Godinama ima jazz-band

Glumica Hana Hegedušić još jednom zaplovila glazbenim vodama: "Pjevanje je terapija i pjevati treba svatko!"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Hana Hegedušić - 7 In Magazin: Hana Hegedušić - 6 In Magazin: Hana Hegedušić - 4 In Magazin: Hana Hegedušić - 2 +0 In Magazin: Hana Hegedušić - 1 Galerija

Hana Hegedušić uskočila je u novu ulogu. Ovog puta ne glumačku, već pjevačku. U zvjezdanoj jazz-skladbi snage je udružila s Vedranom Pehardom Sextetom. Možda niste znali, no poznata glumica cijelo desetljeće ima i svoj jazz band, a zadnju gažu imali su ovog ljeta u Petrinji. S glazbenom karijerom naše nagrađivane glumice upoznaje vas Anja Beneta koja je s njom razgovarala za In magazin.

Iako je javnost najviše pamti po njezinim glumačkim ostvarenjima, Hana Hegedušić uspješno plovi i glazbenim vodama. Osim što je pjevala na brojnim festivalima poput Zagrebfesta, Chansonfesta ili Festivala kajkavskih popevki, kći naših poznatih glazbenika Ksenije Erker i Hrvoja Hegedušića ima i svoj jazz-band zanimljiva naziva "Kaj te briga".

Pogledaj i ovo Žuta minuta Žuta minuta Na kazališne daske stiže originalna glazbena komedija koja će vas nasmijati do suza

"Glavni krivac za to što se ja bavim pjevanjem i jazzom je naravno Petar Eldan, s kojim sam kad sam došla tu u Varaždin, prije 10-ak godina oformila trio "Kaj te briga". Dakle, to je jedan varaždinski jazz-bend, genijalni jazz-band koji je i dalje aktivan. Radili smo u prvom valu korone, u ovom prvom lockdownu online, snimali smo se od doma za Dan jazza u organizaciji Gllugl  umjetničke organizacije, i zadnju gažu smo imali ovo ljeto u Petrinji'', priča Hana. 

Hana nas upravo časti još jednom jazz-poslasticom. Ovog puta u suradnji s Vedran Peharda Sextetom, koji se pjesmom "Swinging with the stars" prvi put predstavlja publici.

"Pjesma je prvo bila zamišljena da se izvodi kao instrumental, ali brat mi je onda predložio da na pjesmu dodam ženski vokal. Ja sam se pri izboru ženskog vokala odlučio za Hanu Hegedušić jer sam ju prije nekoliko godina slušao kako pjeva sa svojim bendom i njezin stil pjevanja i njezino pjevanje mi se jako svidjelo", govori Vedran. 

Hani je scena u krvi. Mnogi se još uvijek odlično sjećaju njezinih maestralnih transformacija u Tvoje lice zvuči poznato. Svoje dvije velike ljubavi ples i glazbu spojila je glumeći i u mjuziklima. Do sada je nastupila u njih četiri, a za ulogu Velme Kelly, u svom prvom 2004. godine, dobila je Nagradu hrvatskog glumišta.

''Jako rano sam počela pjevati. A počela sam i predstavljati. Voljela sam i predstavljati, tako da je taj glumački poziv isto jako, jako rano bio prisutan u meni. Voljela sam uvijek nasmijavati ljude. To mi je nekako uvijek bilo najdraže. Kad ja nešto izvedem, napravim neki cirkus, i onda se ljudi smiju i onda je meni drago'', priča.

Godinama Hana nasmijava i zabavlja ljude i s daski koje život znače.

"Evo, došli smo i do kazališta. Varaždinsko kazalište, tu radim, tu sam zaposlena. Tu stvaram predstave. Nismo imali publike, ovaj zadnji val mjere su bile tako postrožene da nismo imali publiku, ali smo napravili jednu lijepu predstavu koja se zove 'Pazi na prazninu''', kaže Hana. 

Prazno se mnogi osjećaju još od početka pandemije koja nam je iz temelja promijenila živote. Hana je, priznaje, vrijeme zatvaranja odlučila iskoristiti da se suoči sama sa sobom.

''Donijelo mi je neka lijepa i neka manje lijepa saznanja, ali mislim da je to također jako važno u životu, naći neki unutarnji mir i biti dobar sam sa sobom. To je jedna polazišna točka, ako smo mi dobri sami sa sobom i ako volimo sebe, onda ćemo biti dobri svijetu i drugima'', zaključila je. 

Lijek za dušu je i glazba. Upravo zato lijepa glumica za kraj poručuje da od pjevanja ne namjerava odustati...

''Nadam se i da ću se i dalje u budućnosti baviti pjevanjem, poticati druge da pjevaju. Pjevanje je terapija i pjevati treba svatko!" smatra. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Ella Dvornik i Charles Pearce (Foto: Instagram) Ella Dvornik i Charles Pearce (Foto: Instagram) Ella Dvornik i Charles Pearce (Foto: Instagram) Ella Dvornik i Charles Pearce (Foto: Instagram) +2 Ella Dvornik i Charles Pearce (Foto: Instagram) Celebrity Ella Dvornik romantičnom fotkom s Charlesom otkrila da uz Valentinovo imaju još jedan razlog za slavlje

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene