Slika šalje posebnu simboliku

Kralj Charles dobio je svoj prvi portret, a naslikao ga je umjetnik koji je slikao i njegovu pokojnu majku kraljicu Elizabetu

Kralj Charles III. - 1 Kralj Charles III. - 1 Profimedia 1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Portret kralja Charlesa III. Portret kraljice Elizabete II. Kralj Charles III. - 2 Kralj Charles III. - 3 Meghan Markle i kralj Charles - 1 Kralj Charles Kralj Charles - 2 Kralj Charles - 3 Kralj Charles Kralj Charles - 1 +21 Kralj Charles Galerija

Ovo je prvi portret novog budućeg kralja Velika Britanije, a za sliku je zaslužan vjerni umjetnik kraljevske obitelji.

U tamnoplavom odijelu i s rukom u džepu, s narukvicom koju mu je poklonio domorodački vođa Amazonije, tako izgleda prvi portret kralja Charlesa III.

Pogledaj i ovo Kate Middleton i kralj Charles Povijesni trenutak Kralj Charles svojim je potezom otkrio koliko poštuje Kate Middleton, takva čast ukazana je prvi put nekom članu kraljevske obitelji!

Sliku je naslikao umjetnik Alastair Barford, bivši stipendist QEST-a, organizacije Queen Elizabeth Scholarship Trust.

Iako nije službeni portret, to je prvi naručeni portret kralja koji je objavljen otkako je postao monarh.

Barford je rekao da je želio uhvatiti osobnu i intimnu sliku Njegova Veličanstva, zbog čega ga je prikazao u odijelu, a ne u svečanoj halji.

Ovaj 35-godišnjak, koji je također slikao pokojnu kraljicu 2015., dovršio je portret u samo dva tjedna, što je opisao kao velik izazov.

Iako Njegovo Veličanstvo nije sjedio ispred njega da ga može slikati, Barford ga je mogao promatrati dok radi na prijamu u Buckinghamskoj palači u veljači održanom u znak potpore globalnoj bioraznolikosti te je radio na temelju njegovih fotografija i skica s te prigode.

Narukvicu na zapešću Njegova Veličanstva poklonio je kralju amazonski vođa Domingo Peas, a uključena je kako bi portretu dala kontekst i autentičnost, kao simbol kraljeva zalaganja za klimatske promjene i održivost.

''Bila je to zastrašujuća čast. Velika je odgovornost stvoriti portret nekoga tko puno znači tolikom broju ljudi. Želio sam uhvatiti njegovu toplinu i osjećajnost, empatiju koja se javljala u njegovim interakcijama s ljudima koje je susretao'', rekao je slikar.

Lisa Barnard, izvršna direktorica Illustrated London Newsa, rekla je: ''Illustrated London News ima dugu tradiciju, koja datira iz 1842. godine, naručivanja kraljevskih portreta za krunidbena i jubilarna izdanja. To je prva slika Kralja na kojoj je umjetnik mogao promatrati monarha iz prve ruke. Zahvalni smo na potpori Palače da se ovo dogodi.''

A u našoj galeriji možete pogledati i posljednji kraljičin portret ovog umjetnika koji je nastao 2015. godine.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Tamara Loos Tamara Loos - 1 Tamara Loos - 2 Tamara Loos - 1 +25 Tamara Loos - 5 Celebrity Upečatljivo izdanje Tamare Loos u haljini upadljive boje s neobičnim prorezima na trbuhu pun je pogodak!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Ana i Mario Zamjena sestara Zaninović prevarila je i žiri - 2 Zamjena sestara Zaninović prevarila je i žiri - 1 Ana i Lucija Zaninović i Mario Ožbolt - 4 +26 Ana i Lucija Zaninović i Mario Ožbolt - 3 Celebrity Pogledajte trenutak kad su sestre Zaninović otkrile da su prevarile žiri: ''A sad da ja vama nešto kažem!''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene