nastajao punih dvadeset godina

Inspirativan dokumentarac "Tijelo" hvaljene redateljice Petre Seliškar od 27. travnja pogledajte u domaćim u kinima

Film Tijelo Film Tijelo PR 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Film Tijelo Galerija

Tijelo, dugometražni dokumentarni film hvaljene redateljice Petre Seliškar, intimno istraživanje nesvakidašnjeg života i slojevitog unutarnjeg svijeta žene koja se bori protiv niza rijetkih autoimunih bolesti, nakon premijere na ZagrebDoxu, od 27. travnja u distribuciji Restart Labela stiže u kina. Prve projekcije održat će se 27. i 28. travnja u Dokukinu KIC u Zagrebu, a slijedit će projekcije u Varaždinu, Puli, Rijeci, Zaboku, Splitu i Šibeniku.

Film u slovensko-hrvatsko-makedonskoj koprodukciji nastajao je punih dvadeset godina unutar kojih je autorica pratila neobičan život njene bliske prijateljice Urške, koja se bori protiv rijetkih autoimunih bolesti. Nekoć manekenka, a danas profesionalna pijanistica, Urška se suočava s nesvakidašnjim izazovima, ali nikada ne gubi svoj neukrotivi duh.

Oporavljajući se od vaskulitisa – bolesti središnjeg živčanog sustava – morala je naučiti govoriti, hodati, upoznati sebe, prepoznati okolinu i kćer te ponovno prihvatiti, razumjeti i voljeti svoje tijelo koje je – činilo joj se – želi uništiti. Baš kada joj se život počeo vraćati u normalu, Uršku je zadesila nova bolest, mnogo misterioznija i podmuklija od prve.

Tijelo spaja intimne razgovore, osobne arhive i kreativnu slikovnost, propitujući tajne ljudskog tijela i moć umjetnosti i prijateljstva, na burnom putu ozdravljenja i prihvaćanja sebe. Film je nastao u koprodukciji Slovenije (produkcija Petra Pan Film), Hrvatske (produkcija Wolfgang & Dolly) i Sjeverne Makedonije (Petra Pan Film).

Dokumentarac Tijelo svjetsku je premijeru imao na prošlogodišnjem izdanju Sarajevo Film Festivala, na Festivalu Slovenskog filma Portorož 2023 ovjenčan je nagradom Vesna za najbolji dugometražni dokumentarni film, dok je hrvatska premijera održana na netom završenom ZagrebDoxu.

Film Tijelo u nezavisna kina diljem Hrvatske kreće u distribuciji Restart Labela: projekcije filma održat će se 27. i 28. travnja te 11. svibnja u zagrebačkom Dokukinu KIC, 27. travnja u Varaždinu (kino Gaj), 8. svibnja u Zaboku, 9. svibnja u Puli (kino Valli), 21. svibnja u Rijeci (Art kino Croatia), 14., 16. i 17. svibnja u Splitu (Kinoteka Zlatna vrata), te 18. svibnja u Šibeniku.

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Christy Turlington - 5 Christy Turlington - 1 Christy Turlington, Bono Vox i Danis Tanović Christy Turlington +18 Helena Christensen, Christy Turlington i Iman (Foto: Astrid Stawiarz / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP) Nekad i sad Bila je jedan od prvih supermodela, a evo kako izgleda 29 godina nakon kultne gole fotografije koja joj je nedavno stvorila probleme

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Ana Rucner Ana Rucner Ana Rucner Ana Rucner - 6 +26 Ana Rucner - 4 Zanimljivosti Ana Rucner pokazala kako izgleda njen stan, vidi se da je pazila na baš svaki detalj, a jedna prostorija je san svake žene!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene