potpuno promijenio karijeru

Devedesetih je punio klubove i širio dance-maniju, a naš bivši pjevač danas uživa u gotovo anonimnom životu

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Senna M Senna M - 4 Senna M - 3 Senna M - 2 Senna M - 1 In Magazin: Senna M - 1 In Magazin: Senna M - 2 In Magazin: Senna M - 3 In Magazin: Senna M - 4 In Magazin: Senna M - 5 +1 In Magazin: Senna M - 6 Galerija

Dance-ikona 90-ih Senna M dobio je nagradu Emmy za postignuća u inženjerstvu, znanosti i tehnologiji. Najprestižniji televizijski kipić osvojio je zahvaljujući opremi koju izrađuje posljednjih 20 godina za filmske setove diljem Hollywooda. Kako je ovaj obiteljski čovjek iz radionice u podrumu svoje kuće došao do svjetske slave, doznala je naša Dorotea Filipaj za IN magazin.

Početkom 2000-ih Senad Galijašević, poznatiji kao Senna M, zamijenio je osvijetljene pozornice bučnim radionicama. Umjesto mikrofona primio se odvijača i čekića, a danas je zbog svojih inovacija u televizijskoj i filmskoj opremi ponosni vlasnik prestižnog Emmyja.

Pogledaj i ovo showbuzz Nerado se sjeća NEMILOSRDNI MEDIJI KRIVI su za kraj njegove karijere

''Stereotipno je reći prekrasno, divno, ali u svakom slučaju nešto što čovjek ne doživi dva puta. To je Nobelova nagrada za tehnologiju i inženjerstvo'', kaže Senna M. 

Dok je devedesetih punio klubove i širio dance-maniju, danas uživa u gotovo anonimnom životu. Za prekid glazbene karijere bili su zaslužni, tvrdi Senna, nemilosrdni mediji koji su zadirali u njegovu privatnost.

''Ja se tu se nisam mogao snaći i nikad se neću snaći. Smatram da svaki čovjek koji je normalan se u tome neće snaći, a i preporučio bih gledateljima da izbjegavaju uopće gledati takve stvari'', kaže Senna M. 

Karijeru inovatora započeo je u kućnoj radionici. Bez formalnog tehničkog obrazovanja, Senna dokazuje da je uz rad i trud sve moguće.

''Ja uvijek kažem - što manje ljudi u tebe vjeruje, bit će bolje. Imaš jaču želju za dokazivanjem. Tako je krenuo i moj put, stvarno iz ničega'', kaže. 

Zbog prirode svojega posla često je na putu. Posjetio je gotovo sve kontinente radeći sa svojom opremom, a posebno ga je oduševio set popularne serije "Kuća zmajeva".

''Zanimljivo je što je to snimano u Belfastu, u studiju Titanic. Ali taj je studio 100 metara od luke s koje je Titanic krenuo na svoje posljednje putovanje. Pa sam došao na taj dok, malo probrčkao vodu, to mi je bilo zanimljivo'', ispričao je. 

Rasvjetu Senne M kupila je i NASA, a trenutačno se s njom snima 7-8 holivudskih filmova. Upravo, kaže, radi s Heidi Klum na njezinoj novoj seriji.

''Mislim da ona snima nešto i s kćeri. Imam fotografije koje ne smijem koristiti do 4. mjeseca. Pri svakom takvom projektu potpiše se ugovor o tajnosti, da se ne govori o tome'', kaže. 

I privatno je beskrajno ispunjen uz kćer Selenu, sina Denija i 30 godina mlađu suprugu Jelenu. Vrijeme s njima mu je prioritet.

''To je najvažnije. Znači, svaki dan oko 4-5 kad prođe ludnica, svi se nađemo. Bez toga ne bi funkcioniralo'', kaže. 

Da je pronašao idealan životni balans, pokazuje i činjenica da 69-godišnjak radi punom parom i ne planira stati!

''Riječ mirovina, čim bih je prihvatio, mislim da bi mi pola mozga odmah odumrlo. Mislim da nisam nikad bio puniji želje za adrenalinom, za nečim. Ja i dandanas sjednem u avion i putujem 20 sati u Tokio. To mojim vršnjacima baš i nije običaj'', priča. 

Glavni recept njegove mladolikosti, kaže, leži upravo u zdravom načinu života.

Nikad nije pio alkohol ni konzumirao cigarete, vodi se zdravim životom. 

''Pa, ja još nisam sreo nekoga da nikad nije probao kavu. Ja nisam nikad probao kavu. Tako da, I am unique!'' zaključio je. 

Probao je zato pjevati, plesati, smišljati inovacije - i to sigurno nije sve. Što će novo Senna M izmisliti, jedva čekamo vidjeti!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene