veliki uspjeh

Domaći dizajneri otkrili kako je raditi sa sa slavnim pjevačicama i glumicama: "Vani je to na drugom nivou"

Aleksandra Dojčinović Aleksandra Dojčinović DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Juraj Zigman Aleksandra Dojčinović Filip Čop Matija Vuica +0 Martina Felja Galerija

Lady Gaga, Paris Hilton, Rita Ora, Hellen Mirren , samo si neke od svjetski poznatih dama koje obožavaju hrvatski dizajn. Kako je surađivati s tako velikim imenima iz svijeta showbiznisa te što im u daljnjem radu znače ovakvi uspjesi, pitali smo domaće dizajnere koji žive modu.

Nicki Minaj, Fergie, Bebe Rexha (Bibi Reksa) tek su neke od svjetskih zvijezda koje obožavaju kreacije Jurja Zigmana. No možda i najveće ime koje je odjenuo ovaj zločesti dečko hrvatske modne scene, kako mu govore, je ono Rite Ore. Zigmanovu kreciju ova je pjevačica odabrala za svoj zadrski koncert.

"Što si manja zvijezda, to si kompliciraniji. To ne govorim o ovima s kojima sam ja radio, ali općenito. Vani je to na totalno drugom nivou, tamo ti nikad nitko neće reć: 'Umorna sam, ne mogu doć, imam jako puno posla' ", ispričao je Zigman. 

Njegove kreacije šetale su i pistom Victoria Secret's showa, a kada su u pitanju crveni tepisi, cilj mu nije oskarovski, već onaj Grammyja.

Domaćim, ali i inozemnim red carpetom, često šeću i haljine Matije Vuice. Kada je oskarovka Hellen Mirren na dodjeli nagrada u Londonu vidjela haljinu Matije Vuice na Zrinki Cvitešić, oduševila se.

"Doslovno je Helen okrenula Zrinku za ruku i rekla: 'Wow koja haljina'. Kako sam ja stajala uz njih, ona je rekla: 'Ovo je dizajnerica'. Pitala je gdje imate dućan. Ja sam rekla u Zagrebu, naravno", ispričala je Vuica. 

Modni proboj dizajnerice Martine Felje u svijet Hollywooda započeo je prije deset godina. Dosad su se u njezinu dizajnu pojavile Paris Hilton, Keisha i Kim Kardashian, Rumer Wiilis. A sve je počelo tako da Martina za svaki važniji crveni tepih napravi haljine koje šalje u showroom u Los Angelesu. Ondje stilisti obično uzmu dvadesetak haljina koje nose zvijezdama na odabir.

"Na fitingu zna bit i mame i prijateljice i dečki, tako da svi zajedno odlučuju koju haljinu odabrati tako da je stvarno dosta teško da se izabere baš tvoja haljina i to je velika čast", rekla je Felja. 

Kada je svjetski poznata pjevačica Lady Gaga za svoj novi videospot odabrala kreacije Matije Čopa, mladi dizajner nije mogao ni slutiti koliko će mu to promijeniti život. Nakon toga je počeo još više raditi, ali i studirati u Londonu. Okrili su ga i stilisti popularnog holivudskog hita "Igre gladi" te je za njih napravio dva modela.

"Zanimljivo je da se haljina u svakom trenutku može rekonstruirati i da se može napraviti potpuno druga", ispričao je Čop. 

Pogledaj i ovo In Magazin: Miroslav Škoro - 2 nije skrivala oduševljenje Evo kako je reagirala gospođa Jasminka kada joj je Miroslav Škoro uslužio kavu: Nije propustila nijedan koncert, a za sve je kriva njezina prijateljica!

Popis zvijezda koje su odijenule komad iz neke od kolekcija Aleksandre Dojčinović teško je izbrojiti. No svakako valja istaknuti da je bosanska glumica Zana Marjanović poklonila nekoliko dnevnih haljina i kardigana Angelini Jolie, za što je dizajnerica dobila niz pohvala od slavne glumice.

"Teško je reći što me pokreće. svaki dan ustaneš i radiš što trebaš napraviti. mislim da je to kod mene možda disciplina. Ja uistinu to što volim, to i radim. To je moj život", ispričala je Dojčinović. 

Taj život znatno je ljepši i šareniji uz vlastiti dizajn. Aleksandra, ali i brojni drugi dizajneri, noseći svojih ruku djelo, pokazuje koliko čvrsto stoje iza onoga što rade. A kretivom dokazuju kako mogu konkurirati onima svjetske slave.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene