Ljubavna odiseja

Jedini Hrvat na listi njezinih muškaraca bio je Vjeran!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Naoružana kamerom i gomilom hrabrosti, započela je putovanje emocionalnom prošlošću!

Hrvatski dokumentarni film ''Ljubavna odiseja'' osvojio je kritičare i gledatelje najprestižnijih filmskih festivala, a napokon je stigao i u naša kina. Priča je to o 20 godina ljubavnih uspjeha i neuspjeha redateljice Tatjane Božić, koja posjećuje petoricu bivših ljubavi, kako bi pronašla odgovor na pitanje - zašto svaka njezina veza završi neuspjehom.

Kada je imala pet godina bila je fatalno zaljubljena u Zdravka Čolića, a zatim kroz život još u njih petoricu. Ona je redateljica Tatjana Božić, čija je gorka-slatka "Ljubavna odiseja", među ostalim, osvojila posebno priznanje na Sarajevo film festivalu. Inspiracija za film, stigla je u trenutku kada je na svojoj koži osjećala svojevrstan društveni pritisak.

'Imala sam negdje 35 godin u hrvatskoj i pomislila sam gle ti to ti svi moji bivši su sretno oženjeni a kaj je sa mnom, s obzirom da živim u Hrvatskoj, ja sam stara cura svi su me tužnjikavo gledali pa sam mislila barem nešto dobro napraviti od toga', kaže Tatjana.

Naoružana kamerom i gomilom hrabrosti, započinje putovanje emocionalnom prošlošću, u želji da otkrije zašto je svaka njezina dosadašnja veza propala.

Prepoznajete li domaću zvijezdu u novoj ulozi? Ovo je PRVI i ZADNJI put!

Prvi na listi onih koji su joj slomili srce bio je Pavel, kojeg je upoznala studirajući novinarstvo u Moskvi. Prvi susret nakon 18 godina proveli su tulumareći Moskvom.

'Proveli smo cijelu noć i bilo je veselo i sad u 10 ujutro on kaže idemo sad kući, ići se upoznat sa tom ženom radi koje je on mene ostavio ja želim pružiti ruku, a ona mene u pidžami privuče sebi i kaže "oprosti za ono što se dogodilo prije 18 godina"dolazimo kod njega', prepričava.

Jedini Hrvat na listi Tatjaninih muškaraca bio je Vjeran.

'Kada smo se upoznali za par dana mi je rekao: znaš ja ti nisam za ženidbu , za brak, ja nemogu smislit zajednički život a bože sačuvaj ne želim dijete a ja sam mu rekla ne možeš to reći na početku veze i to je ta ženska ideja da možeš promijeniti čovjeka', kaže.

U nizu tragikomičnih životnih situacija, Tajana je odigrala sve uloge koje susrećemo u međuljudskim odnosima. Među ostalim, bila je varana, no i s njom su varali svoje partnerice.

'Dok nisam znala bilo je dobro,kad sam saznala to više nije bilo dobro, ali ta veza nije tak dugo potrajala to sam stavila u film jer sam ja sa tom ženom kasnije postala prijateljica, ona je na jednom tulumu došla do mene i rekla "Ti si tajana božić jel?" ja sam odmah znala tko je ona i onda smo otišle družit se kod nje doma i isplakale se i postale prijateljice i onda sam shvatila tu žensku solidarnost.', objašnjava.

Film je otvorio ovogodišnji Zagreb dox, a upravo su se tamo upoznale sve njezine bivše ljubavi.

'Vele oni jedan drugom, imamo mi nešto zajedničko, reko da, imate mene i ono što je bilo smiješno svi su zadovoljni s filmom, Englez je rekao da sam ga napravila boljim nego što je u stvarnosti, ja sam se s tim složila', kaže.

Još jedna zanimljivost s premijere bila je i solidarizacija ženske publike s Tatjaninom ljubavnom boli, koja je završila duhovitim komentarima.

Publika se malo podijelila, s kim sam trebala ostat,i moje susjede su došle iz Zagreba , gospođe u godinama i one sjede i gledaju rohera i hrvata "gle onu dvojicu, uopće nisu tako visoki kao u filmu", oni joj nisu trebale trebala je ostat s Rusom, Rus im je bio najbolji i kad sam sljedeći dan hodala s Pavelom po gradu, neke cure su se derale "o Pavel Pavel"!!

Na trnovitom putu života, nije u potpunosti ostvarila svoj ideal iz djetinjstva - biti jedno s voljenom osobom, no uspjela se ostvariti kao majka, a ovaj film joj je pomogao u spoznaji gdje tražiti sreću.

Prilog u cijelosti pogledajte u in Magazinu.DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene