kralj improvizacije

Osvojio je publiku ulogom koja mu uopće nije bila namijenjena, a sad nas ponovno nasmijava u novoj urnebesnoj seriji!

Asim Ugljen Asim Ugljen Nova TV 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Asim Ugljen Asim Ugljen Asim Ugljen Asim Ugljen Siniša Ružić, Asim Ugljen, Momčilo Otašević, Petra Kraljev (Foto: Instagram) Žarko Radić, Barbara Nola, Nadia Cvitanović, Asim Ugljen (Foto: Instagram) Asim Ugljen, Barbara Nola, Žarko Radić (Foto: PR) +0 Asim Ugljen - 2 Galerija

Asim Ugljen u novoj humorističnoj seriji Nove TV "Bogu iza nogu" utjelovio je lokalnog radnika Krešu.

Glumca Asima Ugljena domaća publika zavoljela je kao Antišu Štiglića u hit-seriji Nove TV "Na granici", a sada se opet vratio na male ekrane u još jednoj urnebesnoj ulozi.

Pogledaj i ovo In Magazin; Asim Ugljen - 4 ''Prvak svemira sam'' Naš poznati glumac objasnio zašto supruzi nikad ne priprema romantična iznenađenja, ali i otkrio kakav je ljubavnik!

U novoj humorističnoj seriji Nove TV "Bogu iza nogu", Asim je utjelovio lokalnog radnika koji je redoviti inventar lokalne gostionice Krešu. Krešo, ili kako ga svi zovu "Šokre", je zbunjeni tip koji uvijek sve sporije kopča pa tako vic shvati tek sutradan, ali zbog toga ga njegove kolege ne ismijavaju već potpuno prihvaćaju.

"Bogu iza nogu" posebna je serija snimljena na otvorenim lokacijama, u malom selu okruženom prekrasnim brežuljcima, gdje su njeni tvorci uspješno stvorili jedinstvenu atmosferu "mjesta usred ničega". Gledatelji se mogu pripremiti za gledanje smiješnih priča izvornih seoskih likova u koje će se sigurno zaljubiti na prvi pogled.

A kako je izgledalo snimanje serije u vrijeme pandemije koronavirusa i koliko je bilo teže zbog toga odraditi scene s kolegama?

''Hu, pa, budući da smo se pridržavali pravila, bilo je ponešto drugačije negoli inače, jer smo se jako pazili, pa recimo, unutar improvizacije nisam mogao zagrliti kolegu i poljubiti ga u obraz, nego bih ga potapšao po ramenu. Gluma je mrvicu drugačija kada pazite na fizički kontakt. No, na sve se čovjek navikne'', govori Asim. 

Pamti li neke zabavne zgode sa seta? Je li bilo nekih spački, s kim se najviše družio u pauzama od snimanja?

''Jao, zgoda je hrpa, odlična je atmosfera na setu, pa nam to jako pomaže jer radimo humorističnu seriju, a budući i da je istovremeno i na neki način akcijska jer je jako puno slapstick štoseva, dese se i nezgode. Recimo, kolega i ja smo snimali scenu gdje me udari čekićem po prstu i unutar probi je sve funkcioniralo, ali me u samom snimanju opalio posred palca, ali drškom, a ne glavom čekića. Budući da je čekić gumen, ali drška drvena, opalio me posred palca na panju i kasnije mi je pričao kako je blenuo kako sam odigrao udarac, dok nije shvatio da ne glumim, nego se stvarno previjam. Danas se tome smijemo, a i tehnička ekipa me često zeza radi tog palca. A kada je došla prilika da ja njega udarim istim tim čekićem u sceni, onda su njega svi zezali da ću mu se sad osvetiti. Naravno, od svih sam mu ja najviše prijetio da slijedi osveta. No, ipak je on prekrasan kolega, a ja nisam osvetoljubiv čovjek, pa smo se i tome smijali. Najviše se družim sa kolegama Željkom Duvnjakom i Zvonimirom Kufekom, jer s njima imam skoro sve scene, pa smo stalno zajedno. A i pritom imam sreće da su obojica izvrsni glumci, vrhunski profesionalci i, najbitnije od svega, prekrasni ljudi i s njima je užitak i raditi i družiti se. Da ne govorim kako se dobro zezamo u improvizacijama'', ispričao nam je.

Koliko ima sličnosti s likom kojeg je utjelovio?

''Šokre i ja nemamo niti jednu sličnost osim velikog nosa. Dosada sam vjerovao da je Ante Štiglić lik koji mi je najmanje sličan od svih likova koje sam odigrao, ali Šokre je poprilično visoko podigao ljestvicu. Ne smijem više da ne otkrijem previše detalja o samom liku'', zaključio je. 

Kao Antiša iz "Na granici", Asim se pokazao kraljem improvizacije jer njegov poznati uzvik "mam'ce, mam'ce", koji sigurno pamte svi obožavatelji serije, nije bio planiran i nastao je posve slučajno.

"Na kraju jedne scene Žarko Radić mene krene mlatiti i malo se zaigrao čovjek pa je to trajalo malo dulje nego što je trebalo. Okrenuo sam se prama Barbari Noli koja je krenula trčati kroz kadar prema meni, valjda da me spasi od Žarka, i to je samo izletjelo iz mene. Počeo sam trčati prema njoj i govoriti 'mam'ce, mam'ce, on me opet tuče'. Onda su svi na setu rekli da je to dobra fora i da je zadržim", ispričao je glumac za Novu TV, a u istom je videu otkrio i da mu uloga Antiše isprva nije bila namijenjena.

Naime, za Asima je bila predviđena uloga Don Bože Gnječa koja je na kraju ipak pripala Fabijanu Pavlu Medvešeku, dok je Antišu trebao glumiti ćelavi nabildani lik od dva metra. Asimu je bila fora što on nije ni visok, niti nabildan i mislio je da će to doprinijeti humorističnom dojmu, što se na koncu pokazalo točnim i ne možemo zamisliti nikoga boljega u toj ulozi.

Osim u "Na granici", Asima smo imali priliku gledati u još dvjema humorističnim serijama Nove TV. U seriji "Kud puklo da puklo" utjelovio je Josipa Tepavca poznatog po nadimku Tesla, a u "Samo ti pričaj" glumio je Davida Šimića, polovicu najmlađeg od tri para u seriji koja je na smiješan način prikazivala svakodnevicu bračnog života. I dok je u seriji sa svojom partnericom Ivom, koju je utjelovila Edina Pršić, prilazio kroz razne probleme, Asim je privatno od 2011. godine u sretnom braku s glumicom Martom Bolfan s kojim ima i dvoje djece, sina Dina i kći Lejlu.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Lottie Moss (Foto: Profimedia) Lottie Moss (Foto: Profimedia) Lottie Moss (Foto: Profimedia) Lottie Moss (Foto: Profimedia) +1 Lottie Moss (Foto: Profimedia) Celebrity Bilo je jasno da ne nosi grudnjak čim je rastvorila sako, prozirna košulja odmah je postala hit materijal za paparazze

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene