Nikad prežaljena

Slovila je kao najljepša u Jugoslaviji, bila je seks-simbol, a posljednje godine života provela je u ogromnoj tuzi

Neda Arnerić Neda Arnerić In Magazin 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Neda Arnerić Neda Arnerić Neda Arnerić Neda Arnerić (FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL) neda arnerić in magazin - 3 neda arnerić in magazin - 2 Milena Dravić, Neda Arnerić (FOTO: FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL) Neda Arnerić (FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL) Neda Arnerić (FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL) Neda Arnerić, Miran Kurspahić (FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL) +1 neda arnerić in magazin - 1 Galerija

Neda Arnerić ostala je zapamćena po više od 110 filmskih i televizijskih uloga, a najveću slavu donijela joj je ona u filmu "Tko to tamo pjeva" iz 1980. godine.

Jedna od natalentiranijih i najuspješnijih srpskih glumica Neda Arnerić, koja je nosila i nadimak Shirley Temple jugoslavenskog filma, preminula je prije dvije godine u svojem stanu u Beogradu, a njezina smrt i danas mnoge rastužuje.

Pogledaj i ovo Neda Arnerić Uvijek bila skromna Prijateljica Nede Arnerić progovorila o njezinoj posljednjoj želji koja malo koga ostavlja ravnodušnim

Neda je u trenutku smrti imala 67 godina, a njezino je tijelo pronašao brat tijekom posjeta. Glumila je u više od 110 filmova i serija, najveću joj je slavu donio kultni film "Tko to tamo pjeva", snimljen 1980. godine, a uskoro je nakon toga stekla i laskavu titulu jedne od najljepših jugoslavenskih glumica i seks-simbola.

Prvu ulogu odigrala je kad je imala samo 13 godina u filmu "San" te postala prva dječja zvijezda u bivšoj Jugoslaviji.

"Imala sam možda 13 godina kad su me zvali da se preselim u Rim i da tamo nastavim školovanje i da potpišu sa mnom neki veliki ugovor. Tu je tata jedino rekao 'ne, ne, ne' i hvala mu što je rekao 'ne'", izjavila je Neda u jednom od intervjua za In Magazin.

Neda se udavala tri puta, djece nije imala, zbog čega je jako žalila, a s posljednjim je suprugom, liječnikom Miloradom Mešterovićem, provela gotovo 40 godina.

"Ja sam ga prepoznala među milijun nekih potencijalnih udvarača, da je to onaj pravi. Ja sam njega izabrala, ne on mene", otkrila je Neda za In Magazin.

Nakon Miloradove smrti 2018. godine Neda se nikad u potpunosti nije oporavila i pala je u depresiju, filmove više nije snimala, a dvije godine ranije pri padu s terase teško je ozlijedila kralježnicu.

Osim po "Tko to tamo pjeva", gledatelji je pamte i po filmovima "Višnje na Tašmajdanu", "Sutjeska", "Grlom u jagode", "Valter brani Sarajevo" i drugima. Jednu od posljednjih važnih uloga imala je u hrvatskom filmu "Aleksi", a naša publika pamti je i po ulozi u telenoveli Nove TV "Pod sretnom zvijezdom", koju je 2011. snimala u Zagrebu.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Aaron Taylor-Johnson i Sam Taylor-Johnson (Foto: AFP) Aaron Taylor-Johnson i Sam Taylor-Johnson (Foto: AFP) Aaron Taylor-Johnson i Sam Taylor-Johnson (Foto: AFP) Aaron Taylor-Johnson i Sam Taylor-Johnson (Foto: AFP) +1 Aaron Taylor-Johnson i Sam Taylor-Johnson (Foto: AFP) Celebrity Mišićavi glumac je 24 godine stariju suprugu upoznao kad mu je bilo 18, skupa su dobili dvoje djece i još su zaljubljeni kao prvog dana

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene