Tužna vijest

Preminuo Jasmin Stavros, omiljeni kralj zabave u 69. godini izgubio je bitku s teškom bolesti

Jasmin Stavros Jasmin Stavros Neja Markičević/Cropix 1/40 >> Pogledaji ovu galeriju Jasmin Stavros Jasmin Stavros Jasmin Stavros Jasmin Stavros Jasmin Stavros Mladen Grdović, Jasmin Stavros Mladen Grdović, Jasmin Stavros Mladen Grdović, Jasmin Stavros Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Zlatko Pejaković - 5 Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Zlatko Pejaković - 4 +29 Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Zlatko Pejaković - 2 Galerija

Jasmin Stavros preminuo je u dobi od 68 godina nakon borbe s teškom bolesti.

Pjevač Jasmin Stavros preminuo je u dobi od 68 godina u klinici za plućne bolesti Jordanovac, potvrdili su nam njegov menadžer Ljubo Šeperić i liječnici KBC-a Zagreb. Borio se s teškom bolesti, rakom kostiju, a liječio u KBC-u Rebro.

Pogledaj i ovo Posljednji ispraćaj Jasmina Stavrosa - 3 Snagu je crpio u vjeri Prijatelji Jasmina Stavrosa otkrili su nepoznate detalje o pjevaču: ''Nije prošlo mjesec dana da ne bi išao u Međugorje''

"Jasmin je zaspao jučer u 21 sat, ne mogu sada ništa drugo reći. Sahrana će vjerojatno biti u Splitu, ali ne znamo još kada", rekao nam je Jasminov menadžer.

Jasmin Stavros rođen je kao Milo Vasić 1. 11. 1954. godine u Splitu. Potječe iz glazbene obitelji. Pokojni otac bio mu je glazbenik, djed i brat bavili su se glazbom, a majka je pjevala u HNK-Split. Završio je osnovnu glazbenu školu (klavir) i srednju glazbenu školu (kontrabas). Također je dvije godine išao na sate solo pjevanja kod profesorice Ristić u Splitu, koja mu je impostirala glas i naučila ga tehnikama pjevanja i disanja koje su mu omogućile ovako dugu pjevačku karijeru. Od dvanaeste godine svira bubnjeve, a s 15 godina profesionalno svira u brojnim splitskim sastavima: Delfini, Mladi batali (današnji Magazin), grupi More.

Prije nego što je postao neokrunjeni kralj zabave, bio je jedan od najtraženijih bubnjara u bivšoj Jugoslaviji. Surađivao je s Josipom Lisac, Arsenom Dedićem, Duškom Lokinom, Mišom Kovačem, Ivicom Šerfezijem, Nedom Ukraden, Ljupkom Dimitrovskom i brojnim drugim glazbenicima. Najveći financijski uspjeh donijela mu je pjesma Julie, koju je snimio s Danijelom.

80-ih godina otišao je u Ameriku i ondje se zadržao dvije godine te završio privatnu jazz-akademiju Stanley Spector u New Yorku. Kao jedan od najboljih studenata i zapravo najbolji student iz Europe dobio je 1982. godine zelenu kartu za boravak u Americi. U tom je trenutku već imao ženu i dvoje djece, pa se zbog njih ipak odlučio vratiti u domovinu.

Na ideju da postane pjevač došao je igrom slučajnosti 1986. godine kada je s Doris Dragović snimio duet ''U tebe se neću zaljubiti'' na ploči ''Željo moja''. Izvođač koji je trebao s Doris otpjevati duet nije došao, a preslušavši snimku, Jasmin je shvatio da nije samo talentirani bubnjar nego i dobar pjevač, a kasnije će se ispostaviti i vrhunski zabavljač.

Prvu ploču izdao je 1987. godine, a ostalo je povijest.

"Dao bih sto Amerika", "Umoran", "Kad se prijatelji rastaju", "Nemoj se udavati", "Neka je šarala", "Doma je Amerika", samo su neki od brojnih hitova po kojima ćemo ga pamtiti.

Jasmin je iza sebe ostavio suprugu Žarku i dvojicu njihovih sinova, Milu i Krešu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene