Nije jednostavno...

Dodijeljene su Rock&Off nagrade, a glazbenici su posve iskreno progovorili o financijama: "Svirat ću na cesti ako treba"

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Treće izdanje novinarske glazbene nagrade Rock&Off Galerija

Već godinu dana ne rade pa se mnogi pitaju od čega žive glazbenici. To je pitanje Julija Bačić Barać postavila za IN magazin glazbenicima koji su se prošlog tjedna u Zagrebu okupili na dodjeli glazbene nagrade Rock&Off, a odgovori bi vas mogli iznenaditi. Saznajte tko ima album i pjesmu godine, a tko planira zarađivati svirajući harmoniku.

Glazbenici okupljeni na jednom mjestu i svirka uživo na velikoj pozornici. Zvuči nemoguće, ali ipak se dogodilo. Treća dodjela nezavisnih novinarskih glazbenih nagrada Rock&Off privukla je u zagrebačku Tvornicu kulture i nominirane i ostale koju su došli podržati ovaj događaj.

"Ne radimo glazbu zbog nagrada, ali u svakom slučaju lijepo je da se rad prizna, da se prepozna", zaključio je glazbenik Boris Štok.

"Prekrasno mi je što se jedno ovakvo događanje koje je inače važno za našu scenu uopće odvija", dodala je Gina Victorija.

Album i pjesmu godine ima Željka Veverec, a Saša Antić iz TBF-a, odnosno Alejandro Buendija slavio je u kategoriji rap izvođač godine. I dok neki primaju nagrade, snimaju nove pjesme i albume, neki su se glazbenici ozbiljno posvetili sasvim drugim poslovima jer od glazbe je u posljednjih godinu dana teško živjeti.

"Ljudi rade po baušteli, na skladištu, tko što zna, netko se vratio programiranju", otkrila je pjevačica Ida Prester.

Pogledaj i ovo Maja Šuput Već točno zna Evo kako su naše zvijezde preživjele razvod, a kako će izgledati onaj Maje Šuput ako do njega dođe: "Moj muž ako bude bivši..."

"Taksiraju, rade kao redari, dostavljači, mislim ne može se ni konobariti. Snalazimo se, ja imam neku ušteđevinu, imam nešto autorskih prava tako da nekako spajam", izjavio je Saša Antić.

A kad ušteđevina presuši, Saša ima plan B.

"Svirat ću na cesti ako treba, nije ni to problem. Harmoniku znam svirati, lijepo u Splitu, u đardin. Malo možda tango, malo starogradske, pa možda neke i dalmatinske se mogu, ne bih ulazio u ove neke piraške momente", izjavio je Saša.

Nekim glazbenicima glazba toliko nedostaje da su otišli i korak dalje.

"Neki dan stojim kod kuće u sobi i napravila sam ono što nisam radila otkad sam bila dijete. Uzela sam mikrofon, ne dezić nego baš mikrofon i glumila sam da sam na koncertu jer mi fali, osjećam to", priznala je Gina Victoria Damjanović.

Nekadašnja pjevačica grupe Detour prije nekoliko dana objavila je i svoju prvu samostalnu pjesmu: "Pjesma 'Pepeo' otplovila je na radijske valove i jako sam sretna zbog toga."

Možda se ne čini tako, ali biti glazbenik, kažu oni koji najbolje znaju, uopće nije lako.

"Navikli smo na težak rad, to se sve ljudima sa strane čini kao neka zabava, ali to je stvarno predanost, posvećenost", objasnio je Saša.

Svi oni na čije smo koncerte rado odlazili, nadajmo se vrlo brzo, ponovno će biti tamo gdje pripadaju - na pozornici.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene