

Naime, kada je došlo vrijeme da režira svoj prvi film "Harlem Nights", Eddie je u njemu osigurao ulogu posebno namijenjenu bratu Charlieju. Bilo je to pružanje šanse da sam ostvari i unaprijedi filmsku karijeru. 2002. godine uspio ga je uvjeriti da iskuša svoje talente na stand-up pozornicama na kojima je, unatoč zrelijim godinama, zablistao.

Uskoro su mu se počela otvarati vrata za nove suradnje pa mu je komičar Dave Chappelle uputio poziv da nastupa u njegovu showu. Naravno, cijelo to vrijeme Eddie je bio skroman pa se čak bio povukao iz centra pažnje javnosti kako bi mogao biti podrška starijem bratu.

Charlie možda nije uspio steći svjetsku slavu kakvu je stekao Eddie, no to je bilo ionako manje važne jer je konačno živio svoj san. Sve do trenutka kada se dogodilo ono nezamislivo. Naime, 2017. godine Charlie je preminuo od posljedica teške borbe s leukemijom, a Eddie se zbog toga povukao iz svijeta glume.

"Nisam ni znao da je bolestan. To čak nisu znali niti oni koji su mu bili bliži jer je svoje probleme držao za sebe", izjavio je jedan od njegovih kolega u radijskom showu HOT 97.

Zvijezde sa svih strana svijeta dijelile su tugu zbog gubitka, no nitko to nije teže podnio od Eddieja. Ipak, bio je svjestan njegova nasljeđa koje je ostavio iza sebe i bio je sretan što je Charlie uspio ostvariti svoj san. Jer Charlie je više od svega na svijetu volio nasmijavati ljude.

2019. godine Eddie se vratio glumačkom poslu kako bi Charlieju odao počast i jer je znao da ga stariji brat odnekud gleda jer u životu nije propustio niti jedan njegov nastup.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Jackie Stallone (Foto: Getty Images) Jackie Stallone (Foto: Getty Images) Jackie Stallone (Foto: Getty Images) Jackie Stallone (Foto: Getty Images) +2 Jackie Stallone (Foto: Getty Images) Celebrity Majka slavnog glumca koja se bliži 100. rođendanu danas žali zbog operacija kojima se željela uljepšati

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene