InMagazin donosi recept za pitu od puretine.
PITA OD PURETINE
(4 osobe)
600 g purećeg filea
250 g šampinjona
100 g Pancete Podravka
5 komada mladog luka
ulje
50 ml vinjaka
1 jaje
200 ml slatkog vrhnja
1 Lisnato tijesto Podravka
1 žlica Vegete Twist za piletinu
1. Puretinu narezanu na kockice popržite na malo ulja u dobro zagrijanoj tavi. Kad tekućina koju je pustila puretina ispari dodajte mladi luk narezan na kolutiće. Promiješajte, zalijte vinjakom i flambirajte. Uklonite s vatre, pospite 1 žlicom Vegete Twist piletina, promiješajte i ostavite da se hladi.
2. Na tavicu na žlici ulja kratko popržite pancetu, narezanu na kockice, dodajte šampinjone narezane na veće komade. Kad šampinjoni dobiju lijepu žutu boju, uklonite ih s vatre, pomiješajte s puretinom, ostavite da se sve zajedno još malo ohladi.
3. Lisnato tijesto razvaljajte u dva dijela.
4. U pripremljeni kalup (32x20 cm) utisnite prvi dio tijesta. Po njemu rasporedite ohlađeni nadjev, prelijte sa slatkim vrhnjem, pokrijte drugim tijestom, napikajte ga vilicom, premažite razmućenim jajetom i pecite cca 40 minuta u pećnici na 200°C.
5. Poslužite uz salatu po izboru.
DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook