Biografski film o Tomi Zdravkoviću prikazuje nekoliko izmišljenih scena, a snimljene su kako bi priča bila što bolje ispričana.

Galerija Toma Zdravković Toma Zdravković Toma Zdravković +6 Toma Zdravković

Od smrti legende jugoslavenske glazbe Tome Zdravkovića prošlo je 30 godina, a uspomenu na njega oživio je film o njegovu životu, "Toma". Film je postao hit u čitavoj regiji, a iako su naizgled sve scene istinite, tim na čelu s Draganom Bjelogrlićem objasnio je kako su neke stvari promijenili kako bi priča o glazbeniku bila što bolja, javlja Blic.

Vezani članci Toma Zdravković Dosad neispričana priča o velikodušnoj gesti Tome Zdravkovića tjera suze na oči, ovo nećete doznati u filmu! Toma Zdravković Prijateljica Tome Zdravkovića otkrila njegovu veliku tajnu, zaljubio se preko ušiju u drugu kada je već bio u braku?

Toma Zdravković i Silvana Armenulić, koje u filmu glume Milan Marić i Tamara Dragičević, bili su najbliži suradnici i veliki prijatelji, no iako je u filmu prikazano da su snimili duet, to nikada nisu napravili. Za potrebe filma iskorištena je pjesma "Ponoć" Željka Joksimovića snimljena uz pomoć Predraga Živkovića Tozovca, koji je inače pisao i za Silvanu.

Jedna od najemotivnijih scena filma je ona u kojoj Toma izvodi pjesmu "Za Ljuljanu" dok doktor Hadžipopović pleše sa svojom suprugom Ljiljanom koja umire. U stvarnosti se to pak nije dogodilo. Ta je pjesma zapravo posvećena glumici Ljiljani Blagojević s kojom je Zdravković surađivao na jednoj seriji. Iako je Tomu liječilo pet doktora, film je u centar priče stavio Hadžipopovića. Također, u filmu se ne spominje da se glazbenik ženio četiri puta, već samo dva.

Film ne prikazuje vjerno ni koliko je djece imao. Toma je ima kćer i sina, dok se u filmu spominje samo njegov sin. Imao je tri brata i sestru, no film "Toma" spominje samo njegovog brata Novicu koji je također bio pjevač.

Na samome kraju filma Toma na koncertu u Sarajevu s Kemalom Montenom i Davorinom Popovićem izvodi pjesmu "Što te nema" Jadranke Stojaković. Ta je scena također izmišjena, a Blic piše kako je ideju za tu pjesmu dala Tomina kćer kojjoj je to najtužnija pjesma koja postoji, ispričao je jednom prilikom režiser Dragan Bjelogrlić.

Suprug koji je od nje stariji 31 godinu ne može joj se nadiviti, prije nje je ljubio jednu od najljepših žena svijeta Tina Kunakey - 5 Tina Kunakey - 4 Tina Kunakey - 1 +31 Tina Kunakey

Zaljubili su se tek 16 godina nakon prvog susreta, a danas slove kao jedan od najtajanstvenijih parova Daniel Craig i Rachel Weisz - 2 Daniel Craig i Rachel Weisz - 1 Daniel Craig i Rachel Weisz - 3 +27 Daniel Craig i Rachel Weisz

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju