Tragičan odlazak

Prošlo je 11 godina od tragične smrti obožavanog glumca: Znao je da mu se bliži kraj

Heath Ledger (Foto: Getty Images) Heath Ledger (Foto: Getty Images) Getty Images 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Heath Ledger (Foto: Getty Images) Heath Ledger (Foto: Getty Images) Heath Ledger (Foto: Getty Images) Heath Ledger (Foto: Getty Images) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) +0 Mary Kate i Ashley Olsen (Foto: Profimedia) Galerija

Omiljeni australski glumac napustio nas je 22. siječnja 2008. godine, a presudio je sam sebi.

Danas se obilježava godišnjica smrti slavnog holivudskog glumca Heatha Ledgera.

Pogledaj i ovo showbuzz Tragična sudbina Smrt koja je sve šokirala: S njegovim odlaskom mnogi se ne mire ni danas, a neki smatraju da je za sve kriva jedna uloga

Omiljeni australski glumac napustio nas je 22. siječnja 2008. godine, a presudio je sam sebi u stanu u New Yorku u dobi od samo 28 godina.

Pravim imenom Heath Andrew Ledger rođen je 1979. godine u Australiji, a za početak njegove karijere uzimaju se rane 90-te godine prošlog stoljeća. Atraktivnog plavušana proslavila je uloga u teen filmu "10 razloga zašto te mrzim" zbog kojeg je dobio etiketu seksi komada koja mu se nije previše svidjela. Drugim riječima, glumcu se nije svidjela činjenica da ga se zbog takvih sladunjavih uloga ne shvaća ozbiljno te je činio sve kako bi to promijenio.

Heath je tada počeo prihvaćati uloge u filmovima kao što su The Patriot, A Knight's Tale, Monster's Ball i The Dark Knight, a za posljednji je dobio i prestižnog Oscara, no nažalost tek kad je preminuo.

Heath Ledger (Foto: Getty Images) Heath Ledger (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

2004. godine glumac je upoznao ljubav svog života, glumicu Michelle Williams, iako je prije toga bio poznat kao veliki zavodnik. U njegovom su se zagrljaju tako našle glumice Naomi Watts, Heather Graham i Lisa Zane, no niti jedna na njega nije ostavila utjecaj kao Michelle koja se proslavila u teen seriji "Dawson's Creek".

Podsjetimo, par se upoznao davne 2004. godine na setu filma "Brokeback Mountain" u kojem su glumili bračni par: on gay kauboja, a ona njegovu nesretnu ženu. No tada im nije padalo na pamet da će tako završiti i u stvarnom životu. U travnju 2005. godine saznalo se kako par očekuje svoje prvo dijete, a kćerkica Matilda Rose rođena je u listopadu iste godine. Tijekom veze par je živio u Brooklynu, no u rujnu 2007. godine odlučili su se rastati nakon tri godine ljubavi. "Nisam znala gdje otići. Nisam mogla niti zamisliti mjesto na kojem bih se osjećala dobro", jednom je prilikom izjavila glumica nakon prekida.

22. siječnja 2008. godine glumac se predozirao lijekovima u stanu, dok je Michelle s tada 2-godišnjom kćerkicom bila u Švedskoj. I dok se u medijima tjednima nakon njegove smrti moglo pročitati kako je par živio ljubavnu bajku koja je završila kao noćna mora, bolje upućeniji izvori tvrde kako je prekidu kumovalo njegovo okorjelo tulumarenje te ovisnost o tabletama za spavanje i kokainu, što nije toliko mučilo Williams sve dok na svijet nije došla kćerkica. "Michelle je bila vrlo jasna oko toga što želi u vezi Matilde, no on se nije mogao odreći poroka. Voljeli su se, no nisu nalazili rješenje za ovaj problem pa ga je napustila." Navodno je i Michelle konzumirala kokain te je bila ovisna o tabletama za spavanje, no prestala je s konzumacijom čim je saznala da je u drugom stanju.

Kako su otkrili njegovi prijatelji i bliski članovi obitelji, Heath je bio neopisivo nesretan posljednjih dana svog života. "Zbog posla je imao osjećaj da nije otac kakvog zaslužuje njegova kćer, niti muž kakvog zaslužuje njegova žena", otkrila je njegova sestra Kate koja je posljednja razgovarala s njim. Glumca se često tih posljednjih dana moglo vidjeti u Brooklynu kako preko dana usamljeno tetura ulicama, dok je navečer tulumario sa "zločestim" curama poput Lindsay Lohan i Mary-Kate Olsen

Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Foto: Getty

Navodno mu je Lindsay bila ljubavnica, iako je ona priznala kako je u to vrijeme bila ludo zaljubljena u njega, no čini se kako on nije osjećao isto. Za bivšu teen zvijezdu Mary-Kate i dan danas se šuška da mu je nabavila tablete koje su ga ubile, a zanimljivo, nju je prvo nazvala njegova maserka koja je i pronašla njegovo beživotno tijelo. Navodno mu je ona bila bliska prijateljica, no glumica nikada nije željela javno pričati o tome.

Prijateljima se Heath prije smrti povjerio kako mu lijekovi olakšavaju život, no isti su ga te kobne noći koštali života. Heath je i za života bio introvert te je u intervjuima često isticao kako mu je veliki problem upoznavati se s novim ljudima. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je 22. siječnja u stanu u jutarnjim satima, a prema izjavama susjeda, Michelle i Heath su se svađali isključivo zbog njegovih ovisnosti.

"Jako ga je voljela, no nikad se nije mogla u potpunosti osloniti na njega, jer je on bio potpuno izvan kontrole pred kraj veze i života. Nakon prekida nije dugo patila jer je odlučila da zbog kćerkice neće biti u depresiji, već se posvetila karijeri", otkrio je njezin prijatelj svojedobno za časopis People.

Puno se pričalo i o tome kako je glumac predosjećao kraj, jer je stalno napominjao kako nema previše vremena te isticao što još želi postići. 

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Gwyneth Paltrow (Foto: Profimedia) Gwyneth Paltrow i Chris Martin (Foto: AFP) Gwyneth Paltrow i Brad Falchuk (Foto: Instagram) Gwyneth i Apple Paltrow (Foto: Instagram) +3 Gwyneth Paltrow i Chris Martin (©morrison/Press Association/PIXSELL) Celebrity Holivudska glumica pokazala umorno lice s borama i podočnjacima

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Monica Belluci (Foto: Getty Images) Monica Belluci (Foto: Getty Images) Monica Belluci (Foto: Getty Images) Monica Belluci (Foto: Getty Images) +5 Monica Belluci (Foto: Getty Images) Celebrity Jedna od najljepših žena na svijetu zablistala u Parizu: Teško je povjerovati da ima 54 godine

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Ansel Elgort i Violetta Komyshan (Foto: Profimedia) Ansel Elgort (Foto: Getty Images) Ansel Elgort (Foto: Getty Images) Ansel Elgort (Foto: Getty Images) +4 Ansel Elgort (Foto: Getty Images) Celebrity Drastično promijenio imidž: Mladog glumca jedva su prepoznali, ali djevojka je ta koja je ukrala pažnju

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene