piše knjige

Bila je najvatrenija članica pop-senzacije i šokirala je svijet kada je napustila grupu, a danas živi mirnim obiteljskim životom

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Geri Halliwell znamo kao "Ginger Spice", a ta slavna Britanka nakon odlaska iz Spice Girls pokrenula je i uspješnu samostalnu karijeru. Povodom njezina rođendana prisjetili smo se detalja iz njezina života.

Britanska glazbenica Geraldine Horner, poznatija kao Geri Halliwell, bila je dio pop-senzacije Spice Girls, a upravo je ona ostavila svijet u šoku kada je objavila da se povlači iz poznatog sastava i kreće u samostalne vode. I dalje se bavi glazbom, no karijeru je ostvarila i u drugim poljima - objavila je dvije autobiografske knjige te seriju knjiga za djecu.

Pogledaj i ovo Bernie Ecclestone (Foto: Dnevnik.hr) Krstari obalom Bernie ne skriva koliko je zaljubljen u našu zemlju: "Volim Hrvatsku, ovdje mi je posebno lijepo"

Prije nego što je sa Spice Girls osvojila svijet, Geri je radila kao plesačica u klubu na španjolskoj Mallorci. Pozirala je i gola u nekoliko navrata, a otkako se proslavila, te su fotke bile u fokusu brojnih medija.

Skupa s Mel C, Mel B, Victorijom Beckham i Emmom Bunton, Geri je 1994. godine bila na audiciji za novu grupu te su djevojke u kratkom roku osvojile svjetske top-liste. "Wannabe", "Spice up your life", "Say you'll be there" i "Too Much" samo su neki od hitova kojima su Spice Girls pomele svu konkurenciju sredinom 90-ih godina. Do danas su ostale jedna od najuspješnijih ženskih pop-skupina u povijesti svjetske glazbe.

Geri je ostala zapamćena i po frazi "girl power" (ženska snaga) koju je često promovirala. Uska haljina na britansku zastavu u kojoj je nastupila na dodjelama nagrada Brit postala je dijelom povijesti te se povezuje često i s njezinom ideologijom. U intervjuu 1996. godine otkrila je kako je inspiracija toj ideologiji bila bivša britanska premijerka Margaret Thatcher. Bila je bliska prijateljica s legendarnim Georgeom Michaelom, a u trenutku najveće slave svi svjetski mediji pratili su svaki njezin korak.

Odlazak iz Spice Girls i samostalna karijera

Krajem svibnja 1998. godine Geri je šokirala fanove diljem svijeta kada je objavila da odlazi iz Spice Girls zbog borbe s depresijom te zbog razmirica koje su se pojavile u bendu. Godinu kasnije pokrenula je uspješnu samostalnu karijeru te je prodala više od pola milijuna kopija svog prvog albuma "Schizophonic". Do danas se već nekoliko puta povlačila i vraćala glazbi, a bila je i dijelom Spice Girls kada su djevojke odradile povratničku turneju.

Godinu nakon što je službeno napustila Spice Girls, objavila je prvu autobiografiju "If Only", u kojoj je opisala što se sve događalo u bendu, a knjiga je postala svjetski bestseler.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Father’s Day ! @christianhornerofficial amazing daddy 👏🏻. To all the dads , step dads and grandads. 🙏👏🏻

A post shared by geri (@therealgerihalliwell) on

Privatni život uspješno je skrivala dok je bila na vrhuncu slave, no mediji su ipak dolazili do nekih detalja. Vezu sa scenaristom Sachom Gervasijem započela je 2005. godine, a par je godinu kasnije dobio kćer Bluebell Madonnu. Djevojčici su kume bile Victoria Beckham i Emma Bunton. Christophera Hornera upoznala je 2014. godine, a krajem iste godine par je objavio zaruke. Vjenčali su se 15. svibnja 2015. godine, a godinu kasnije dobili su prvo zajedničko dijete. Drugog sina su dobili 2017. godine, a oboje su posvojili i djecu koju su dobili s prijašnjim partnerima.

Geri danas živi mirnim životom i uživa s obitelji. Medijsku je pažnju plijenila i kada je smršavjela 44 kilograma nakon borbe s bulimijom. Kaže kako je nadišla sve probleme koje je imala, a osjeća se ugodno u svom tijelu. 

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Rajko Dujmić - 5 +0 Rajko Dujmić - 4 Celebrity Oglasila se supruga Rajka Dujmića, ali samo kako bi komentirala istup poznatog estradnog menadžera o nekim njegovim kolegama

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene