Beactive

Europski tjedan sporta: Vodeni junaci za aktivniju Hrvatsku

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Proslavljeni hrvatski vaterpolo i plivački reprezentativci ovih dana brane boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Iako su tisućama kilometara daleko, u Hrvatsku šalju snažnu poruku kojoj je cilj pozvati sve građane da se pridruže i sudjeluju u Europskom tjednu sporta. Naši olimpijski pobjednici, vaterpolo reprezentativci Maro Joković, Paulo Obradović i Petar Muslim te plivački kolega Mario Todorović ambasadori su Europskog tjedna sporta.

Pogledaj i ovo showbuzz be active Prvi Europski tjedan sporta posjetilo preko 10 tisuća ljudi

Upoznajte Manuelu Novak - bikini i fitness natjecateljicu

'Sport je sastavni dio mog života. U njemu sam od malih nogu i teško da mogu zamisliti ijedan dan bez njega, u bilo kojem obliku. Ljudi koji se bave sportom i koji vode aktivan život ulažu u sebe i svoje zdravlje. Sport nas održava zdravijima, u formi, otklanja stres i pomaže nam da se lakše hvatamo u koštac sa svakodnevnim problemima!', rekao je vaterpolist Maro Joković i dodao: 'Sportski život je najzdraviji način življenja i svakome bih preporučio da izdvoji malo vremena za svakodnevnu rekreaciju. Pridružite se i vi Europskom tjednu sporta!'

U okviru europske obitelji, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske najavljuje prvi Europski tjedan sporta, koji će se održati od 7. do 13. rujna 2015. godine. Nova je ovo inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Cilj je potaknuti Europljane na tjelesnu aktivnost (#BeActive) tijekom Tjedna sporta te ih motivirati da ostanu aktivni tijekom cijele godine.

'Iznimno je važno dovoljno se kretati i aktivno živjeti. Na taj način poboljšavamo vlastiti zdravstveni status. Kretanje je najbolji lijek, a potpuno je besplatan. Nemojte ga odbijati. Statistike govore kako smo neaktivni, stoga vas pozivam da se pokrenete, da izdvojite svakodnevno pola sata i odradite barem neki laganiji trening. Izaberite nešto što vam se toga dana najviše radi: šetnju, trčanje, vožnju biciklom ili pak pješačenje do posla. Dobrobiti kretanja uočit ćete vrlo brzo i bit ćete u konačnici sretniji!', izjavio je olimpijski pobjednik Petar Muslim.

Središnji događaj u Hrvatskoj najavljen je za subotu, 12. rujna, kada će se na zagrebačkom jezeru Bundek održati cjelodnevne sportske aktivnosti za sve građane, a jedan od velikih događaja toga dana je i ovogodišnje finale projekta Pokreni se, koje će se održati na Europskom trgu u 19 sati.

Europski tjedan sporta namijenjen je građanima svih dobnih skupina bez obzira na tjelesnu pripremljenost. Okupit će pojedince, sportske organizacije, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Tjedan sporta potaknut će Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te će im omogućiti više vježbanja u svakodnevnom životu. Više informacija o samom događaju, kao i prijave za sudjelovanje možete pronaći na službenoj web stranici: www.europski-tjedan-sporta.hr
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene