Dalmatinska pjesma u srcu Zagreba

Klapa Rišpet napravila noć za pamćenje u Lisinskom: ''Stvar je u pjesmama, vjeruju li ti ljudi''

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Rišpet Klapa Rišpet - 5 Klapa Rišpet - 4 Klapa Rišpet - 3 Klapa Rišpet - 2 Klapa Rišpet - 1 Klapa Rišpet Klapa Rišpet - 2 Klapa Rišpet - 1 Klapa Rišpet +10 Klapa Rišpet - 3 Galerija

Dalmatinsku pjesmu u srce Zagreba sinoć je donijela klapa Rišpet. Prepun Lisinski pjevao je s njima od prve do posljednje pjesme, a na pozornici su im se pridružili Jole i Neno Belan. Kako izgleda kad klapa raspleše koncertnu dvoranu, pogledajte u prilogu In magazina!

Po peti put dvoranu Lisinski napunila je klapa Rišpet. Nakon dvije godine pandemijske pauze jedva su dočekali ovaj koncert.

''Stvarno neka velika ljubav između zagrebačke publike i Rišpeta i stvarno nam je jako jako drago i stalno nam je da to održavamo i dalje'', kaže Pero Kozomara. 

''Pa meni ima treme i kad sam na Pagu ili u nekom malom mjestu, ja uvijek imam tu neku početnu tremu'', dodao je Ivo Amulić. 

A trema je nestala već s prvim pjesmama koje je publika pjevala uglas s njima.

''Ja mislim da je stvar u pjesmama, da li ti vjeruju ili ti ne vjeruju, ja mislim da je stvar u onome da li imaš dobru pjesmu ili nemaš je l pjesma došla od njih je l' ih takla'', govori Pero. 

Rišpetovcima su se na pozornici pridružili dugogodišnji prijatelji Jole i Neno Belan.

''To je nestvarno, ja sam neki dan slavio isto 50.rođendan oni su malo stariji od mene, meni se čini da tu nitko ne stari, svi plešu svi bi pjevali svaki dan, svi imaju energije baš jedan lijepi blagoslov'', govori Jole. 

''Ivu Amulića znam još iz srednje škole. Mi smo tad bili u ludilu, čim nas se nađe tri na okupu odmah se pjevaju klapske pjesme tako da smo često pjevali u portunu'', govori Neno Belan. 

S Ivom je Neno pjevao još od mladih dana, a svirati i pjevati u mladosti nije uvijek značilo i uspjeh kod djevojaka.

Na koncertima klape Rišpet, uz mnogo dobre pjesme, uvijek je i mnogo plesa.

''Ivo je jedanput kad smo imali koncert u Spaladium Areni rekao-  slobodno se ustanite dignite iz stolica ovo nije klapa šest čempresa znači plesanje je obavezno'', prisjetio se Pero Kozomara. 

Bez obzira na mnogo dalmatinskih izraza, stihove njegovih pjesma razumiju svi.

A najveća obožavateljica njihovih pjesama je Ivina dvogodišnja kći Dina.

''Ima ona i svoj mikrofon i onda kad vidi tatu onda uzme mikorofon i onda i ona pjeva. Ja ju neću zaustavljati da bude bilo što odabrala u životu, ja sam i svoju djecu stariju poticao da rade ono što je pratilo uglavnom njihove afinitete'', govori Ivo. 

A je li teže biti solo pjevač ili pjevati u klapi?

''Za klapsko pjevanje pogotovo tenori moraju imati taj baš čisti vokal, mislim da moraju malo urednije živjeti tipa stepenicu ispod opernih pjevača'', govori Jole. 

Tijekom dugog razdoblja bez koncerata, Jole je promijenio neke životne navike.

''Znamo lokali rade do ponoć, ali ja uvijek nekako dođem doma u 2,3 ajmo još ovo pa nešto pjesti, pa stanemo ispred kuće i pričamo još sat vremena, ali sigurno sam zadnjih godinu dana u prosjeku sat, dva ranije išao leći'', priča Jole. 

Iako je mnogo dogovorenih koncerata pred njim, kaže, ne može ostati imun na sve što se događa u Europi i svijetu

''Inflacije, poskupljenja, ljudi pogibaju ostavi to traga na čovjeku i ljudima i tu smo i blizu to se dešava u srcu Europe što je nestvarno'', kaže Jole. 

Baš zato svima nam je potrebno što više pjesme i večeri poput one kakvu je sinoć priredila klapa Rišpet u Zagrebu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Pamela Anderson (Foto: Profimedia) Pamela Anderson (Foto: Instagram) Pamela Anderson (Foto: Instagram) Pamela Anderson (Foto: Profimedia) +1 Pamela Anderson (Foto: AFP) Zanimljivosti Pogledajte kako izgleda sin Pamele Anderson, ocu je slomio srce i malo više od toga, a ona ne krije koliko je ponosna njega!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene