Neki će biti iznenađeni

Isplivali dosad nepoznati detalji o ponašanju kraljice Elizabete, ali i što je stvarno mislila o Meghan Markle!

Meghan Markle i kraljica Elizabeta Meghan Markle i kraljica Elizabeta Profimedia 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Kraljica Elizabeta Meghan Markle i kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta Princ Harry i kraljica Elizabeta II. - 8 Kraljica Elizabeta i kralj Charles Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta i Meghan Markle +0 Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu Galerija

Kniga "Elizabeth: Intimate Portrait" donosi dosad neotkrivene i nepoznate detalje iz života kraljice Elizabete, ali i što je stvarno mislila o Meghan Markle i kakav je utjecaj ostavila na nju.

Kraljica Elizabeta bila je poznata po sjajnom smislu za humor koji je često pokazivala, a nije ga gubila niti u opasnim situacijama, čak ni nakon što joj je život bio u ozbiljnoj opasnosti.

Pogledaj i ovo Princ William i Kate Middleton Posebna lokacija William i Kate nakon godinu dana stigli na njima važno mjesto, njihov boravak tamo obilježit će i pomalo tužan dan

Otkriveno je to u novoj knjizi spisatelja i voditelja Gylesa Brandretha, koji je poznat i kao bivši konzervativni zastupnik parlamenta, ali i osoba od povjerenja viših članova kraljevske obitelji. On otkriva mnoge nepoznate detalje o kraljici. Između ostalog, piše o pokušaju njezina ubojstva na Božić prošle godine, kada je maskirani uljez sa samostrelom prišao policajcu u dvorcu Windsor i izjavio da je došao ubiti.

"Da, pa, to bi smanjilo uzbuđenje oko Božića, zar ne?" rekla je kraljica u svojem stilu jednom članu svojeg tima nakon što je obaviještena o incidentu.

Zabavna anegdota samo je jedna u nizu dirljivih priča u knjizi "Elizabeth: Intimate Portrait", čiji se autor Brandreth može pohvaliti jedinstvenom pozicijom prijatelja i biografa kraljevske obitelji. On tako prepričava niz priča koje ističu duhovitost i koliko se kraljica voljela šaliti te njezin ironičan i duhovit način gledanja na sve.

"Provođenje vremena s kraljicom bilo je i na neki način otkrivanje koliko je zabavna i otkrivanje neočekivanih činjenica o njoj. Stvarno je znala pjevati 'When I'm Cleaning Winders' i druge pjesme koje je George Formby pjevao dok je odrastala tijekom rata - i to s Formbyjevim autentičnim Lancashire naglaskom", otkrio je između ostalog.

U jednom dijelu knjige, koji će biti objavljen u britanskom izdanju Daily Maila, bit će opisan i način na koji je kraljica poželjela dobrodošlicu Meghan Markle u kraljevsku obitelj, i to unatoč njezinoj zabrinutosti da je princ Harry možda malo pretjerano zaljubljen u svoju novu partnericu. Otkrio je i da je kraljica također rekla Meghan da može nastaviti svoju karijeru.

"Možeš nastaviti biti glumica ako želiš - to je ipak tvoja profesija", ali je bila oduševljena kada je Meghan rekla da će prestati glumiti kako bi se posvetila sebi i kraljevskoj službi", naveo je autor.

Kraljici se svidjela i Meghanina majka Doria te joj je bilo žao što se njezina obitelj raspala, a posebno ju je oduševilo što su ona i Harry svoju kćer nazvali Lilibet, njezinim nadimkom iz djetinjstva, iako su neki članovi obitelji to smatrali drskim potezom.

Knjiga priča priču o Elizabethinu životu i vladavini iz jedinstvene perspektive jer je bio jedan od rijetkih autora koji su je upoznali i razgovarali s njom, vodeći pedantne i često urnebesne zapise njihovih razgovora. Bio je blizak i s princem Philipom od 1970-ih, nakon što su se upoznali na jednoj dobrotvornoj priredbi, na kojoj su kliknuli na prvu. Pokrenuo je podcast poezije s Camillom Parker Bowles ranije ove godine, a dobro poznaje i nju i kralja Charlesa.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Magdalena Keškić Magdalena Keškić Magdalena Keškić Magdalena Keškić +25 Magdalena Keškić Zanimljivosti Naša mlada navijačica zanimljivog izgleda privukla je pažnju u Katru, evo tko je djevojka koju na Instagramu prati gotovo 300 tisuća ljudi!

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Andrej Kramarić i Mia Ćurković Andrej i Mia Kramarić - 1 Andrej i Mia Kramarić vjenčali se u crkvi i krstili sina - 7 Andrej i Mia Kramarić vjenčali se u crkvi i krstili sina - 6 +12 Andrej Kramarić i Mia Ćurković (Foto: Intsgaram) Celebrity Kramarić se oglasio nakon važne večeri posebnom fotografijom sa ženom i sinom, a mjesto na kojem poziraju njima je vrlo važno

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene