Neka nova energija

Nakon Meghan Markle ništa više neće biti isto: Američki pastor šokirao je britansku aristokraciju

Kraljica Elizabeta i princ Philip (Foto: AFP) Kraljica Elizabeta i princ Philip (Foto: AFP) Afp 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Michael Curry (Foto: Dnevnik.hr) Kraljica Elizabeta i princ Philip (Foto: AFP) Poljubac princa Harryja i Meghan (Screenshot: Nova TV) Princ Harry i Meghan Markle (Screenshot: Nova TV) Razmjena zavjeta princa Harryja i Meghan Markle (Foto: Dnevnik.hr) +0 Princ Harry i Meghan Markle (Foto: AFP) Galerija

Meghan Markle prekinula je tradiciju uštogljenih kraljevskih vjenčanja. Mnoge je članove kraljevske obitelji i uzvanike zbunio pa i šokirao govor pastora američke anglikanske crkve.

Mnogi će se detalji vjenčanja princa Harryja i Meghan Markle analizirati, ali jedan nikome nije promaknuo - strastveni govor američkog pastora Michaela Curryja na ceremoniji vjenčanja. 

Pogledaj i ovo Prinčevi Harry i William u mlađim danima Sve je počelo još 2002. Od privržene braće pa do prve ozbiljne svađe Harryja i Williama, jedan je morao uvijek podnijeti žrtvu: "To je bila uloga koju smo svi mi oblikovali za njega"

Njegov snažan ali i duhovit govore neke je članove kraljevske obitelji toliko zbunio pa i šokirao da se nevjerica jasno vidjela na njihovim licima, dok su drugi s odobravanjem kimali glavama, prenose britanski mediji.

Michael Curry (Foto: Dnevnik.hr) Michael Curry (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Michael Curry je prvi afroamerički čelnik Anglikanske crkve u SAD-u. Poznat je kao borac za ljudska prava, prava LGBT osoba, protivnik rasnih i ostalih nejednakosti u društvu.

Svećenik kojeg su za svoje vjenčanje odabrali princ Harry i Meghan Markle poručio je članovima kraljevske obitelji i ostalim uzvanicima u kapelici st. George kako je "ljubav put".

"Ljubav ima moć. Ljubav može pomoći i ljubav može izliječiti kada ništa drugo ne pomaže. Postoji moć u ljubavi koja digne i oslobodi kada ništa drugo ne može", poručio je Curry.

Spomenuo je i poznatog borca za prava crnaca, Martina Luthera Kinga: "Dr. King je bio u pravu, moramo otkriti ljubav, otkupiteljsku snagu ljubavi. Kada to učinimo, od ovog svijeta stvorit ćemo novi svijet. Brate, sestro, volim vas. Neka nas Bog drži u tim svemogućim rukama ljubavi."

Nakon toga pjevači su izveli pjesmu B.B. Kinga "Stand by me". 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene