Križ zlatnog kipića

Nije sve tako zlatno: Ovi glumci nakon osvojenog Oscara nisu napravili ništa spektakularno

Adrien Brody (Foto: AFP) Adrien Brody (Foto: AFP) afp 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Adrien Brody (Foto: AFP) Kim Basinger (Foto: Profimedia) Tatum O\'Neal (Foto: Profimedia) +0 Cher (Foto: Getty Images) Galerija

Dobitnici Oscara u svijetu filma nakon osvojenog zlatnog kipića imaju veliki uzlet u karijeri, ali i u tome postoje iznimke.

Najveće postignuće u Hollywoodu za sve koji glume jest dobiti Oscara. Odonda do kraja života oslovljava ih se s "dobitnik Oscara", pristižu im sjajne glumačke prilike, a očekuje se kako će dobiti i veću zaradu od filmova. Ipak, prema pričama nekih koji su osvojili Oscara za svoje uloge, radi se više o prokletstvu nego o blagoslovu. Sljedećim glumcima Oscar nije značio previše za njihovu karijeru.

Adrien Brody

Pogledaj i ovo Ivana Knoll i Cher - 1 u zvjezdanom društvu Ivana Knoll pohvalila se fotkama s legendarnom Cher, otkrila je i kako su se upoznale: "Kakvo zadovoljstvo!"

Adrien Brody dobio je Oscara za ulogu u filmu "Pijanist" Romana Polanskog iz 2002. godine. Glumio je Wladyslawa Szpilmana, židovskog pijanista koji je čudom preživio uništenje varšavskog geta u Drugom svjetskom ratu. Nakon Oscara pojavio se u još nekoliko filmova, glumio je Salvadora Dalija u filmu Woodyja Allena "Ponoć u Parizu", ali nakon toga nije imao toliko zapažene uloge. Kritičari smatraju da nije tipičan ljepotan poput Toma Cruisea ili Matta Damona pa zbog toga nije dobivao uloge, dok neki od njih pretpostavljaju kako producenti ne znaju dobro iskoristiti njegov glumački talent.

Mira Sorvino

Woody Allen zaslužan je za Oscare brojnih glumica, a jedna od njih je i Mira Sorvino, koja je glumila Lindu u njegovu filmu "Mighty Aphrodite" iz 1995. godine. Oscara je dobila za najbolju sporednu žensku ulogu, ali čini se da filmovi u kojima je glumila nakon toga nisu ostavili dojam na kritiku i publiku. Unatoč tome što ima sve da postane glumačka diva, od talenta do izgleda, Mira Sorvino nestala je sa scene nakon nekoliko uloga koje nisu baš bile idealne. Nije problem u njezinoj glumi, već u filmovima kao takvima, jer nije dobila ni blizu pozornosti koliko je dobila s ulogom za koju je dobila Oscara.

Cher

Romantična komedija "Moonstruck" iz 1987. godine u kojoj Cher glumi Lorettu Castorini, djevojku koja se zaljubljuje u brata muškarca za kojeg se treba udati, donijela je ovoj popularnoj pjevačici nagradu Oscar za najbolju glumicu. Film je bio veliki hit i dokazao je kako talent koji ima Cher ne leži samo u glazbi, a u to se vrijeme činilo kako je pred njom čitava nova karijera. Međutim, svi filmovi koje je snimila nakon toga nisu ostavili nikakav trag na sceni. Pjevačica nikada nije rekla da više neće glumiti, ali nije se ni uopće izjašnjavala u vezi s tim.

Kim Basinger

Ljepota može biti pravo prokletstvo, a to dokazuje slučaj Kim Basinger. Ova prekrasna glumica dokazala je u početku svoje karijere da briljira u ulogama u komedijama i dramama, ali svejedno su je svi uzimali zdravo za gotovo zbog njezine ljepote i sve uloge bazirali upravo na tome. Curtis Hanson vidio je u njoj ipak nešto drugo, a za njegov film "LA povjerljivo" dobila je Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu. I tu sve prestaje do filma "8 milja", u kojem je glumila Eminemovu majku. Pojavila se u još nekoliko filmova, ali nije dobila pozornost kakvu zaslužuje.

Tatum O'Neal

Glumica ima posebno mjesto u činjenicama o Oscaru, a to je da je najmlađa osoba u povijesti koja je dobila zlatni kipić. Imala je tek 10 godina, a nagradu je dobila za film "Paper Moon". Nakon toga je dobila još nekoliko uloga, no nije joj uspjelo iz dječje zvijezde transformirati karijeru u odraslu glumicu.

 

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Pierce Brosnan i Keely Shaye Smith (Foto: Profimedia) Pierce Brosnan i Keely Shaye Smith (Foto: Profimedia) Pierce Brosnan i Keely Shaye Smith (Foto: Profimedia) Pierce Brosnan i Keely Shaye-Smith (Foto: AFP) +0 Pierce i Paris Brosnan (Foto: Getty Images) Zanimljivosti Bili su ludo zaljubljeni, a onda je velika tragedija sve uništila: On i danas razgovara s njom

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene