Čudna ljubavna priča

Volio je samo jednog: Bili su zajedno 18 godina, no nikada nisu imali fizički kontakt, a znao je za sve njegove prevare

Karl Lagerfeld (Foto: Profimedia) Karl Lagerfeld (Foto: Profimedia) Profimedia 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Karl Lagerfeld (Foto: Profimedia) Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) +0 Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) Galerija

Karl Lagerfeld preminuo je u 86. godini života. Modnom dizajneru sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća srce je osvojio francuski pripadnik aristokracije i boem Jacques de Bascher.

Modni dizajner i kreativni direktor Chanela Karl Lagerfeld koji je preminuo u 86. godini života od raka gušterače, vodio je poprilično turbulentan ljubavni život.

Pogledaj i ovo showbuzz "nemam izgovor..." Influencer koji je Rihanninog partnera optužio za prevaru javio se na društvenim mrežama, svima se ispričao

Modni genijalac i neokrunjeni kralj kontroverznih izjava, to je bio Karl. Drugim riječima, osim bogate modne karijere imao je i vrlo zanimljiv privatni život, koji je, među ostalim, obilježila i velika ljubavna priča.

Naime, osebujnom dizajneru sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća srce je osvojio francuski pripadnik aristokracije i boem Jacques de Bascher, koji je baš poput njega volio modu, ali i književnost. Karl, koji je i odrastao okružen velikim bogatstvom, Jacquesa je financirao i volio, no tvrdio je kako nikada nisu spavali niti živjeli zajedno u 18 godina.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) on

"Beskrajno sam ga volio, ali nikada nismo imali fizički kontakt. Zaveo me njegov fizički šarm", jednom je prilikom otkrio dizajner, koji je znao za brojne prevare svog partnera, no sve mu ih je tolerirao i opraštao. Njihovu neobičnu ljubavnu priču prekinula je Jacquesova smrt 1989. godine od posljedica AIDS-a, a dizajner je do posljednjeg trenutka bio uz njega, spavajući na pomoćnom krevetu u njegovoj bolničkoj sobi. Karl se pojavio na njegovu sprovodu, unatoč reputaciji da baš nikada nije odlazio na njih.

"Smatrao sam da je u trenucima kada me varao bio jednostavno neuračunljiv. Htio sam vidjeti samo njegovu lijepu stranu i nisam bio svjestan stvari koje je čuvao u mraku. Pričao bi mi o stvarima koje je radio dok nismo bili zajedno, no nikada nisam postavljao pitanja", otkrio je za vrijeme života Karl, kojeg je njegov voljeni varao i s poznatim dizajnerom Yves Laurentom, s kojim je Karl više od dva desetljeća bio vrlo blizak prijatelj.

"Naravno da sam znao za tu aferu, a njegov tadašnji partner Pierre Berge na kraju je uništio naše prijateljstvo. Govorio je da ja upravljam njihovim odnosom kako bi uništio Laurentovo modno carstvo."

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) on

Nakon što je de Bascher preminuo, Karl više nije imao ljubavnog partnera, a utjehu je pronašao u hrani, zbog koje je na kraju morao krenuti na rigoroznu dijetu kojom je smršavio čak 47 kilograma. Iako je bilo očito kako pati zbog gubitka partnera, u svojoj je knjizi napisao da se "nikad ne zaljubljuje jer voli jedino svoj posao".

Iako nije imao stabilnu vezu, itekako se dobro znalo kako Karl voli društvo mlađih muškaraca, točnije muških modela, s kojima je godinama posjećivao modne revije, ekskluzivne zabave te putovao svijetom u privatnom zrakoplovu. Navodno je mlade modele doživljavao kao članove obitelji, a nije imao problema s čašćenjem jer je volio biti okružen šik prijateljima.

"Uvijek sam okružen samo lijepim i mladim ljudima jer mrzim ružnoću", jednom je prilikom zaključio Karl. 

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) +6 Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) Celebrity Nisu se baš svi divili njegovoj brutalnoj iskrenosti: Kontroverzne izjave preminulog Karla Lagerfelda

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Sonja Kovač (FOTO: Instagram) Viktorija Rađa (Foto: Instagram) Viktorija Rađa (Foto: Instagram) Sonja Kovač (Foto: Instagram) +9 Sonja Kovač (Foto: Instagram) Celebrity ''Ples sa zvijezdama'' uskoro na Novoj TV! Otkrivamo imena zvijezda koje će se natjecati u hit-showu

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Scott Disick i Sofia Richie (Foto: Profimedia) Scott Disick i Sofia Richie (Foto: AFP) Scott Disick i Kourtney Kardashian (Foto: Profimedia) Scott Disick i Sofia Richie (Foto: Instagram) +3 Scott Disick i Sofia Richie (Foto: AFP) Celebrity Svi su mislili da mu je ona samo još jedna prolazna avantura, ali on je i dalje ludo zaljubljen u nju

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene