neobičan potez

Diva podigla tužbu protiv 50 godina mlađe kolegice jer joj previše nalikuje, vidite li i vi toliku sličnost među njima?

Tina i Ike Turner (Foto: Profimedia) Tina i Ike Turner (Foto: Profimedia) Profimedia 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Tina i Ike Turner (Foto: Profimedia) Tina i Ike Turner (Foto: Profimedia) Tina Turner (Foto: Getty Images) +0 Tina Turner (Foto: Getty Images) Galerija

Tina Turner tužila je pjevačicu Dorotheu Fletcher koja pjeva njezine obrade jer kako tvrdi, previše joj nalikuje.

Diva Tina Turner tuži njemačku pjevačicu koja nastupa s njezinim obradama jer izgleda preslično njoj. Legendarna 81-godišnja pjevačica odlučila se na ovaj potez kada je vidjela Dorotheu Fletcher, koja inače ima oko 30 godina i nastupa sa showom kojeg je nazvala "Simply The Best" po popularnoj pjesmi glazbene dive.

Pogledaj i ovo Tina Turner - 6 Glazbena ikona Poznat je uzrok smrti legendarne Tine Turner, za obožavanom pjevačicom tuguje cijeli svijet!

Odvjetnici Tine Turner u tužbi su naveli kako na promotivnim materijalima showa Dorothea previše nalikuje slavnoj pjevačici te bi njezini obožavatelji zbog toga mogli pomisliti da će ih na pozornici dočekati Turner.

Njemačka glazbena scena trenutačno čeka u čiju će korist presuditi suci, a ta bi presuda mogla uvelike promijeniti čitavu scenu koja se bavi obradama poznatih glazbenika. Tina Turner zapravo je tužila tvrtku Cofo Entertainment koja stoji iza 50 godina mlađe pjevačice, a zastupa i bendove koji se bave obradama Elvisa Presleyja, The Beatlesa i Franka Sinatre.

Tina Turner je prvu tužbu podigla prošle godine kada su objavljeni posteri na kojima Dorothea nalikuje pjevačici, a tužbu je i dobila na njemačkom sudu. Nakon toga promotivni materijali su izmijenjeni te je sud zaključio kako se pjevačici ne može oduzeti pravo na njezin umjetnički izričaj, pogotovo jer je naglašeno da svira obrade Tine Turner.

"Tina Turner bi htjela odlučivati o tome može li se njezin lik i djelo koristiti u promotivne svrhe", rekao je na sudu prošloga tjedna njezin odvjednik, koji je tužbu proslijedio na viši sud. "Samo glupa osoba može zaključiti da se radi o pravoj Tini Turner", rekli su odvjetnici koji brane Dorotheu Fletcher. Presuda u ovome slučaju očekuje se u veljači sljedeće godine.

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Edward Furlong (Foto: Screenshot) Edward Furlong (Foto: Getty Images) Edward Furlong (Foto: Getty Images) Edward Furlong (Foto: Getty Images) +3 Edward Furlong (Foto: Getty Images) Nekad i sad Nekad je bio velika dječja zvijezda, no danas živi pomalo zaboravljeno i dani slave daleko su iza njega

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene