Seli u Irsku

Ne biste vjerovali zbog čega slavni glumac odlazi iz Hollywooda!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nije skandalozan, ali je u svakom smislu poseban i drugačiji - živi životom svojih likova, a kad ne snima pretvara se u drugog čovjeka - majstora stolara, osobenjaka koji uživa u drugoj vrsti kreativnosti.

Glumac Daniel Day-Lewis, dobitnik tri rekordna Oscara te sjajni karakterni glumac, nedavno je najavio povlačenje iz svijeta glume. Daniel je odlučio da je vrijeme da se posveti svojoj drugoj ljubavi - stolarstvu. Naime, još kao student otkrio je kreativnost tog zanata te se čak dvoumio oko toga hoće li se posvetiti glumi ili stolarstvu.

>> Irski gulaš, glazba i oldtimeri: Počinju dani Sv. Patricka u Zagrebu!

Pogledaj i ovo showbuzz Pikanterije... O svom dubokom, dubokom dekolteu: 'Niste još vidjeli ništa!'

Ipak, nije se odrekao niti jednog i ovo mu nije prvo povlačenje iz svijeta filma. Nekoliko puta je uzimao pauze, a neke su trajale i po pet godina. Sad kaže kako se ne planira vratiti u Hollywood, makar ne prije 60. rođendana.

Susjed Bonu Voxu iz grupe U2

Za razliku od brojnih glumaca, 55-godišnji Daniel nije jedan od onih koji poziraju na crvenom tepihu, ima ljubavne afere koje se povlače po tabloidima ili njegove slike razuzdanih izlazaka 'cure' na internetu. Kad nije u SAD-u, Day-Lewis nalazi se na svom izoliranom imanju u Irskoj gdje mu je jedan od prvih, ali zapravo vrlo dalekih susjeda i slavni Bono Vox.

No, Day-Lewis ne druži s njim niti drugim slavnim osobama. Više preferira svoju osamu i javnosti nepoznate prijatelje, a na svom imanju izrađuje predmete od raznih vrsta drveta. Koliko je uživljen u stolarstvo govori i činjenica kako je njegov sin dugo vjerovao da mu je tata građevinar, a ne glumac, ali i to da je tijekom snimanja filma 'Vještica iz Salema' sam izgradio svoju kuću u selu u kojem je bilo snimanje i to alatom iz 17. stoljeća, a tamo je i živio tijekom cijelog snimanja. Valja spomenuti i to kako je nakon 'Boksača' proveo neko vrijeme u Firenci gdje je kod postolara učio kako se prave cipele.

Mjesecima je živio u šumi, napravio svoj kanu, lovio lukom i strijelom

Upravo zato je Daniel Day-Lewis sjajan glumac -  za sve svoje uloge se priprema mjesecima pa čak i godinama ževeći načinom života kojim su živjeli njegovi likovi. Za 'Lincolna' se spremao tako što je u godinu dana pročitao preko stotinu biografskih knjiga tog američkog predsjednika, pričao i odijevao se kao on, za 'Posljednjeg Mohikanca' mjesecima je živio u šumi, napravio svoj kanu, lovio lukom i strijelom te jeo samo ono što je ulovio. Za potrebe 'Boksača' je pak tetovirao ruke i tri godine trenirao dva puta dnevno, a njegov trener je nakon svega izjavio da bi sad mogao i u profesionalce.

U mladosti nije bio vjeran svojim curama

Daniel Day-Lewis i nakon ovog povlačenje iz svijeta filma napušta svoje imanje u SAD-u te seli u Irsku. Nastavlja izučavanje stolarije, a s njim u Irsku ide i supruga Rebecca Miller te sinovi Cashel Blake i Ronan Cale. No, Daniel ima i sina Gabriela-Kanea kojeg je dobio još 1995. godine iz veze s francuskom glumicom Isabellom Adjani. U tom periodu Day-Lewis nije bio baš vjeran svojim djevojkama.

Dok mu je cura rađala, on je bio u krevetu s Julijom Roberts

Naime, dok je hodao s Isabellom Adjani htio se oženiti te se par i zaručio. No, on je hto svadbu napraviti odmah nakon zaruka, a Isabella je smatrala da je to prerano. Kratko nakon toga Daniel Day-Lewis dobio je jedan od svojih živčanih slomova, a Isabelle je nakon toga saznala da joj zaručnik uopće nije vjeran te da ju je tijekom snimanja filma 'Doba nevinosti' varao s Winon Ryder, a neke od navodnih ljubavnica bile su i Sinead O'Connor te Greta Scacchi. Prekinuli su vezu 1993. godine, ali nakon par mjeseci opet su se pomirili. Daniel je Isabelli rekao kako se želi vjenčati s njom i imati djecu. Krajem 1994. godine Isabella je zatrudnjela, ali Daniela uopće nije bilo na vidiku. Čak nije došao niti u rodilište iako je Isabelli javio da hoće. Kasnije je saznala da se Daniel u to vrijeme viđao s Julijom Roberts.

Sina je kasnije vidio na kratko, a tek godinama nakon toga uopće ga je priznao kao svoga i počeo se brinuti o njemu. Danas su u dobrim odnosima, a Gabriel-Kane čak je s ocem ove godine bio i na dodjeli Oscara.

Vjenčao se s Rebeccom dok je druga cura živjela u njegovom stanu

Zanimljivo je i kako je započeo vezu s Rebeccom Miller, kćeri slavnog Arthura Millera. Naime, Daniel i Rebecca vjenčali su se na intimnoj ceremoniji 1996. godine, a njegova tadašnja cura Deya Pichardo još je živjela u njegovom stanu te je Isabelle Adjani bila ta koja joj je otkrila 'sretnu vijest'.

Dobio tri Oscara za glavne uloge

Danas Daniel Day-Lewis živi mirnim i povučenim životom bez ispada i ljubavnih drama. Snimio je brojne sjajne filmove poput 'Lincolna' za kojeg je ove godine dobio Oscara za najbolju mušku ulogu, a prije toga je OScara dobio i za 'There Will Be Blood' i 'My Left Foot'. Osim toga, za Oscara je bio nominiran i u ulogama za 'Gangs of New York', 'In The name Of Father'. Naravno, primio je i brojne druge nagrade filmskih festivala pa ga je tako i BAFTA nagradila za 'Lincolna', ali i 'Posljednjeg Mohikanca' te druge uratke.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene