sve je unaprijed isplanirano

Kuhar Vatrenih otkrio nam je što će se naći na meniju u Katru: "Ja očekujem zadnji ručak kao i u Rusiji!"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Tomislav Đukić - 1 Tomislav Đukić - 2 Tomislav Đukić - 3 Tomislav Đukić - 5 +0 Tomislav Đukić Galerija

Da se snovi ostvaruju, zna chef Tomislav Đukić. Iako iza sebe ima iskustva u brojnim restoranima, postao je poznat kao kuhar Vatrenih. Kakva je prehrana ljubimaca nacije, zna ekipa IN magazina, koja je pokušala saznati kako teku pripreme za Svjetsko prvenstvo u Katru.

Svjetsko prvenstvo u nogometu samo što nije počelo. Dok željno očekujemo uspjehe naših nogometaša, pripreme su u punom jeku. Zna to i Tomislav Đukić, službeni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije, koji jedva čeka odlazak u Katar.

"Predivan osjećaj, novo Svjetsko prvenstvo, nova prilika, nova nada. Svi smo spremni, svi smo radosni, napeti. Evo, ja jedva čekam da počne, da krenemo u realizaciju, barem što se mene tiče moga djela posla", uzbuđen je Tomislav.

Iako za sebe kaže da je odmalena znao kako će postati kuhar, svjestan je i velike odgovornosti. Sve namirnice za naše nogometaše moraju biti svježe, a kvaliteta neupitna.

"Iz neke perspektive to je jednostavno, ali nije jednostavno. Znači, namirnice moraju biti svježe, sve što se radi svaki dan, radi se iz nule, od početka. Sve se kuha i peče u zadnjoj minuti da bude što svježije i što bolje", priča.

Kuhar Vatrenih iza sebe ima veliko iskustvo u gastronomiji. Kao šef kuhinje radio je u brojnim restoranima, ali i za druge sportaše. Osim za nogometaše pripremao je obroke za rukometnu, košarkašku i odbojkašku reprezentaciju. Dobra priprema uvijek je pola posla.

"Postoji niz namirnica od bijelog mesa, na kraju nećemo izostaviti ni piletinu ni puretinu. Sve se to da nabaviti u kvalitetnom obliku. Zato smo mi već poslali menije više mjeseci unaprijed u hotel da bi se oni mogli pripremiti", otkriva.

Osim što kuha za Vatrene, Tomislav rado promovira bogatu slavonsku kuhinju na velikim natjecanjima. Nije neobično što se upravo u Slavoniji i Baranji dobro jede.

"Netaknuta priroda, puno malih OPG-ova, puno ekološke proizvodnje. Ima tu malo i misticizma, mističnosti, nije poznato, ljudi vole malo istraživati", smatra.

Zbog specifičnosti sportske kuhinje ne preporučuje se teška hrana. Stoga se tradicionalni fiš-paprikaš neće naći na meniju u Katru.

"Kad prođe SP, zvat ćemo Luku da dođe u Baranju. Ovim putem ga pozivamo da bude naš gost, neka dođe pa ćemo se okušati u ljutini", poručio je kapetanu naše reprezentacije.

Sjećanja na prvenstvo u Rusiji i dalje su svježa. Iako i dalje ne može vjerovati da je i on bio dio te priče, nada se dobrom rezultatu u Katru.

"Ja očekujem zadnji ručak kao i u Rusiji. Znači, zadnji dan očekujem da odradim taj zadnji ručak napisan rukom na papir, spakiramo torbe i idemo u finale", nada se Tomislav.

Najkompetentniji slavonski chef Tomislav Đukić ne boji se izazova. Svjestan je svoje odgovornosti, osobito kada se radi o kuhanju za nogometnu reprezentaciju. Ako je suditi po njegovu entuzijazmu, očekuje nas dinamično Svjetsko prvenstvo, a nadamo se i visok plasman vatrenih u Katru.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Matthew McConaughey Matthew McConaughey i Woody Harrelson - 4 Matthew McConaughey i Camilla Alves Matthew McConaughey +8 Matthew McConaughey (Foto: Profimedia) Celebrity Holivudski miljenik žena počastio fotkom na kojoj je potpuno gol, a cijeli je prizor pomalo bizaran!

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Nives Celzijus - 1 Nives Celzijus - 2 Nives Celzijus - 4 Nives Celzijus - 5 +30 Nives Celzijus - 4 Celebrity Pogledajte kako se Nives Celzijus ponijela u pomalo neugodnoj situaciji u kojoj se našla zbog haljine sa seksi detaljem

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene