Bruse se detalji

Ovo su svi detalji o sutrašnjoj jubilarnoj 30. po redu dodjeli Porina: Gdje pratiti, tko su izvođači i nominirani?

Matija Cvek Matija Cvek Marko Mrkonjic / CROPIX 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Matija Cvek Galerija

Sve je spremno za jubilarnu 30. dodjelu Porina, ovo su svi detalji koje trebate znati.

Još nas jedan dan dijeli od dodjele jubilarne, 30. po redu nagrade Porin. Dodjela će se održati sutra, u petak, 28. travnja u event centru Boćarski dom u Zagrebu (Prisavlje 2) koji će se za ovu priliku transformirati u svečanu dvoranu nagrade Porin.

Pogledaj i ovo showbuzz ne dolazi ni Rozga Huljić najavio bojkot: Na pomolu velika afera koja će potresti glazbenu scenu?

Već se nekoliko dana priprema sve u Boćarskom kako bi sutra, za vrijeme prijenosa uživo na HTV1, sve bilo kako treba. Reportažna kola, orkestar, veliki produkcijski tim koji brine o svakom detalju. Prve pripreme za Porin počinju nekoliko dana nakon održavanja dodjele, a kako vrijeme odmiče, posao se zahuktava. Najveće uzbuđenje kreće mjesec dana uoči same dodjele, a posljednji dani i sati često su prepuni iznenađenja.

“U trideset godina, Porin je proputovao cijelu Hrvatsku, od Dubrovnika do Osijeka, gostovao u deset prekrasnih gradova domaćina, a ove godine odlučili smo da ćemo obljetnički Porin održati u Zagrebu. Kroz sve ove godine bilo je jako puno izazova i svaka nova godina donese novi nepredviđeni trenutak. Ali produkcijski tim koji to radi već godinama, dobro je uigran, tako da zajedno s kolegama s HTV-a čine jedan velik i učinkovit tim”, rekao je Davor Drezga, Izvršni direktor Porina.

Sinoć je održana prva proba, večeras je na redu druga, generalna proba. Provjeravaju se posljednji tehnički detalji – zvuk, rasvjeta, uštimava se svaki segment prijenosa uživo.

Prijenos dodjele 30. Porina možete pratiti na Prvom programu HTV-a od 20:45h, a kroz kategorije, nominirane, dobitnike, nastupe i neke trenutke iz prošlosti koji su obilježili ovih trideset godina, vodit će nas preko nekoliko imena – Danijela Trbović, Robert Ferlin, Zrinka Cvitešić, Marko Tolja, Barbara Kolar, Duško Ćurlić, Iva Šulentić i Ivan Vukušić. Scenarist i redatelj dodjele je Mario Kovač, a sutra ćemo imati priliku u više od 2 sata prijenosa uživo gledati nastupe nekih od najvećih glazbenih imena i to ne samo ovogodišnjih nominiranih već i onih koji su obilježili prethodnih 30 godina.

Nastupaju: Darko Rundek, Elemental, Svadbas, Detour, Lu Jakelić, Hiljson Mandela, Edo Maajka, Chui, Zvonimir Radišić, Miach, Marko Bošnjak, Mia Dimšić, Kvartet Papandopulo, Ivan Dečak, Neno Belan, Meritas, Tedi Spalato, Davor Križić i Jazz orkestar HRT-a, Vanna, Ivana Kindl, Silente, Matija Cvek, Pavel, Sanja, Marinko i Zec.

Prije 30 godina, na prvoj dodjeli nagrade Porin 1994., debitantica godine bila je Maja Blagdan, Pjesma godine Cesarica, Album godine Lupi petama Prljavog Kazališta, Najbolja ženska i muška vokalna izvedba pripale su Radojki Šverko i Oliveru… A kome će 30 godina poslije na jubilarnoj dodjeli pripasti najvažnija statua, saznat ćemo sutra od 20:45h na HTV 1 i HR2.

Utemeljitelji glazbene nagrade Porin su HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HRT – Hrvatska radiotelevizija i HGU – Hrvatska glazbena unija.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene