Jako moćno

Ljepote i raznolikost Hrvatske u novoj pjesmi ansambla Lado: "Moja ponosna" kao poklon za Dan državnosti!

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Lado - 4 Lado - 3 Lado - 2 Lado - 1 Lado (FOTO: PR) Lado (FOTO: PR) Lado Electro (FOTO: PR) Lado (FOTO: Danijel Bartolić) Lado (FOTO: Danijel Bartolić) LADO (Foto: Petra Slobodnjak) +10 LADO (Foto: Petra Slobodnjak) Galerija

Ansambl Lado današnji Dan državnosti odlučio je čestitati na sebi svojstven način. Pjesmom. ''Moja ponosna'' sabire sve ljepote i raznolikosti domovine, ali i nadanje u bolje sutra. Kako zvuči ovo podneblje kada ga pretočite u note, otkriva Jelena Prpoš u prilogu IN magazina.

Srčano, mnogo emocija, kako na brojnim pozornicama svijeta, tako i pjesmom "Moja ponosna", ansambl Lado slavi Lijepu našu. Pjevati joj, njima je pravo zadovoljstvo, ponos kojeg se ne mogu zasititi.

"Dok izvodim pjesmu, osjećam se kao da pjevam i plešem kroz Hrvatsku. Prvo mislim da je iznimna čast pjevati na takav način o našoj zemlji, prekrasno je. Duša i srce su puni", otkrile su Ladarice.

Stihovi ove pjesme svojevrsno su putovanje brežuljcima, nizinama, gradovima, otocima i našim morem. No "Moja ponosna" ne pjeva samo o čarobnom krajoliku. Nastavak je ona i dobro znane suradnje Borne Šercara, njegova sastava Jazziana Croatica te produžena ruka njihovu Porinom nagrađivanom albumu. Ovi vrsni umjetnici već su opjevali i uglazbili brojne hrvatske motive, kulturnu baštinu, a inspiracije je još pregršt.

A ta raznolikost ogleda se i u tradicionalnim nošnjama. Jak su one potpis svakog kraja, ali i videopriče Moje ponosne, iza koje stoji Frane Pamić.

"U spotu možete vidjeti nošnje iz Slavonije, Barnje, Posavine, Bratine, sa otoka Suska, Cresa, Zlarina", otkrio je.

Sve što je prikazano ovim stihovima, glazbom i videospotom tek je biser u ogrlici onog što Lado čini svih ovih godina. Elana imaju i dalje. Baš kao i volje te ljubavi koju šire pjesmom i plesom, a što se preslikava i na hrvatski narod, kojem je ova pjesma svojevrstan dar za Dan državnosti.

Pogledaj i ovo In Magazin: Nives Celzijus - 4 sasvim iskreno Nives Celzijus prisjetila se vremena kada je bila žrtva vršnjačkog nasilja i otkrila kako danas odgaja svoju djecu: "Zato što sam bila drugačija!''

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Gabriela Pilić - 3 Gabriela Pilić - 1 Gabriela Pilić - 4 Gabriela Pilić - 2 +26 Frano Ridjan i Gabriela Pilić Celebrity Zvijezda našeg hit-showa pozirala u toplesu, fotke nije propustio komentirati ni Frano Ridjan: “Puštena mi šefka s lanca”

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Snježana Schillinger - 4 Snježana Schillinger - 1 Snježana Schillinger - 2 Snježana Schillinger - 3 +26 Snježana Schillinger Celebrity Pogledajte u čemu se Snježana Schillinger prošetala našim nacionalnim parkom, svi su gledali samo u nju: "Blesavo obučena"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene