pomalo zabrinjavajuće

Stručnjaci su se napokon oglasili o lijeku koji je svjetski slavne osobe doveo do neprepoznatljivosti zbog pretjeranog gubitka kila

Ozempic - 13 Ozempic - 13 Profimedia 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Ozempic - 1 Ozempic - 2 Ozempic - 3 Ozempic - 4 Ozempic - 5 Ozempic - 6 Ozempic - 7 Ozempic - 8 Ozempic - 9 Ozempic - 10 +19 Ozempic - 11 Galerija

Sve je više slavnih osoba koje su borbu s kilogramima odlučile riješiti lijekom Ozempic, no njegovi su rezultati i posljedice pomalo zabrinjavajući.

Ono što sve češće viđamo kod slavnih osoba u Hollywoodu jesu mršavi obrazi, uvučene oči i opuštena koža. 

Dok je lijek "Ozempic" postao tražen među slavnim osobama koje žele izgubiti na kilaži, pojavljuje se novi fenomen. Loša strana popularne metode mršavljenja takozvano je 'usahlo lice' zbog kojeg plastični kirurzi trljaju ruke, pišu strani mediji, među njima i Daily Mail. 

"Kada izgubimo masnoću na licu, vidimo znakove poput udubljenijih obraza, opuštenije kože i općeg udubljenja crta lica. Ponekad to postari osobu, jer je salo u našim obrazima ono što nam daje mladenačkiji izgled", rekla je za Daily Mail Dr. Smita Ramanadham, plastična kirurginja iz New Jerseya.

Scott Disick tako je jedan od celebrityja koji je nedavno užasnuo sve svojim novim izgledom, ali on nije jedini koji se odlučio prepustiti slavnoj metodi. Tu je i Sharon Osbourne, ali i Jessica Simpson. Prema njihovim fotografijama očito je da svi imaju iste posljedice uzimanja ovog lijeka - lice im izgleda uvučeno, umorno i puno starije. 

Glumac John Goodman, koji je izgubio oko 100 kilograma tijekom posljednjih 10 godina, vidljivo ima opušteniju kožu. On ističe da je kilograme izgubio jedenjem manjih porcija, svakodnevnom šetnjom sa svojim psima i izbacivanjem šećera i alkohola iz prehrane, iako stručnjaci tvrde da je takva koža upravo rezultat poznatog lijeka.

Robbie Williams se također našao na popisu konzumenata spomenutog lijeka, a vidljivo je udubljenje ispod njegovih očiju i obraza te više bora koje se pojavljuju zbog gubitka volumena.

Iako su žene manje podložne vidljivosti korištenja "Ozempica", doktori ističu da je Sharon Osbourne čisti primjer njegovih loših posljedica.

"Oči joj izgledaju više uvučene, obrazi su joj više udubljeni" , rekla je dr. Ramanadham koja je ukazala i na gubitak volumena u licu.

Doktorima nije promaknula ni Jessica Simpson.

"Kad pogledam noviju fotografiju, njezine su oči uvučene, njezino lice više ispijeno, a ni njezini obrazi nisu tako puni. Lice joj izgleda pomalo mršavo, zapravo, kao da je umirala od gladi", zaključili su doktori.

Pogledaji ovo Oprah Winfrey Celebrity Oprah stala u obranu kontroverznoj metodi mršavljenja, nakon što je uporno tvrdila da nije tako izgubila kilograme!

Dr. Sue Decotiis, stručnjakinja za mršavljenje, dodala je da mršavljenje izgleda dramatičnije na onima s duguljastim oblikom lica zbog načina na koji je koža rastegnuta.

Isto tako, dr. Nicholas Jones, plastični kirurg iz Georgije, govori da više muškarci imaju istaknuto tzv. "Ozempic lice" jer su žene prije toga češće koristile filere te su šminkom pokrivale nepravilnosti. 

Inače, spomenuti lijek osmišljen je za liječenje dijabetesa tipa 2, no s vremenom je uočena i ova nuspojava - gubitak velikog broja kilograma u kratkom vremenu, piše Daily Mail.  O ovom lijeku se puno piše, kao i o njegovim nuspojavama, pa neki tvrde da su im emocije otupjele, dok neki tvrde da liječi ovisnosti. Oni koji su često pili izjavili su da uz konzumaciju lijeka nemaju potrebe za alkoholom. 

Čini se da saga oko priče s ovim lijekom tek počinje. 

Pogledaji ovo Scott Disick - 1 inMagazin Loša strana popularnog lijeka za mršavljenje: Zbog zabrinjavajućeg usahlog izgleda lica plastični kirurzi trljaju ruke!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Lepa Brena - 7 Lepa Brena - 6 Lepa Brena - 5 Lepa Brena - 4 +26 Lepa Brena - 3 Celebrity Najskuplji spektakl viđen na Balkanu: Pogledajte što je Lepa Brena napravila u Sarajevu i tko joj se pridružio u ovoj senzaciji!

1/40 >> Pogledaji ovu galeriju Proslava rođendana Victorije Beckham - 12 Proslava rođendana Victorije Beckham - 9 Proslava rođendana Victorije Beckham - 5 Proslava rođendana Victorije Beckham - 4 +35 Proslava rođendana Victorije Beckham - 6 Celebrity Beckham iznio Victoriju na leđima s proslave njezinog 50. rođendana, fotografije su dokaz da je ovo bila fešta o kojoj će se još dugo pričati!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene