''samo zamislim njezino lice''

Tko je ukrao srce olimpijcu Damiru Martinu? ''Uvijek želim biti njezin heroj i nikad je ne razočarati''

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Damir Martin i Ivana Martin - 2 In Magazin: Damir Martin i Ivana Martin - 1 In Magazin: Damir Martin - 4 In Magazin: Damir Martin - 3 In Magazin: Damir Martin - 2 In Magazin: Damir Martin - 1 Damir Martin i supruga Ivana - 14 Damir Martin i supruga Ivana - 13 Damir Martin i supruga Ivana - 12 Damir Martin i supruga Ivana - 11 +9 Damir Martin i supruga Ivana - 10 Galerija

Tijekom aktivnih priprema za svoje četvrte olimpijske igre Damir Martin noći provodi budan jer biti profesionalni sportaš postalo je još zahtjevnije nego inače otkako je postao otac. S velikogoričkim zetom prošetali smo segradskim parkićima gdje provodi najviše vremena sa svojom mezimicom Marom, a zašto je malo dijete izazov za svaki odnos, naš olimpijac i njegova supruga Ivana povjerili su našoj Sanji Jurković za IN magazin.

Jedan Advent u Zagrebu, kuhano vino i fritule kumovali su ljubavi koja se vrlo brzo nakon toga okrunila brakom.

''Izišli van s ekipom, malo kuhano vino, fritulice i kobasice, zarundalo se do jutra, pa smo otišli malo šetati po nasipu, počeli se češće dopisivati i viđati. Malo na čaj i evo ga – rodila se ljubav!'' priča Damir Martin.

Ubrzo im se na njihovu zajedničkom putu pridružila i mezimica Mara.

''Dvije je godine, evo, napunila prije mjesec dana. Svaki dan nešto novo otkrivamo, tako da je puna nekakvih novih stvari…'' govori Ivana Martin. 

Biti profesionalni sportaš i student u isto vrijeme kad i suprug i otac nije nimalo lako, priznaje Damir.

''Dijete odvlači jako puno fokusa i to je stvarno iskušenje za one parove, recimo, koji nisu toliko čvrsti u vezi, ali kad je netko čvrst i ima srodnu dušu kraj sebe, to nije izazov'', smatra Damir. 

A recept za prevladavanje izazovnih trenutaka, zapravo je vrlo jednostavan.

''Kad nju stavimo spavati navečer, pogledamo neki film ili je vikendom uvalimo malo kod bake i odemo nekamo s društvom ili sami i nađe se uvijek vremena. A Damšo je uvijek bio romantik, bar otkad ga ja znam, tako da ne zaboravlja ove ključne datume, stvarno je dobar otac i dobar muž'', priča supruga Ivana. 

Ivana i Damir, prijateljima poznatiji kao Cveta i Damšo, nastoje uživati u svakom trenutku provedenom uz svoju djevojčicu Maru, koju odgajaju, kažu, pokazujući vlastitim primjerom.

"Evo, ne prostačimo blizu nje, hahaha… Ne treba biti prestrog, mislim da ni to nije rješenje, jednostavno ukazati što je dobro, a što nije.
Mislim da treba samo biti prirodan i djetetu ne treba puno toga braniti, nego samo usmjeravati u prave stvari'', smatraju. 

Svaki slobodan trenutak provode vani na svježem zraku, a budući da Mara uživa u parkićima, Damšo je svojoj princezi park omogućio i po ružnom vremenu.

''I kad pada kiša ja sam na terasu stavio tobogan i ljuljačku sam ubušio u strop, tako da imamo mali park iza na terasi na trećem katu'', priča. 

Kod njih ljubav, šale se Martinovi, ide kroz želudac, a Damir ima puna usta hvale kad je u pitanju kulinarsko umijeće njegove supruge.

''Nadmašuje samu sebe u kuhinji. Ne bih ja mogao biti s nekim tko ne zna kuhati, tko nije gurman, a Ivana i ja smo to zasigurno, a tako odgajamo i Maru, da bude gurmanica i da voli finu papicu'', priča Damir. 

Damir trenutačno ima pune ruke posla. Priprema se, naime, za svoje četvrte olimpijske igre. Nakon srebra i bronce vrijeme je, kaže, i za zlato.

''Odlučio sam, evo, iako mi je tijelo osam godina starije, probati dovesti se ponovo u onu formu koju sam imao 2016. godine kad sam bio proglašen jednim od najspremnijih sportaša na svijetu'', kaže.

No za taj nimalo laki zadatak ovoga puta ima mnogo veću motivaciju – njegove cure dodatni su mu vjetar u leđa.

''Evo, recimo, sad u Beogradu tih zadnjih 200 metara u polufinalu, kad je baš bilo najgušće, sam si zamislio samo njezino lice kad vrišti - ajde tata, dok je galama na tribinama. Uvijek želim biti njezin heroj i nikad je ne razočarati, tako da ću uvijek davati maksimum od sebe, čak i više nego prije jer sad, evo, imam stvarno koga usrećiti i praviti ponosnim, naravno, osim supruge'', kaže. 

''Jedan kroz jedan, da, da, da. Pa evo, prošli smo i Tokio kad je bilo najgore i ta korona i sve, i uspio je nekako odraditi i uzeti tu medalju tako da se nadam da će ovaj Pariz biti ono što si Damšo želi, a to je zlato'', priča Ivana. 

I mi mu ga baš od srca želimo!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene