Iskreni glumac

''Blagdane treba iskoristiti da sačuvamo sebe, Advent u Zagrebu neću posjetiti, doček Nove je uvijek neka prisila''

Siniša Ružić (Foto: PR) Siniša Ružić (Foto: PR) PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Siniša Ružić (Foto: PR) +0 Siniša Ružić (Foto: PR) Galerija

Siniša u hit seriji Nove TV "Na granici" glumi policijskog načelnika Tomu Bobana, no nas je ovoga puta zanimalo kako će provesti božićne blagdane, dočekati Novu godinu i što misli o zagrebačkom Adventu.

Kazališnog i televizijskog glumca Sinišu Ružića uhvatili smo u stankama od snimanja.

Pogledaj i ovo Petra Kraljev (FOTO: Instagram) Kamo, kamo? Petra malo požurila! Ona iz ljeta nije uskočila u jesen, nego u Božić i Novu godinu

Siniša u hit seriji Nove TV "Na granici" glumi policijskog načelnika Tomu Bobana, no nas je ovoga puta zanimalo kako će provesti božićne blagdane, u čijem će društvu dočekati 2019. godinu te što misli o zagrebačkom Adventu i blagdanskom konzumerizmu koji je svake godine sve veći.

"Svi znamo da je to postalo sve komercijalno, no tko nam kriv što ne znamo sačuvati sebe u svemu tome i iskoristiti to vrijeme za susrete s najbližima te približavanje ljudima. Za mene bi ti božićni blagdani trebali biti više u tišini", odmah na početku nam otkriva 49-godišnji glumac, ali priznaje i kako je kod njega tako i zbog godina. "Bježim od glasne muzike, dima, galame, ali dobro, mladim ljudima je to prilika za zabavu i to je normalno."

Otkrio nam je i kako u ovo vrijeme ne kupuje neke posebne poklone, a razlog je vrlo zanimljiv. "Bolje je sad ne kupovati kad svi kupuju i to premjestiti za neko vrijeme kad ljudi nemaju, npr. za veljaču, travanj ili listopad. Sad svi sve dobivaju, i vi im date poklon, pa oni ne kuže. Možda bolje dati kad nitko drugi ne daje", kroz smijeh nastavlja Siniša.

Nakon što smo mu postavili pitanje u vezi zagrebačkog Adventa koji je već drugu godinu zaredom proglašen najljepšim u Europi, Siniša se malo uozbiljio te nam otkrio što doista misli o njemu. "Pa o tome da je to najljepši Advent u Europi ja imam svoje mišljenje. Neću ga posjetiti, već mislim da ću otići u neku od europskih metropola koje imaju puno ljepše Advente i organizirane za pravu lovu, poput Pariza, Praga, Beča, možda i do Moskve i Saint Petersburga", odlučno ističe glumac te nastavlja zašto ima takvo mišljenje.

"U Zagrebu mi se ne sviđa Advent niti to da je jedan od najljepših parkova kao što je Zrinjevac nabijen s toliko šarenila, smeća, kioska... Ne sviđa mi se kad vam netko prodaje kobasicu koju je platio 50 lipa u dućanu za 60 kuna ili vino koje je platio 3 kune za 25 kuna kao kuhano vino. To je prevara!"

Božić će Siniša proslaviti u krugu obitelji, a o Novoj godini također ima čvrsto mišljenje. "Joj Nova godina mi je grozna uvijek. To je neka prisila sad da taj dan moraš biti super i sad ako ti se spava u 7, ti moraš čekati 12 i ne znam što. Pokušavam to izbjeći koliko god mogu. Uspjeli smo zadnju Novu godinu prespavati doma."

No kada su u pitanju novogodišnje odluke, na prvu nam se učinilo da ih ozbiljno donosi, no u nastavku smo shvatili kako je u pitanju sarkazam, no samo u nekim odlukama . "Smršavit ću 25 kilograma, razdvojit ću sve poderane čarape i majice", počeo je Siniša, a onda se uozbiljio. "Napravit ću jednu super predstavu 'Kako sam ušao u Europu?', postat ću puno finiji i pristojniji prema prijateljima i svima s kojima se susrećem, prema medijima... Neću davati neumjerene izjave i intervjue iz kojih se onda moram vaditi mjesecima. I iskreno, pokušat ću učiniti više za zajednicu i ljude oko sebe."

Osvrnuo se i na 2018. godinu koju prihvaća od Boga takvu kakva je bila, no ne skriva kako mu je prva polovica bila grozna zbog društveno-životnog izazova u koji je ušao. "Htio sam postati voditelj jedne kulturne ustanove i to se sve izjalovilo, no onda je došla prekrasna promjena u obliku uloge u seriji 'Na granici' i to mije promijenilo život i cijelu godinu. Meni je godina zapravo počela u 6. mjesecu", zaključio je. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene