'Doma nema mjesta'

VIDEO Romski hip hop 'trese' Slavoniju

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nakon uredno odsluženih zatvorskih kazni i društveno korisnog rada, dečki iz romskog hip hop benda Euro Black Nation idu dalje!

Pogledajte premijerno njihov prvi spot za pjesmu 'Doma nema mjesta', u režiji Jasne Nanut koja je o njima snimila i dokumentarni film u produkciji zagrebačke Akademije dramske umjetnosti.

Pogledaj i ovo Nina Badrić Ratujem s tugom Novi hit Nine Badrić kojim je osvojila čitavu regiju dobio je i svoj video spot

VIDEO Novim spotom razljutila muslimane!

Spot je snimljen na autentičnim lokacijama u Dardi pored Osijeka, 'ghettu' kako ga zovu dečki iz ovog neobičnog benda koji je nastao prije tri godine pod producentskom palicom Darka Pecotića, nekadašnjeg člana kultnog etno benda Legen.

EBN okuplja romsku hip hop scenu iz Baranje, a čine ga DJ Buzza, Baba Štrumf i Ghettokilla koji pišu tekstove, repaju i zaduženi su za beat box. Brane i Miroslav su break danceri, aranžmane i beat radi Djukebalks, a gostujući glazbenici su DJ Venom (scratch), Tetak (bas gitara) i Kočani FunKolektiv, funky hip hop jazz band iz Makedonije.

Pod utjecajem kung fu filmova i američkog hip hopa, dečki kombiniraju elektronske ritmove i hip hop s ritmovima Balkana i romskom tradicionalnom glazbom što sveukupno čini njihov, kako sami kažu, 'gipsy style'.

Inspiraciju pronalaze u vlastitoj svakodnevici koju obilježava vječna nezaposlenost te životarenje od socijalne pomoći i skupljanja željeza. Računi su im, naravno, blokirani.

Neimajući doslovno za kruh, dvojica članova EBN-a - Brane i Ghettokilla – emigrirali su u Kanadu. Namjeravaju se vratiti 'kad krene situacija s bendom' što se upravo događa. Srećom, frontmeni benda DJ Buzza i Baba Štrumf se ne predaju već se optimistično pripremaju za nadolazeće koncerte.

Svirat će 17. travnja u zagrebačkoj Močvari i 18. travnja u Ljubljani.
U pregovorima su i za nastupe u Osijeku, Puli, Splitu i Novom Sadu, a pozvani su i na nekoliko ljetnih festivala. Nadaju se da će Brane i Ghettokilla što prije skupiti novac za povratne karte.

Duhoviti, jednostavni i autentični, dečki su, čini se, predodređeni za uspjeh koji bi ih mogao konačno izvući s ruba egzistencije.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene