ovo je postalo ozbiljno

Holivudski glumci objavili štrajk, zaustavljaju se snimanja filmova i serija, a zvijezda Dadilje poručuje: "Mi smo ovdje žrtve!"

Štrajk glumaca Štrajk glumaca Profimedia 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Štrajk glumaca Štrajk glumaca Štrajk glumaca Fran Drescher +0 Fran Drescher Galerija

Udruga filmskih glumaca (SAG-AFTRA) službeno je stupila u štrajk.

Moćni sindikat američkih glumaca priopćio je u četvrtak da od ponoći (petak 9:00 po srednjoeuropskom vremenu) službeno stupa u štrajk, a ta će odluka potpuno paralizirati Hollywood, gdje je produciranje filmova i serija već u zastoju zbog štrajka scenarista.

"Nacionalno vijeće SAG-AFTRA jednoglasno je glasalo za štrajk protiv studija i distributera", rekao je Duncan Crabtree-Ireland, nacionalni izvršni direktor tog sindikata koji zastupa 160.000 glumaca i drugih profesionalaca velikog i malog ekrana.

Predsjednica udruge filmskih glumaca (SAG-AFTRA) Fran Drescher, glumica koja je poznata po ulozi u seriji "Dadilja", na konferenciji za medije izjavila je da će štrajk utjecati i na druge industrije, osim filmske, te je poručila: "Mi smo ovdje žrtve."

Udruga poslodavaca rekla je pak da je veoma razočarana zbog toga što je sindikat odlučio prekinuti pregovore. Glavni direktor Disneyja Bob Iger kritizirao je njegove nerealne zahtjeve na mreži CNBC.

Oko 160.000 glumaca i srodnih zanimanja okupljenih u SAG-AFTRA-i priključilo se scenaristima koji su prestali raditi početkom svibnja i time otvorilo vrata dvostrukom društvenom pokretu kakav u Hollywoodu nije viđen od 1960.

Dva strukovna sindikata traže revalorizaciju njihovih primanja koja su u padu zbog internetskog prijenosa. Uz to žele dobiti jamstva u vezi s korištenjem umjetne inteligencije kako bi spriječili da ona piše scenarije ili klonira njihove glasove i snimke.

Štrajk glumaca zadat će težak udarac filmskoj industriji.

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Jasna Žalica Jasna Žalica - 1 Jasna Žalica i Emir Hadžihafizbegović - 3 Jasna Žalica +16 Jasna Žalica - 1 Nekad i sad Sjećate se Izetove Šefike? Napustila je seriju pa se vratila s novim imidžem, a privatno njeguje posve drugačiji stil

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Laura Prepon - 1 Laura Prepon - 4 Laura Prepon - 2 Laura Prepon - 3 +23 Laura Prepon - 5 Nekad i sad Glumica iz hit-serije devedesetih iznenadila je pratitelje novim-starim imidžem koji je svima nedostajao!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene