''volio je gledati masterchef''

Mateja je napustila MasterChef i prisjetila se oca i brata koji su je prerano napustili: ''Brat bi se svima hvalio sa mnom, zvao me šestar''

Mateja Husak - 4 Mateja Husak - 4 Nova TV 1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Mateja Husak - 10 Mateja Husak - 9 Mateja Husak - 8 Mateja Husak - 7 Mateja Husak - 6 Mateja Husak - 5 Mateja Husak - 4 Mateja Husak - 3 Mateja Husak - 2 Mateja Husak - 1 +3 Mateja Husak - 4 Galerija

Mateja Husak deseta je kandidatkinja koja je napustila ovogodišnju sezonu MasterChefa, a za naš je portal otkrila što ju najviše veseli.

Mateja Husak deseta je kandidatkinja ove sezone MasterChefa koja je napustila show. Svojim jelima stigla je do top 15 kandidata, a nama je otkrila i nekoliko emotivnih detalja iz života i što bi bila da trenutačno ne radi na farmi.

''Nisam razočarana ispadanjem zbog toga što ove godine stvarno ima puno dobrih kandidata i samim time što sam ušla u top 15 za mene je veliko postignuće i ponosna sam na sebe. Početkom natjecanja moj cilj nije bila pobjeda nego naučiti i iskusiti nešto novo i upoznati fantastične kuhare'', otkrila je.

Svog favorita, jasno, ima, a otkrila je i tko će joj od ekipe najviše nedostajati.

''Imam favorite za koje bih htjela da pobijede ili uđu u top 2, a to su Luka i Gaia. Oni su mi nekako od prvoga dana bili inspiracija i definitivno bih htjela da se njih dvoje nađu u finalu. Tko će mi nedostajati? Pa svi – Luka, Gaia, Ivan, Lara, Sarah, Manuel… Ekipa s kojom sam najviše pričala o osobnim stvarima, a i o kuhanju. Od njih sam dobivala najviše savjeta što se tiče kuhanja'', priznaje.

Mentor Melkior dao joj je jedan važan savjet koji će zauvijek pamtiti.

''Savjet koji ću pamtiti od mentora jest 'hladna glava pobjeđuje' i to ima pravo, ako si dovoljno fokusiran, ništa te ne može zaustaviti.''

Na MasterChef ju je prijavio ujak, a nama je otkrila je li pomislila o odustajanju nakon što je saznala da mora na audiciju.

''Prva pomisao kada me ujak prijavilo bila je ''ajme, što'' i bilo je razmišljanja bih li trebala otići ili ne. Ali odlučila sam da idem dalje i to mi je bila najbolja odluka koju sam mogla napraviti za sebe'', priznala je.

Svoju prijavu u MasterChef smatra i velikom promjenom, a još na audiciji javnost je rasplakala pričom o ocu i bratu koji su nju i majku prerano napustili.

''Mislim da svatko tko razumije gubitak koji sam ja prošla zna da je u životu bitna neka promjena da nastaviš živjeti. Nekakav cilj da te gura dalje, da jednostavno ne odustaneš od života. Za mene je to bio MasterChef i mislim da još nisam ni svjesna što mi je sve ovaj show pružio'', rekla je.

Svoje MasterChef putovanje ne bi previše mijenjala, a bi li se ponovno prijavila?

''Ne bih puno toga mijenjala u svome iskustvu, samo bih više učila i bolje se pripremila na sve to. Da se ponovno prijavim tu, nisam sigurna jer nisu to isti ljudi i nije to to. Kada bi se mi svi ponovno prijavili - onda da.''

Matea je odrasla na selu i dobro je upoznata s namirnicama koje su domaćeg porijekla. Nas je zanimalo voli li više kuhati tradicionalna jela ili eksperimentirati s novim namirnicama.

''Volim kuhati i domaća jela, a i eksperimentirati u kuhinji. MasterChef mi je još više otvorio oči što se tiče modernije kuhinje i sada sam bolje upoznata s tom kuhinjom i definitivno s novim namirnicama'', govori.

25-godišnja Mateja radi na farmi, a poljoprivredu je zavoljela od malih nogu zbog roditelja. Mnogi se poljoprivredom ne žele baviti jer smatraju da je teška, a Matea nam je otkrila koje su prednosti ovog posla kojim se s guštom bavi.

''Rasti na selu otvara ti pogled na život na jedan drugačiji način. Shvatiš što je zapravo potrebno da ti hrana dođe do stola i naučiš se raditi. Što to znači? Naučiš se odreći nekih stvari, ali vidiš da ako zapneš da ćeš ih i imati. Rad na zemlji ili sa životinjama nekako moraš voljeti. Ja odmalena volim životinje i meni je užitak raditi s njima. Da nisam kuhar, bila bih veterinarka'', otkrila je.

Njezina majka vjerno ju je pratila na audiciji, a nas je zanimalo kakva je njezina reakcija nakon ispadanja.

''Mamina reakcija je bila 'pa je l' nisi mogla ostat duže, bar do top 10', ali znam da je ona ponosna na mene i pogotovo najbolji poklon za rođendan je dobila mojim povratkom kući. I čestitku od naših mentora, mislim da je to neprocjenjivo'', otkrila nam je Matea.

Prisjetila se oca i brata ovom prilikom.

''Što se tiče tate, on je bio čovjek od malo riječi, njega to ne bi toliko zanimalo, dapače, mislim da bi bio ponosan na mene. A brat, on bi bio najponosniji, sve bi me pitao u detalje. Pogotovo je volio gledati MasterChef i svima bi se pohvalio da mu je sestra ili kako me je on zvao ''šestar'' bila u MasterChefu'', govori za kraj.

A što vas dalje čeka, pogledajte već u sljedećim epizodama MasterChefa.

  1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović +19 Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović Celebrity Omiljeni trojac iz MasterChefa izgubio okladu pa nasmijao obožavatelje do suza: "Kakvi ste vi carevi!"

1/43 >> Pogledaji ovu galeriju Novak Đoković i Stjepan Hauser Novak Đoković i Stjepan Hauser - 2 Novak Đoković i Stjepan Hauser Novak Đoković i Stjepan Hauser - 3 +38 Novak Đoković i Stjepan Hauser - 2 Celebrity Novak Đoković skočio na binu k Stjepanu Hauseru u Beogradu, pogledajte kakav je show napravio s našim glazbenikom!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene