velika čast

Tajanstvena hrvatska umjentica OKO izlaže u New Yorku

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

U New Yorku, prestižnoj e-flux galeriji od 17.04. do 06.06.2015. održavat će se izrazito atraktivna i zanimljiva izložba ‘So You Want to See’.

Izložbu predstavlja i postavlja kustoski kolektiv WHW (Što, kako i za koga), a veliku čast da izlaže u e-flux galeriji imat će izrazito tajanstvena umjetnica iz Zagreba, OKO. Uz OKO svoje radove predstavit će šest velikih likovnih umjetnica različitih generacija, između ostalih: iznimno cijenjena Sanja Iveković, Rajkamal Khalon, Victoria Lomasko, Cecilia Vicuna i Carla Zaccagnini.

Pogledaj i ovo showbuzz ciklus fotografija Brojna poznata lica na svečanom otvaranju izložbe fotografkinje Mare Bratoš ''Iza Grada''

Osamdesete - slatka dekadencija postmoderne: Izložba, modna revija i ples u Tvornici Kulture

Izložba zanimljivog naziva ‘Dakle, želite vidjeti’ (So You Want to See) okuplja šest žena umjetnica iz različitih mjesta i različitih generacija, koje primjenom različitih metoda estetske istrage kroz djela koja se nalaze u različitim povijesnim i društvenim kontekstima, kao i unutar različitih rodoslovlja suvremene umjetnosti i njezine uloge u društvu stvaraju jedinstvenu sliku stvaranja. Ipak, njihov rad svjedoči paralelnoj preokupaciji na različitim društvenim i umjetničkim matricama da svi dijele interes u istraživanju načina na koji društvene norme postaju naturalizirane, a slike igraju važnu ulogu u tom procesu.

Dok se mnogi radovi bave pitanjima ženske borbe za emancipaciju i ravnopravnost, pod povijesnim i suvremenim uvjetima, izložba se vrti oko različitih pristupa načina gledanja i promatranja. Ona pokušava skicirati međusobne odnose između tvrdoglavog odbijanja onoga što vidimo i onoga što želimo vidjeti. E-flux je osnovan u New Yorku 1998. godine kao umjetnička organizacija i međunarodna mreža koja na dnevnoj bazi obavještava o programima na polju suvremene umjetnosti u cijelom svijetu. Na primanje obavijesti u dnevnom ritmu putem e-fluxa danas je predbilježeno preko 90.000 međunarodnih članova mailing liste iz čitavog svijeta, većinom likovnih profesionalaca (umjetnika, kustosa, djelatnika institucija, kritičara), te je tako e-flux lista postala jedan od najutjecajnijih kanala komunikacije u svijetu suvremene umjetnosti.

INFO O OKO

OKOine slike, zidne slike i instalacije izložene su u galerijama i muzejima poput Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Victoria i Albert muzeja u Londonu i njujorškom e-fluxu, ali u isto vrijeme ona ostvaruje projekte u javnom prostoru i njen je rad ugrađen u urbanu uličnu kulturu. Više od desetljeća tajno je izrađivala instalacije na ulicama koristeći grafičke tehnike poput linoreza, bakroreza i crtanja. OKO također sudjeluje u raznim uličnim i grafiterskim inicijativama. Živi u Londonu i Zagrebu.

 

New Museum of Contemporary Art presents R&D Season: SPECULATIONOrganized by the New Museum’s Department of Education...

Posted by e-flux on Thursday, March 26, 2015

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene