Jeste li ga gledali?

Priča koja i 23 godine kasnije ima kultni status: Sve se mijenja kad sazna da njegov život uopće nije onakav kakav mu se činio

Jim Carrey (Foto: Getty Images) Jim Carrey (Foto: Getty Images) Getty Images 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Jim Carrey (Foto: Getty Images) Jim Carrey (Foto: Getty Images) Jim Carrey (Foto: Getty Images) +0 Jim Carrey (Foto: Getty Images) Galerija

Jim Carrey utjelovio je Trumana Burbanka u kultnom filmu "Trumanov show" iz 1998., a za uvjerljivost mu je pomoglo što su ga često opsjedali obožavatelji i paparazzi.

Znanstvenofantastična tragikomedija "Trumanov show" jedan je od filmova koji su obilježili karijeru Jima Carreyja (59), a i 23 godine kasnije ima kultni status. 

Pogledaj i ovo Tara Reid (Foto: Profimedia) Nije je dugo bilo Bila je jedna od najzgodnijih glumica, a onda su njezini glumački uspjesi završili u sjeni ružnih priča o njezinu izgledu

U središtu radnje je Truman Burbank, prodavač osiguranja koji sa suprugom Meryl živi u gradiću Seahaven, no jednog dana sazna da ništa nije kao što se čini i da se njegov cijeli život emitira na javnoj televiziji. 

Carrey je utjelovio Trumana, dok je njegovu ženu odigrala Laura Linney (57). Holivudska glumica je najpoznatija po seriji "Ozark" te filmovima "Obitelj Savage", "Kinsey" i "Računaj na mene", zbog kojih je bila nominirana za nagradu Oscar. 

"Trumanov show" imao je tri nominacije za Oscara, u kategoriji najboljeg sporednog glumca u kojoj se našao Ed Harris, za najboljeg redatelja u kojoj je bio Peter Weir te za najbolji scenarij koji je napisao Andrew Niccol. Osvojio je niz uglednih nagrada, poput Zlatnog globusa koji je odnio Jim za najboljeg glumca. 

Zanimljivo je da se tijekom snimanja filma Carrey i Harris, koji je utjelovio tvorca showa Cristofa, nisu nikad susreli. Jim je u svojim scenama imao dosta slobode pa je tako dosta improvizirao i sam osmislio neke, poput one u kojoj se ponaša čudno i sapunom crta po ogledalu. 

To nije ništa čudno s obzirom na to da je slavni glumac bio prvi izbor za ulogu Trumana redatelju Weiru nakon što ga je zapazio u filmu "Ace Ventura: Šašavi detektiv". No za članove ekipe sa seta postojala su neka ograničenja, poput onog da ne smiju citirati Jimove rečenice iz njegovih ranijih blesavih komedija kao što su "Maska" i "Glup i gluplji", koji su veliki hitovi iz 1994. 

Iako je redatelju i Carreyju na početku bilo teško surađivati, kasnije su se uigrali i Weiru se svidio glumčev talent za improvizaciju. Jim je otkrio da je tako vjerno odigrao Trumana jer se na neki način osjećao kao on s obzirom da je bio pod stalnom opsadom obožavatelja i paparazza. 

Laura Linney za svoju se ulogu morala pripremati gledajući kataloge robne kuće Sears iz 50-ih godina. Linney je otkrila i da joj je pomoglo utjeloviti glumicu Hannu Hart, koja tumači Meryl, to što joj je mama medicinska sestra. No za razliku od Carreyja, Laura nije bila prvi izbor za svoju ulogu, već njezina kolegica Hope Davis. 

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Susan Boyle (Foto: Profimedia) Susan Boyle i Simon Cowell (Foto: Profimedia) Susan Boyle (Foto: Profimedia) +0 Susan Boyle (Foto: Profimedia) Nekad i sad Od siromašne domaćice do svjetske senzacije! Danas na računu ima milijune, ali i dalje živi u rodnoj kući

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene