Doživotna briga

Popularna bivša Uraganka boluje od neizlječive bolesti koja joj je promijenila život: ''Dok drugi piju kavu, ja...''

Sanja Vučić - 3 Sanja Vučić - 3 Antonio Ahel/ATAImages/Pixsell 1/22 >> Pogledaji ovu galeriju Sanja Vučić - 2 Sanja Vučić - 1 Sanja Vučić - 6 Sanja Vučić - 4 Sanja Vučić - 2 Sanja Vučić - 1 Sanja Vučić - 9 Sanja Vučić - 6 Sanja Vučić - 7 Sanja Vučić - 5 +11 Sanja Vučić - 4 Galerija

Bivša članica grupe ''Hurricane'' i pjevačica Sanja Vučić prvi je put progovorila o ozbiljnom zdravstvenom problemu s kojim se bori.

Bivša članica grupe ''Huricane'' i pjevačica Sanja Vučić prvi je put progovorila o ozbiljnom zdravstvenom problemu s kojim se bori.

Pogledaj i ovo Hurricane Što kažete? Predstavljene su nove Uraganke: Evo tko će zamijeniti Sanju, Kseniju i Ivanu, a došlo je i do još jedne promjene!

Doktori su dugo pokušavali otkriti kakvih problema ima, a na kraju se otkrilo da boluje od neizlječivog Hashimoto sindroma.

''Žao mi je što se Hashimoto predstavlja kao bauk, a u stvari je stanje s kojim se može sasvim dobro živjeti. Najneugodnija je ustvari činjenica da morate uzimati terapiju dok ste živi, ali ako ljudi svakog jutra piju kavu, zašto ja pola sata prije doručka ne bih popila jednu tableticu?'' rekla je Sanja.

''Jednostavnije rečeno, kad doživite stres ili se duže vrijeme nervirate, a moguće je i da imunitet ''zablokira'', u tijelu se počnu stvarati antitijela koja štitnu žlijezdu doživljavaju kao neprijatelja. Ta ''vojska antitijela'' pokušava je uništiti, nesvjesna da je riječ o vitalnom dijelu organizma. Kad je znatnije ugroze, ona prestane lučiti hormone, pa hipofiza upozorava organizam da nešto nije u redu. Već stvorena antitijela ne mogu nestati, ali možete ih smanjiti tako što pijete hormone koje bi, da je sve u redu, proizvodila štitna žlijezda. Upravo zato govorimo o neizlječivom stanju'', objasnila je Sanja od čega točno boluje.

Za ovu autoimunu bolest saznala je prije četiri godine, a prije dvije godine uoči nastupa s kolegicama na Euroviziji ispričala je kako se osjećala prije postavljanja dijagnoze.

"Shvatila sam da imam smetnje u raspoloženju. Bila sam puno depresivnija, nisam osjećala nikakvu radost. Koža mi je bila jako suha, otpadala mi je kosa, dobivala sam naglo na težini, a bila sam i jako bezvoljna. Jednostavno sam primijetila da to nisam ja. Nešto nije bilo u redu i krenula sam na pretrage. Liječnici su naposljetku ustvrdili da je riječ o Hashimotovu tireoiditisu", rekla je Sanja za Story.

Bolest je sada pod kontrolom, a pomoglo joj je i to što je puno mirovala te promijenila prehranu i poboljšala fizičku aktivnost.

Inače, Sanja je donedavno bila članica grupe ''Hurricane'' s Ivanom Nikolić i Ksenijom Knežević, ali trojka se raspala te su krenule u solo karijere dok su njih naslijedile nove djevojke pod istim nazivom grupe.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Kolinda Grabar-Kitarović - 2 Kolinda Grabar-Kitarović - 3 +25 Kolinda Grabar-Kitarović - 5 Celebrity Kolinda Grabar-Kitarović objavila niz novih fotografija i bacila obožavatelje u trans: "Naša ljepotica, kao curica..."

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Austin Graham Austin Graham Brad Pitt i George Clooney Brad Pitt i George Clooney +24 Brad Pitt i George Clooney na setu filma - 1 Zanimljivosti Brad Pitt i George Clooney nisu uspjeli ostati ozbiljni zbog prizora koji ih je dočekao, pogledajte što je zabavilo holivudske miljenike

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene