jeste li pogledali?

Milijuni diljem svijeta gledaju ovu seriju i svi o njoj pričaju, ali treća sezona je u potpunosti podbacila

Nicola Coughlan, Bridgerton Nicola Coughlan, Bridgerton Foto: Profimedia

Na oduševljenje svih fanova visokog društva i skandala u Bridgertonu, prvi dio treće sezone je napokon stigao. Moram priznati da sam odmah pogledala sve četiri epizode, ali isto tako vam moram reći da mi se čini kako Bridgerton gubi svoju čar.

Sigurno se sjećate da je svijet poludio za prvom sezonom ove skandalozne seksi serije, a posebno za Vojvodom Bassetom (Regé-Jean Page), te se činilo kako gdje god pogledamo vidimo njega, isječke iz serije, majice, papuče, koktele, i meme-ove inspirirane Bridgertonom.

Svi smo jedva čekali drugu sezonu, ali onda se većina nas razočarala kada nije bilo ni traga Vojvode, ali smo ipak odgledali drugu sezonu kako bi upoznali nove likove. Prvi dio treće sezone se bazira na odlično napisanom liku Penelope Featherington (Nicola Coughlan), njezinim pronalaskom sebe, sreće, kao i zamršenog odnosa sa Colinom Bridgertonom (Luke Newton). Koliko god bio sjajan lik Penelope, prve četiri epizode nove sezone su totalno dosadne.

Glavna struktura serije je naravno očekivana, kao i naracija i poznati likovi, ali ono što fali seriji je ipak nečeg malo novog. Prva sezona nas je vjerojatno toliko dojmila kao gledatelje jer smo gledali modernu verziju prošlosti koja je relevantna na neki način i u današnjem društvu, ali to već sve znamo. U prvom dijelu treće sezone jednostavno fali nešto što nismo do sada vidjeli, ili čuli. Koliko god bilo interesantno u svakoj sezoni fokusirati se na druge likove, toliko je zaista dosadno slušati jednu te istu priču, te doslovno predvidjeti svaki korak u zapletima i raspletima.

Bridgertonu ne fali skandala i golišavih scena, kao ni dobrih likova, ali ono što je promaklo kreatorima jeste činjenica da moraju biti svjesni da gledatelji danas traže više. Moram priznati da sam jedva pogledala sve četiri epizode bez pauza, i jedino što me vuklo da ih na koncu pogledam je bila fantastična mlada glumica Nicola Coughlan.

Njezin lik je zapravo glavni lik u svim sezonama, samo to ne otkrijemo na početku, i ta činjenica je zapravo najzanimljivija stvar u ovoj seriji. Gledamo lik kako se razvija, kako izlazi iz sjene, te na koncu pronalazi svoje ja. Još jedna stvar koja je postala repetitivna i teška za pratiti, jeste dijalog. Dijalog je arhaičan, ali nikako zanimljiv. Prekrasni kostimi, scenografija, kao i izvanredna muzička podloga, samo su par razloga zbog kojeg je ova serija kvalitetna.

Međutim, sve ostalo se čini kao da je palo u drugi plan, te se pitam da li je možda upravo razlog zbog kojeg je sezona podijeljena u dva dijela to što i kreatori na dosjetljive načine moraju zaokupiti pažnju gledateljima jer znaju da im ovo nije najbolja sezona? Nisam sigurna, ali moguće je da su ipak svjesni da druga i treća sezona nisu niti približno zanimljive kao prva.

Lady Penelope koju igra sjajna Nicola Coughlan razlog je zbog kojeg trebate ipak pogledati prvi dio treće sezone. Coughlan igra Penelope prirodno, dosljedno, te svaka promjena u liku se čini stvarnom. Odnos između nje i Colina Bridgertona je jedino zanimljivo u sezoni, te moram priznati da su se kreatori, kao i glumci, u tom aspektu potrudili maksimalno. Ostatak glumačke ekipe je jednako uvjerljiv kao i u prošlim sezonama, te se njihova glumačka igra ne razlikuje previše od onog što smo već vidjeli.

Bridgerton je već postala kultna serija diljem svijeta koju gledaju milijuni gledatelja, i taj status je stekla sa validnim razlogom. Iako se slažem sa činjenicom da je prva sezona zaista bila nešto potpuno novo na streaming platformama, treća sezona je po meni podbacila u potpunosti. 

Prve četiri epizode teško drže vašu pozornost, te samo u trenutcima kada gledamo Penelope i Colina razbudimo se jer želimo vidjeti kako će njihov odnos teći, iako već zapravo znamo. Ostatak serije je isti kao i u prethodnim sezonama, te nažalost gledateljima ne nudi ništa novo.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene