Priča o uspjehu i padu

Status sportske zvijezde odveo ga je u rizični način života i niz pogrešaka u stvarnom svijetu, a dva mjeseca nakon izlaska iz zatvora hrabro je progovorio o svemu

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Boris Becker - 1 Boris Becker - 2 Boris Becker - 3 Boris Becker - 4 Boris Becker - 5 Boris Becker - 6 Boris Becker - 3 Boris Becker - 4 Boris Becker - 5 Boris Becker - 2 +3 Boris Becker - 1 Galerija

Samo dva mjeseca nakon izlaska iz zatvora, bivši tenisač Boris Becker stigao je na Berlinale. Bivši njemački teniski prvak na filmskom je festivalu došao na promociju filma ''Boom! Svijet protiv Borisa Beckera'', dokumentarmog filma snimanog o njegovu životu. Becker je tada otvoreno progovorio o presudi, boravku u zatvoru, a isto je učinio i na premijeri.

Samopuzdan i snažan – baš kakav je Boris Becker bio na teniskom terenu u vrijeme njegovih najvećih uspjeha. No ovog puta s istinom i otvoren, bez zadrške. Bivši tenisač, u pratnji partnerice Lilian de Carvalho Monteiro, stigao je na Berlinale na promociju dokumentarnog filma o njegovu životu.

Pogledaj i ovo Boris Becker komentirao svoj film Boris Becker na Berlinaleu dva mjeseca nakon izlaska iz zatvora: ''Pogreške su me učinile pametnijim i poniznijim''

''Ovo je neobičan teren za mene, inače je manji... pitao sam se zašto?'', izjavio je Boris Becker. 

Nije teško odgovoriti na to pitanje. Osim što je sa 17 godina osvojio Wimbledon te kasnije još šest Grand Slam turnira, zbog čega je uživao naklonost javnosti, ova teniska zvijezda, silinu medijske pozornosti osjetio je i tijekom suđenja za prikrivanje milijunske imovine.

Redatelj Alex Gibney i producent John Battsek dokumentirali su život teniske zvijezde tri godine u nizu. Posljednji razgovor odvio se samo nekoliko dana prije njegove presude:

U travnju 2022. Becker je osuđen za skrivanje imovine vrijedne 2 i pol milijuna funti, kako bi izbjegao plaćanje dugova. Zbog posebnog propisa za strane zatvorenike, sredinom prosinca prijevremeno je pušten na slobodu. To mu je omogućilo da prisustvuje premijeri. Becker je otkrio kako su ga na zatvor pripremili teniski mečevi:

Na svjetski poznatom filmskom festivalu prikazan je prvi od dva dijela ovog dokumentarca. Becker je pritom govorio kako se nada svjetlijoj budućnosti:

Status sportske zvijezde, kaže, odveo ga je u rizični način života i niz pogrešaka u stvarnom svijetu. No te su ga pogreške, tvrdi, učinile pametnijim i poniznijim.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 18:00 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene