Obilježio generacije

Prošlo je 20 godina od filma ''Ja u ljubav vjerujem''! Saznajte gdje su i što glavni glumci rade danas

"Ja u ljubav vjerujem" (Foto: Profimedia) Profimedia 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Hugh Grant (Foto: Profimedia) +0 Julia Roberts (Foto: Getty Images) Galerija

Prošlo je dvadeset godina od premijere filma "Ja u ljubav vjerujem". Gdje su danas i što rade zvijezde ove kultne ljubavne komedije?

Prije dvadeset godina, u svibnju 1999. premijerno je prikazan film koji će obilježiti generacije – ljubavna komedija "Ja u ljubav vjerujem".

Pogledaj i ovo Eric Roberts "pohvalili su našu produkciju" Brat holivudske miljenice stigao je u Osijek gdje je započeo snimanje filma pod palicom hrvatskog producenta!

Slatka londonska četvrt, simpatični likovi, sjajna glumačka postava i romantična ljubavna priča pretvorili su ovu ljubavnu komediju u kultni film 90-ih, koji se i danas, dvadeset godina kasnije, redovito vrti po televizijskim stanicama, a mnogi će ga svrstati među svoje omiljene feel-good filmove. 

Priča o slavnoj holivudskoj glumici Anni Scott, koja spletom okolnosti zaluta u malenu i ofucanu londonsku knjižaru u kojoj će pronaći ljubav svog života, osvojila je simpatije diljem svijeta. Julia Roberts, koja glumi Annu, svojim je šarmom i velikim osmijehom uspjela zadiviti ne samo glavnog junaka filma, knjižničara Willa, kojeg je utjelovio Hugh Grant, već i publiku.

"Ja u ljubav vjerujem" smatra se kultnim filmom zlatne ere ljubavnih komedija 90-ih godina. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hard to believe #nottinghillmovie was released 20 years ago! #nottinghill #crownlove #fashion #stylish #outfitoftheday #instastyle #fashiongram #londonstyle #fashionaddict #royal #fblogger #britishmade #britishmadefashion #londondesigner #ethicalfashion #designer #headband #londonlife🇬🇧 #ukdesigner #londonfashion #hairaccessories #aliceband #accessories #luxury #headband #crowns #crown #summerfashion

Objavu dijeli Crown Love (@crownloveuk)

Scenarij filma napisao je Richard Curtis, proslavljeni scenarist koji se dokazao u britanskoj komediji "Četiri vjenčanja i sprovod", koja se i danas smatra biserom britanskog crnog humora. Premijera filma bila je 21. svibnja 1999., a i gledatelji i kritičari sjajno su reagirali na film od samog početka. 

Ubrzo je postalo jasno kako je "Ja u ljubav vjerujem" najuspješniji britanski film te godine. Uslijedile su i prve nagrade, pa je tako film pobrao dvije BAFTA-e, za najbolju komediju godine i za najbolju glazbu. 

Romantična priča o različitim ljudima koji žive potpuno različite živote, a ipak pronađu jedno u drugome srodnu dušu oduševila je mnoge, a glavni glumci dodatno su se brendirali kao omiljena lica upravo žanra komedija.

I Grant i Roberts upravo su u tom periodu kasnih 1990-ih i ranih 2000-ih bili na vrhuncu svoje slave te su žarili i palili svjetskom filmskom scenom. 

Julia Roberts bila je miljenica desetljeća, a pojavljivala se u nizu vrlo uspješnih romantičnih komedija u kojima je glumila s velikanima holivudske scene. Tako je u "Zgodnoj ženi" i "Odbjegloj nevjesti" igrala bok uz bok s Richardom Gereom, a utjelovila je i ženu zaljubljenu u svog najboljeg prijatelja u "Moj dečko se ženi."

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⭐️ Runaway Bride ⭐️ #FBF

Objavu dijeli Julia Roberts (@juliaroberts)

Kasnijie se prometnula u jednu od najkvalitetnijih glumica tadašnjice, pa je svoj prvi Oscar osvojila za ulogu u filmu "Erin Brockovich" 2001. godine. 

Njezin kolega i dečko iz "Ja u ljubav vjerujem", Hugh Grant, imao je sličan profesionalni put, no uz malo više skandala. 

Hugh Grant je svojim izgledom zbunjenog, ali seksi britanskog dečka osvojio publiku ranih 90-ih, a planetarnu slavu stekao je upravo s filmovima "Ja u ljubav vjerujem" i "Dnevnik Bridget Jones." Zanimljiv je njegov prijelaz iz likova slatkih i dobrih dečkiju do seksi nevaljalog momka u "Dnevniku Bridget Jones" – jer je tako nekako tekao i njegov privatni život. 

Grant je bio jedna od najprepoznatljivijih britanskih estradnih faca, a uskoro je pronašao i djevojku istog kalibra. Njegova turbulentna dugogodišnja veza s Elizabeth Hurley punila je stupce tabloida, a par se razišao nakon 13 godina veze. Ipak, ostali su u sjajnim odnosima pa je tako Grant postao kum njezinu sinu Damianu, rođenom 2002. godine.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️ #HughGrant #HughGrantPics #HughGrantPhotos #ElizabethHurley

Objavu dijeli Hugh Grant ™ (@hugh.grant.official)

1995. Grant je uhićen u Los Angelesu, i to u vrlo nezgodnoj situaciji –prostitutka mu je u automobilu pružala oralni seks, nakon čega je morao platiti kaznu i proći kroz informativni program o AIDS-u. 

Bizarnim spletom okolnosti, Grant je dobio kćer s Tinglan Hong, recepcionerkom u lokalnom kineskom restoranu brze hrane u koji je slavni glumac nakon izlazaka znao svraćati ne bi li lakše podnio mamurluk. 

Nakon prvog djeteta Grant je dobio i sina, i to sa švedskom televizijskom producenticom Annom Eberstein. Nakon prvog sina 2012., u prosincu 2015. par je dobio i kćer. No nisu na tome stali pa je početkom 2018. obitelj proširena za još jednog člana, njihovo treće dijete. 

Nakon što mu je rodila troje djece, Grant je napokon zaprosio Annu pa se par vjenčao u svibnju 2018., nedugo nakon Annina poroda. Čini se da se zločesti dečko nakon godina šaranja ipak odlučio zaozbiljno skrasiti. 

Osim ljubavnih zavrzlama, Grant je u svojoj karijeri imao dosta trzavica s kolegama sa seta. Tako je navodno završio u gadnoj svađi s Robertom Downeyjem Jr., koji je u jednom intervjuu Granta opisao kao "pompoznog, dosadnog Britanca", a Grant je i sam javno progovorio o neslaganju sa svojim holivudskim kolegom. 

Njegovi sukobi s celebovima nisu se zaustavili na muškoj ekipi, pa je tako Grant jednom prilikom rekao kako se nikako ne slaže s Drew Barrymore te da je jednom prilikom čak i osjetio kako ga ona malo mrzi. Zabilježene su i njegove svađe s Julianne Moore i Rachel Weisz. 

U svakom slučaju, sudbine Anne i Willa iz "Ja u ljubav vjerujem" mnogima su tijekom ovih godina izmamile osmijeh na lice, a i udahnule malo vjere u slučajnosti, sudbinu i veliku životnu ljubav koja svakoga očekuje. Možda baš u londonskoj zapuštenoj knjižari. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#nottinghill #nottinghillmovie #nottinghillbookshop #london #uk

Objavu dijeli Bandhit L. (@bandhitl)

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Elle Fanning (Foto: Getty) Elle Fanning (Foto: AFP) Elle Fanning (Foto: Instagram) Elle Fanning (Foto: AFP) +5 Elle Fanning (Foto: AFP) Celebrity Što žene neće napraviti za ljepotu? Glumica pala u nesvijest tijekom gala večere zbog preuske haljine

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene