Dobio elektronski nadzor

Miroslav Aleksić pušten iz pritvora nakon teških optužbi za seksualno zlostavljanje svojih učenica

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Miroslav Mika Aleksić pušten iz zatvora u kućni pritvor gdje će biti pod nadzorom dok čeka suđenje.

Mediji u susjednoj Srbiji prenose vijest kako je njihov učitelj glume Miroslav Miki Aleksić izašao iz pritvora te da mu je dodijeljena elektronska narukvica za nadzor, nakon što je prije nekoliko mjeseci optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje svojih učenica.

Pogledaj i ovo Nisam tražila, ilustracija Objavili detalje Nakon uznemirujućih priča njegovih žrtva, sud podigao optužnicu protiv Miroslava Aleksića za više silovanja i bludne radnje

Portal Republika prenosi kako je tom odlukom suda prihvaćena žalba i izmjenjeno rješenje Višeg suda u Beogradu koji je Miroslavu produžio pritvor 26. kolovoza zbog opasnosti da ponovi kazeno djelo te zbog uznemiravanja javnosti.

"Prema ocjeni Žalbenog suda te su opasnosti takvog intenziteta da se mogu spriječiti električnim nadzorom u kućnom pritvoru", pojasnila je glasnogovornica suda Mirjana Piljić.

Miroslav je u pritvoru završio 16. siječnja nakon što je uhićen, a ročište na sudu zakazano je za 1. listopada.

Optužbe protiv Aleksića pokrenula je glumica Milena Radulović, te još nekoliko njezinih kolegica, nekoć polaznica škole glume i Aleksićevih učenica, svjedočeći da su bile žrtvom seksualnog zlostavljanja i silovanja u razdoblju od 2008. do 2020. godine, u vrijeme dok su bile malodobne i kasnije, što je policiji bio dovoljan razlog da Aleksića uhiti.

Radulović i ostale djevojke dobile su veliku potporu javnosti i na društvenim mrežama, a Aleksić je na saslušanju nijekao optužbe.

S obzirom na težinu kaznenih djela, a poglavito imajući u vidu da su kaznena djela počinjena i prema malodobnim osobama, tužiteljstvo je tada ukazalo na "zakonsku obvezu svih sudionika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju tijekom postupka".

Miroslav Mika Aleksić filmski je redatelj, producent, scenarist, glumac i pedagog koji je imao veliki ugled u javnosti, a kroz radionice njegove glumačke škole prošlo više od 3.000 mladih.

Nakon prijave Milene Radulović i nekoliko glumica iz Beograda, četiri glumice sa sarajevske Akademije scenskih umjetnosti pokrenule su Facebook skupinu "Nisam tražila" ohrabrujući na prijavljivanje sličnih iskustava, a o svojim sličnim iskustvima kasnije su progovorile i druge glumice u Beogradu i regiji.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene