Veliki gubitak

Neutješni Charles oglasio se nakon tužne vijesti o majčinoj smrti: "Ovo je trenutak najveće tuge za mene i članove moje obitelj"

Princ Charles Princ Charles Profimedia 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Charles Kraljica Elizabeta i Charles Princ Charles i kraljica Elizabeta Prince Charles Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu - 2 Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu - 1 +0 Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu - 1 Galerija

Kralj Charles oglasio se nakon smrti svoje majke kraljice Elizabete koja je preminula u 97. godini života, nakon 70 godina vladanja Ujedinjenim Kraljevstvom.

Nakon smrti kraljice Elizabete prijestolje je preuzeo njezin najstariji sin, 73-godišnji princ Charles koji se i službeno oglasio nakon tužne vijesti.

Pogledaj i ovo Kralj Charles III. - 6 I on je samo čovjek Kralj Charles dobio je čast odraditi nešto zbog čega nije mogao suzdržati suze, njegove fotografije sve su rastužile

U izjavi, Njegovo Veličanstvo Kralj, koji također postaje šef države za 14 kraljevstava Commonwealtha, rekao je: "Smrt moje voljene majke Njezinog Veličanstva Kraljice, trenutak je najveće tuge za mene i sve članove moje obitelji. Duboko žalimo zbog smrti cijenjene vladarice i voljene majke. Znam da će se njezin gubitak duboko osjetiti u cijeloj zemlji, Kraljevinama i Commonwealthu, kao i kod bezbrojnih ljudi diljem svijeta", izjavio je Charles i dodao da će tijekom razdoblja žalosti i promjena njega i njegovu obitelj tiješiti saznanje o poštovanju i dubokoj privrženosti koju su mnogi prema kraljici gajili.

Njegovo stupanje na prijestolje uslijedilo je odmah nakon smrti kraljice Elizabete koja je posljednjih 70 godina svog života posvetila monarhiji, a preminula u svom dvorcu u Balmoralu.

“Kraljica je spokojno preminula u Balmoralu danas poslijepodne. Kralj i kraljica će večeras ostati u Balmoralu i sutra će se vratiti u London”, stoji u službenom priopćenju Buckinghamske palače.

Charles je najdugovječniji nasljednik trona, budući da je to bio od svoje treće godine, a sada konačno ispunjava svoju kraljevsku sudbinu i vlada kao monarh. Unatoč njegovoj velikoj tuzi, dužnost zove novog kralja, zahtijevajući da se odmah okrene državnim pitanjima te da kao suveren vodi naciju u žalosti.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Princ William i Kate Middleton s djecom Princ William i Kate Middleton s djecom Princ William i Kate Middleton s djecom - 3 Princ William i Kate Middleton s djecom - 2 +25 Princ William i Kate Middleton s djecom - 1 Celebrity Kate Middleton snimljena je tijekom jednog od najtežih trenutaka u kraljevskoj obitelji, evo gdje su je uhvatili fotografi

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Charles i kraljica Elizabeta Prince Charles Camilla Parker Bowles i princ Charles Princ Charles i Camilla Parker Bowles +0 Princ Harry i princ Charles - 3 Celebrity Charlesovo stupanje na prijestolje uslijedilo je odmah nakon kraljičine smrti, na to je čekao punih 70 godina

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene