Sandi za Dnevnik.hr

'Nadam se prepunom Green Goldu, a zabavu do jutra svečano obećajem!'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Izlaskom novog singla Sandija Cenova 'Stoljeća ne mijenjaju ljude' dalo se naslutiti da je pred publikom još jedna uspješnica. Ovog tjedna Sandi je sa ovim singlom zabilježio veliki uspjeh na listi HR TOP 40. Osim što je singl zabilježio novi ulaz, našao se na odličnom desetom mjestu spomenute top liste. Bila je to odlična prilika za intervju s ovim 45-godišnjim pjevačem.

Nedavno ste predstavili singl 'Stoljeća ne mijenjaju ljude'. Recite nam kako je pjesma nastala.

Pjesma 'Stoljeća ne mijenjaju ljude' nastala je pri samom kraju snimanja albuma 'To je to'. Moj suradnik, prijatelj (a i kum) Ante Pecotić i ja sjedili smo u studiju i odlučili staviti točku na 'i' ovom albumu. Bili smo apsolutno zadovoljni albumom, pa smo na samom kraju snimanja napravili zajedno pjesmu baš onako po svom guštu. Ante je radio glazbu, a ja tekst, i ta simbioza je iznjedrila ovu pjesmu, na koju sam izuzetno ponosan. Pjesma je bezvremenska, i siguran sam da su se u njoj našli svi oni koji su u svom životu bili zaljubljeni, a našli bi se pod povećalom raznoraznih dušebrižnika. Volio bih da ta pjesma za sva vremena ostane neka vrst himne svih istinskih zaljubljenih.

Kakve planove imate za dalje - nove pjesme, nastupi...


Kako nam se bliži božićno vrijeme, nastupa ima puno, a nitko sretniji od mene zbog toga. Kako je trenutno aktualni singl 'Stoljeća ne mijenjaju ljude' zadnji od singlova sa albuma 'To je to', koje ću u suradnji sa svojom diskografskom kućom Hit Records predstaviti svojoj publici, radi se već na novim pjesmama. Ima ih puno, pa ću još odlučiti s kojom od tih novih pjesama izaći, i lagano početi predstavljati novi album, na kojem upravo ovih dana radim u studiju. U svakom slučaju, pjesme su sve ljubavne, a kako meni ovih dana fali sunce, pokušavam napraviti pjesme, koje će na neki način osunčati ove tmurne jesenske dane.

Kako komentirate današnje nastupe i reakcije fanova na svoje pjesme u odnosu na stanje kakvo je bilo 90-ih godina, kad ste bili na vrhuncu popularnosti.

Uvijek volim istaknuti da su te devedesete, barem iz moje perspektive, bile sjajno glazbeno razdoblje u Lijepoj našoj, bez obzira na strahote, koje su nam se u tom razdoblju događale. Svi smo tada nekako vjerovali da smo osamostaljenjem dio zapadnog svijeta, pa nam je i glazba bila orijentirana k relevantnoj svjetskoj sceni. A i publika je bila euforična zbog činjenice što smo svi vjerovali u neko bolje sutra. Doživio sam tih godina neku vrst 'beatlemanije' i sretan sam da mi se i to u životu dogodilo. Sad je neko drugo vrijeme (kao što bi rekla jedna od mojih pjesama), sve ove negativne stvari oko nas utječu i na glazbu, a još više na publiku, koja je toliko puna privatnih problema, da za glazbu manje mari nego tih devedesetih. Ali dobra pjesma uvijek nekako ispliva, bez obzira na činjenicu da je glazbe u hrvatskim medijima nikad manje.

Koja vam je najdraža vaša pjesma i zašto baš ta?

Teško je to reći, jer je svaka nastala u nekom dragom periodu, pa svaki put kad je izvodim, vratim se u te okolnosti, u kojima je nastala. Možda bih izdvojio prvu pjesmu koju sam napisao, a to je pjesma 'Nebo'. Kad smo je pustili u eter, postala je hit u najkraćem mogućem roku, pa sam i dan-danas zahvalan publici što mi je itekako vratila svu energiju, koju sam uložio u tu pjesmu. I danas često svoje koncerte otvaram upravo s tom pjesmom.


Kakvu glazbu danas slušate? Koji vam je izvođač najbolji (strani/domaći)?

Slušam stvarno sve. I glazbu dijelim samo na dobru i lošu, bez obzira na stil. Od domaćih izvođača mi je teško nekog izdvojiti, jer su to sve moji kolege, pa i dugogodišnji prijatelji. Možda bih izdvojio Dinu Merlina, na čijem koncertu sam bio u zagrebačkoj Areni, i to je možda najbliže nekom od svjetskih koncerata na kojima sam ikad bio. Što se strane glazbe tiče, isto tako slušam sve, ali ne mogu a da ne spomenem nešto što mi je uvelike promijenilo percepciju doživljaja nekog koncerta. To je prošlogodišnji koncert Brucea Springsteena u Trstu, koji sam odgledao i odslušao kao u nekom transu, jer ta doza energije, kojom nas je Bruce sve osupnuo, upravo je nevjerojatna. Neću kriti svoju želju: 'kad odrastem volio bih biti Bruce Springsteen'.

Što očekujete od nastupa u Green Goldu 15. studenog?


Na prošlogodišnjem koncertu u Green Goldu snimio sam live spotove za pjesme 'Jelo, Jelena' i 'Stoljeća ne mijenjaju ljude'. Moram priznati da sam bio jako uzbuđen, čak i previše za moj ukus, jer do tada stvarno dugo nisam nastupao pred zagrebačkom publikom, a i mnogim prijateljima, koji su me došli vidjeti i čuti. Mislim da sam ovih dana uspješno radio na razbijanju te treme, pa ću ove godine biti puno opušteniji, i zaista se tom koncertu jako veselim. Često na društvenim mrežama, a i na ulici, doživljavam pitanje kad ću nastupati u Zagrebu. Eto, sad u petak. Oduševljava me to što publika u Green Goldu (barem po prošlogodišnjem koncertu) zna sve ove nove pjesme, i pjeva ih uglas potpuno jednako kao i moje stare velike hitove. Nadam se prepunom Green Goldu, a zabavu do jutra svečano obećajem.

Pogledaj i ovo In Magazin: Sandi Cenov i žena - 1 Proslavili 18. godišnjicu Sandi Cenov i njegova supruga za kamere In magazina progovorili o braku i zarukama: ''Bila je to ljubav doslovno na prvi pogled''

Nakon zagrebačkog koncerta za Sandija nema pauze. Nastupit će na sljedećim lokacijama:

16.11.2013. Hrvatska, Vinkovci, Otok
07.12.2013. Hrvatska, Zagreb, event
14.12.2013. Hrvatska, Zadar, Yachting Bar
21.12.2013. Hrvatska, gorski kotar, Tršće, Klub Rudnik
25.12.2013. Hrvatska, Split, Vanilla
27.12.2013. Srbija, Ivanjica, Dom kulture
28.12.2013. Hrvatska, Vrgorac, Klub Schwab

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene