Pokrenuta je istraga

Princ William želi otkriti istinu o intervjuu princeze Diane koji je prije 25 godina šokirao svijet

Princ William, princ Harry i princeza Diana (Foto: Profimedia) Princ William, princ Harry i princeza Diana (Foto: Profimedia) Profimedia 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Princ William, princ Harry i princeza Diana (Foto: Profimedia) +0 Princ William, princ Harry i princeza Diana (Foto: Profimedia) Galerija

Pokrenuta je neovisna istraga o neslavnom intervjuu BBC-jevog novinara Martina Bashira i princeze Diane u emisiji "Panorama" iz 1995. godine koju je sada podržao i princ William.

Princ William prekinuo je šutnju i javno podržao neovisnu istragu o intervjuu s njegovom pokojnom majkom koji je prije 25 godina šokirao svijet.

Pogledaj i ovo Pogreb princeze Diane nešto su snimili u tajnosti U pripremi emotivne scene tragične smrti princeze Diane i pogreba, Britance razljutili prizori privatnih scena

Intervju je 1995. godine emitiran na BBC-ju u emisiji Panorama, a vodio ga je novinar Martin Bashir. Princeza Diana je na intervju pristala kako bi razjasnila situaciju o njezinom braku s princom Charlesom za koji je priznala da je gotov..

"Pa, u braku nas je bilo troje što je poprilična gužva", jedna je od šokantnijih i pamtljivijih rečenica koju je Diana izgovorila tijekom ozloglašenog intervjua kojeg je u vrijeme emitiranja gledalo čak 23 milijuna ljudi.

Neovisna istraga koju provodi sudac i bivši predsjednik britanskog Apelacionog suda Lord Dyson pokušat će otkriti kako je novinar Bashir dobio priču.

"Neovisna istraga je korak u pravom smjeru. Trebala bi pomoći razotkriti istinu o načinu na koji je došlo do intervjua i naknadnim odlukama BBC-ja u to vrijeme", izjavio je princ William u službenom priopćenju Kensingtonske palače kojim je iskazao svoju podršku istrazi.

Istragu je ranije ovog mjeseca zatražio brat pokojne princeze Earl Spencer optuživši BBC za "žutu štampu".

Tvrdio je da je Bashir rekao Diani da ju prisluškuje MI5 i podvalio joj brojne laži o kraljevskoj obitelji kako bi joj se približio i nagovorio je da se otvori.

Ugledni sudac će tijekom istrage ispitati nekoliko svjedoka povezanih s događajem i proučiti originalnu istragu o Bashirovim metodama koju je proveo BBC, piše The Mirror.

"BBC je odlučan u pronalasku istine o ovom događaju i zato smo proveli neovisnu istragu. Cijeli proces vodit će Lord Dyson koji je ugledna i visoko cijenjena osoba", izjavio je direktor BBC-ja Tim Davie.

Bashir, koji je danas regionalni urednik BBC Newsa, trenutno se oporavlja od operacije srca i posljedica koronavirusa pa nije mogao komentirati optužbe.

A izjava princa Williama uslijedila je nakon glasina o tome da je jako nezadovoljan prikazom svojih roditelja u novim epizodama Netflixove serije "Kruna".

Kako izvještava Times, princ William vjeruje da su "njegovi roditelji iskorišteni i prikazani u lažnom svjetlu zbog zarade".

Biografkinja kraljevske obitelji Penny Junor je predvidjela da će princ biti jako uzrujan zbog serije. Tvrdila je da je serija prepuna netočnih opisa događaja i osobnosti.

"To je najokrutniji, najnepravedniji i užasan prikaz gotovo svih njih", izjavila je za Times. Junor se posebno osvrnula na scenu u kojoj princu Charlesu njegov pokojni praujak Lord Mountbatten govori da je obitelj duboko razočarana njegovom vezom s Camillom tvrdeći da je "povijesno potpuno netočna".

S druge strane, bivši butler kraljevske obitelji Paul Burrell koji je s Dianom bio prijatelj smatra da su nove epizode serije "najbolje do sad".

Na kritike o predstavljanju kraljevske obitelji u seriji oglasila se i glumica Emma Corrin koja je utjelovila mladu Dianu.

"Razumijem zašto su ljudi uzrujani jer ovo je povijest, a sve što se u seriji događa je još poprilično svježe", izjavila je tijekom gostovanja u emisiji Tamron Hall Show.

Četvrta sezona "Krune" navodno je razbjesnila i starije članove kraljevske obitelji.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Felicity Huffman (Foto: Profimedia) Felicity Huffman (Foto: Getty Images) Felicity Huffman (Foto: Getty Images) +0 Felicity Huffman (Foto: Getty Images) Celebrity Fotografi je uhvatili na parkiralištu dok su joj uzimali bris nosa, nakon odsluženja kazne izbjegava javnost i medije

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene