S posebnom posvetom

Drugi dan Sarajevo Film Festivala održana projekcija hrvatskog filma "Samo kad se smijem"

Ekipa filma Samo kad se smijem Ekipa filma Samo kad se smijem PR 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Ekipa filma Samo kad se smijem Galerija

Redateljica Vanja Juranić projekciju filma koji tematizira nasilje nad ženama posvetila je žrtvama femicida u Gračacu.

Drugi dan Sarajevo Film Festivala od samog jutra krenuo je s bogatim programom. Na Festivalskom trgu održana je Kafa sa… ekipom filma "Poljubite budućnost (Kiss the Future) koji je otvorio 29. Sarajevo Film Festival. Redatelj Nenad Čičin Šain je rekao da je očekivao ovako emotivne reakcije publike, a novinarka Christiane Amanpour između ostalog istaknula je: “Borili smo se istinom i pravdom protiv snajpera i granata. Nacionalizam i hladne ratne linije postoje, ali sinoć je Sarajevo pokazalo svoju ljepotu. Ja sam ponosna da smo uspjeli svijetu reći istinu”.

Na Festivalskom trgu održana je i prezentacija projekta Meeting Point – Centra Sarajevo Film Festivala. Projekt, koji sufinancira i čiji je vlasnik Općina Centar Sarajevo, obuhvaća rekonstrukciju postojećeg prostora kina Meeting Point, a novi projekt su predstavili Mirsad Purivatra, osnivač Sarajevo Film Festivala i predsjednik Udruženja Obala Art Centar, Srđan Mandić, načelnik Općine Centar i arhitekti Sanja i Igor Grozdanić iz arhitektonskog studija Nonstop.

U sklopu Natjecateljskog programa u Narodnom pozorištu održana je regionalna premijera filma "Lost Country", redatelja Vladimira Perišića, te specijalna projekcija – izvan konkurencije turske serije RUMI, redatelja Cana Ulkaya, koja je u Narodnom pozorištu imala svoju svjetsku premijeru. U Ljetnom kinu Coca-Cola održana je projekcija finsko – njemačkog filma "Palo lišće", finskog redatelja Akija Kaurismäkija.

U okviru programa Open air u Ljetnom kinu Stari Grad održana je projekcija filma "Samo kad se smijem", Vanje Juranić koja je projekciju posvetila žrtvama u Gradačcu: "Sretna sam što sam opet u Sarajevu i da mogu Samo kad se smijem prikazati na festivalu. No, ujedno sam i potresena jer samo dan prije naše projekcije nad Nevzetom Hećimović, u Gradačcu počinjen je femicid. Veselilo bi me da film potakne konstruktivne diskusije i skrene pozornost na rješavanje problema obiteljskog nasilja. Tema je mučna i teška, ali moramo početi otvoreno razgovarati o tome“.

U Galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu otvorena izložba fotografija "Prvo ratno kino Apollo“, autora Milomira Kovačevića Strašnog. Milomir Kovačević, svojevrsni kroničar života u Sarajevu tokom rata, svojim fotografijama je zabilježio i sačuvao od zaborava, ne samo "Prvo ratno kino Apollo“, već i brojne izložbe, koje su nastale tokom rata u produkciji Obala Art Centra, kao i trenutke s ratnih koncerata i druženja na Obali. Posjetitelji će izložbu moći pogledati do kraja festivala.

Svečana ceremonija dodjele nagrada Srca Sarajeva za TV serije 29. Sarajevo Film Festivala održat će se večeras u hotelu Hills Sarajevo. U konkurenciji za nagrade ove je godine nominirano 19 serija u 14 kategorija.

Na programu Natjecateljskog programa – igrani film, u Narodnom pozorištu vas očekuje regionalna premijera ukrajinskog filma "LA Palisada" redatelja Philipa Sotnychenka, te projekcija bugarsko – njemačkog filma "Blagin nauk", Stephana Komandareva, koji se prikazuje u sklopu programa U fokusu. U okviru programa Open Air u Ljetnom kinu Coca-Cola održat će se projekcija finsko – njemačkog filma "Prošli životi", redateljice Celine Song. U Ljetnom kinu Stari Grad u sklopu programa Open Air održat će se projekcija filma redatelja Pave Marinkovića "Bosanski lonac", nastalog u hrvatsko, austrijsko, bosansko-hercegovačkoj koprodukciji.

Detaljan program i sve informacije možete pronaći na službenoj stranici www.sff.ba kao i na društvenim mrežama festivala.

29. Sarajevo Film Festival održava se do 18. kolovoza.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Lidija Bačić - 10 Lidija Bačić - 7 Lidija Bačić - 8 Lidija Bačić - 9 +25 Lidija Bačić - 11 Celebrity Lidija Bačić u haljini s izrezom pokazala goli trbuh i čime ga je to ukrasila, a zbog nekih je pokreta nešto ispod nje i provirilo!

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Kourtney Kardashian - 1 Kourtney Kardashian - 2 Kourtney Kardashian - 4 Kourtney Kardashian - 3 +12 Kourtney Kardashian Celebrity Članica slavnog klana jednu je stvar odlučila preskočiti ispod uske haljine, poveći trudnički trbuh ostao je u drugom planu!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene