Za sve uzraste!

Opera Regoč kuca nam na vrata, premijera je rasprodana, a obećava nezaboravno iskustvo!

Opera Regoč Opera Regoč Udruga za promicanje kulture "DUD"/PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Opera Regoč +0 Opera Regoč Galerija

Ovim putem najavljujemo spektakl, operu "Regoč", čije stvaranje potpisuju iznimni umjetnici, skladatelj Krešimir Klarić, libretistica Nikolina Rafaj i redateljica Kristina Grubiša.

Ova glazbena čarolija, u produkciji Umjetničke organizacije Euterpa i Udruge za promicanje kulture "Dud", obećava nezaboravno iskustvo za ljubitelje opere, posebno učenike osnovnih i srednjih škola kojima je predstava posebice namijenjena.

Opera "Regoč" ima posebno mjesto u srcima mladih jer je inspirirana bajkom Ivane Brlić Mažuranić koja ove godine slavi 150. rođendan. Originalna bajka ostavlja snažan dojam na čitatelje svih dobnih skupina, a ova opera pruža priliku publici da doživi njezinu čaroliju na nov način, kroz glazbu. Nastala je s ciljem promocije klasične glazbe među djecom i mladima, a pružit će im nezaboravno iskustvo i izlet u svijet mašte koji otvara mogućnosti nemogućeg, baš kao i priča o Regoču.

Osim već rasprodane praizvedbe koja će se održati 8. travnja u Maloj dvorani Lisinski u koprodukciji s koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog, dogovoreno je preko deset izvedbi diljem Hrvatske i to točnije:

11.4.2024. u 20 h, Zorin dom, Karlovac
12.4.2024. u 10 h, Zorin dom, Karlovac
15.4.2024. u 10 h, MD Vatroslava Lisinskog, Zagreb
15.4.2024. u 12.30 h, MD Vatroslava Lisinskog, Zagreb
18.4.2024. u 10 h, MD Vatroslava Lisinskog, Zagreb
19.4.2024. u 11 h, HKD na Sušaku, Rijeka
11.5.2024. u 16 h, Zabok
21.5.2024. u 11 h, Hrvatski dom, Vukovar
28.5.2024. u 10 h i u 12 h, Velika dvorana Hrvatskog doma, Križevci
23.6.2024 u 20 h, Pod zvjezdanim nebom, Lonjica
14.7.2024. u 21 h, Večeri na Griču, Zagreb

Skladatelj Krešimir Klarić stvorio je glazbu koja će oživjeti priču o Regoču na jedinstven način. S četiri solista, šest pjevačica i deset instrumentalista u komornom ansamblu, opera će istražiti različite dimenzije likova i radnje, pružajući publici snažan emocionalni doživljaj. Libreto Nikoline Rafaj donosi svjež i suvremen pristup priči, prilagođavajući je i mladim i starijim generacijama. Redateljica Kristina Grubiša, poznata po svojem inovativnom pristupu, unosi svoju kreativnost u scenski izraz, stvarajući nezaboravno vizualno iskustvo. ZBIR studio je zaslužan za scenografiju, a Ivana Blažević i Ana Roko za kostimografiju. Dirigenti Marija Anđela Biondić i Franjo Bilić će predvoditi ansambl kroz glazbeno putovanje, pružajući slušateljima priliku da urone u glazbeni svijet "Regoča".

Ono što čini ovu operu posebnom je njezina prilagođenost svim uzrastima, ali posebno ciljanoj publici - učenicima osnovnih i srednjih škola. S obzirom na to da je priča integralni dio školske lektire, opera "Regoč" predstavlja izvanrednu priliku za mlade da dožive umjetnost na jedinstven način i povežu se s kulturnom baštinom.

Očekuje se da će ova opera ostvariti značajan utjecaj na kulturnu scenu Hrvatske. Zato ne propustite nezaboravan doživljaj!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene