Nevjerojatna priča!

Bila je miljenica društvene kreme, a sve je izgubila zbog muža koji ju je bizarno kontrolirao, stvari koje mu je vjerovala teško je objasniti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dokumentarna serija "Bad Vegan: Fame, Fraud, Fugitives" počela je s emitiranjem, a nevjerojatna je to životna priča o Sarmi Melngailis.

Osobni i profesionalni pad glamurozne ugostiteljice Sarme Melngailis, koja je bila prava miljenica njujorškog društva, poznata i pod nadimkom "kraljica veganske kuhinje", glavna je tema nove Netflixove serije koja opisuje kako je završila u zatvoru.

"Bad Vegan: Fame, Fraud, Fugitives" naziv je četverodijelne serije koja priča priču o 49-godišnjoj Sarmi koja je vodila popularni njujorški restoran "Pure Food & Wine", a već opasno konkurira dokumentarcima kao što su "Tinder Swindler" i "Tiger King" zahvaljujući napetim intrigama i ludim zapletima.

K njoj su rado zalazili brojne slavne osobe poput Chelseaje Clinton, Toma Bradyja, Aleca i Hilarije Baldwin, Owena Wilsona i Woodyja Harrelsona, i to sve do 2015. godine, odnosno dok ona i njezin sada već bivši suprug Anthony Strangis nisu nestali s dva milijuna dolara, ostavivši zaposlenike i investitore bez novčića.

Sarma danas tvrdi da ju je Anthony prevario i kontrolirao kako bi mu dopustila da upravlja sredstvima restorana obećavajući da će proširiti njezino carstvo hrane i ono što zvuči nevjerojatno - da će njenog voljenog psa učiniti besmrtnim. Tako je od siječnja 2014. do siječnja 2015. godine Sarma prenijela više od 1,6 milijuna dolara s poslovnih na svoj osobni bankovni račun. Nakon toga je nestala, no policija ju je uhvatila godinu dana kasnije nakon što je primijećena kako naručuje pizzu u jednoj popularnoj pizzeriji pod pravim imenom, što se pokazalo kao naivna pogreška.

Za vrijeme bijega Sarma je potrošila vrtoglavih dva milijuna dolara na luksuzni nakit, putovanja u Europu, vožnje Uberom i kockanje umjesto da je tim novcem isplatila plaće i investitore. 

Nakon svega krivi bivšeg i tvrdi da joj je zadavao određene testove kako bi mu dokazala svoju odanost, pa mu je, primjerice, morala davati novac ili pružati oralni seks s povezom preko očiju i tvrdi da su sve to bile sile koje je kontrolirao njegov brat.

Prema pisanju Vanity Faira, Sarma je izjavila da joj je Anthony, koji se udebljao otkako su se upoznali, rekao da je suočavanje s njegovom pretilošću još jedan test. Također joj je rekao da je njezin voljeni pitbul Leon bio njegov pas u prethodnom životu i da su njih troje zajedno živjeli tisuću godina.

Sarma je vjerovala da će, ako učini ono što joj je muž rekao, Leon također postati besmrtan i biti uz nju zauvijek, a Anthony poriče sve njezine navode.

Prvi problemi za kraljicu veganske kuhinje započeli su u siječnju 2015. godine, kada ju je 60 zaposlenika optužilo da nisu dobili plaću i organiziralo prosvjede, a samo nekoliko mjeseci ona je nestala, a restoran je zatvorio vrata.

"To je najgora noćna mora koju možete zamisliti. Da imam terminalni rak, bilo bi bolje od ovoga jer barem mu ja nisam uzrok", izjavila je Sarma jednom prilikom.

Sarma i Anthony upoznali su se 2011. godine, a dvije godine kasnije postavila ga je na poziciju upravitelja svog restorana. Njihova je veza mnoge iznenadila, čak i njegovu pomajku, koja se pitala čime je to njezin naizgled neprivlačni sin, ovisan o kockanju, privukao tu atraktivnu poslovnu ženu.

Kada je cijela saga završila, izvor blizak Anthonyju je za Vanity Fair izjavio kako se koristio metodama kao u nekom kultu, da je hakirao Sarmino računalo, e-mail, telefon i bankovni račun.

"Sarma je izgubila razum, stvarno je povjerovala da će njezin pas živjeti vječno", izjavila je njezina bliska prijateljica Porochista Khakpour.

Posrnula ugostiteljica zbog svega je bila osuđena na tri mjeseca zatvora, a morala je platiti i 1,5 milijun dolara kazne. Anthony je bio osuđen na kaznu od jedne godine i morao je platiti 840 tisuća dolara investitorima.

Sarma je 2017. godine izašla iz zatvora i danas živi povučeno, ali aktivna je na društvenim mrežama, a povremeno je pisala i na svom blogu, a svoju stranu priče odlučila je iznijeti u filmu "Bad Vegan", koji je ovih dana počeo s emitiranjem na Netflixu.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Nina Agdal (Foto: Instagram) Nina Agdal (Foto: Instagram) Nina Agdal (Foto: Instagram) Nina Agdal (Foto: Instagram) +5 Nina Agdal (Foto: Instagram) Zanimljivosti Instagram je uklonio golu fotografiju koju je vidjelo 1,6 milijuna ljudi, no njezina reakcija nakon tog poteza pravi je hit među njezinim pratiteljima!

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput Maja Šuput i Igor Mešin - 1 Karlo Rusan i Maja Šuput - 4 Karlo Rusan i Maja Šuput - 2 +2 Karlo Rusan i Maja Šuput - 3 Celebrity Majin Bloom na mini vespi hit je dana na Instagramu: ''Stvarno je dijete ko iz časopisa, mali cukrić!''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene