Publika oduševljena

Urban&4 uz gudački orkestar u dva dana održali dva rasprodana koncerta u Splitu: "Publika je jako bitna za nas, nadam se da smo i mi njima!"

Urban&4 Urban&4 Maja Prgomet/PR 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Urban&4 Urban&4 +0 Urban&4 Galerija

Nakon niza višestruko rasprodanih velikih koncerata, Damir Urban je prošle subote i nedjelje sa svojom Četvorkom održao dva rasprodana koncerta u Hrvatskom domu Split uz gudački orkestar.

U tako posebnom prostoru koncertne dvorane Ive Tijardovića, dojam je bio vrlo intiman, a to je sada već postalo jedno od obilježja Urbanovih koncertnih sposobnosti jer on ima rijedak talent pretvoriti velike događaje i arene u druženje za publiku koja uživa u njegovoj glazbi.

Oduševljena publika na oba koncerta bila je prepuna dojmova, Urban ih je zabavio zanimljivom pričom o početku svog glazbenog puta koji je bio vezan uz Split i splitske umjetnike, a da je oduševio govori dovoljno i činjenica da je puna dvorana na oba koncerta ustajala zapljeskati više minuta dok ja Damir pjevajući hodao kroz publiku i pobliže upoznavao lica svoje publike.

Nakon dvostruko Porinom nagrađivanog albuma "Lipanj, Srpanj, Kolovoz" publika je navikla na Urbanova vrhunska izdanja, a upravo je to i dobila jer se riječki glazbenik zajedno sa svojom četvorkom trudio proći kroz što je više moguće pjesama, od ranih faza karijere do sada.

"Cilj je bio da taj koncert pretvorimo u druženje i jednu večer međusobne izmjene energije među ljudima koji su jako bitni jedni drugima. Publika je jako bitna za nas, a ja se nadam da smo i mi njima u određenim fazama dotaknuli živote, tako i ovim koncertom.", zaključio je Damir Urban nakon vrlo uspješnog koncerta.

Urban & 4 koje čine Damir Urban, Luka Toman, Marko Bradaschia, Sandi Bratonja i Saša Markovski su ovim koncertom uz gudače još jednom pokazali da njihov glazbeni izričaj ne poznaje mjesto i vrijeme, ali i najvažnije, da se se s lakoćom prilagođavaju klasičnim aranžmanima kako bi ovjekovječili svoju glazbu ispreplitanjem više žanrova i stilova. Do sada smo to vidjeli i na koncertima sa simfonijskim orkestrom, filharmonijom, a ovoga puta i s gudačima u Splitu.

"Zato koncerti po meni i postoje, da si damo priliku na različita čitanja određenih pjesama. Gudački orkestar podcrta i daje dodatnu atmosferu pjesamama i stihovima. Ako je pjesma u svojoj osnovi osjećajna, taj će orkestar osjećaje dodatno potencirati. Čini mi se da si publika na ovakvim koncertima može dozvoliti trenutak u kojem ne moraju uvijek pratiti pjesme i skakati nego zapravo mogu zatvoriti oči i dozvoliti da ih te pjesme odvedu na nova i dalja putovanja", objasnio je Urban posebnost koncerta s gudačima.

Razmjena energije između publike i glazbenika bila je sjajna, a na trenutke su svi prisutni uživali u zbornom pjevanju najvećih hitova. Po završetku koncerta, tim Koncertne dvorane Ive Tijardovića darovao je Urbana secesijskim plakatom s njegovim likom koji mu se jako svidio.

Izvedbe nekih od njegovih najvećih hitova u potpuno novom aranžmanu poput "Dirigent", "Iskra", "Astronaut", "Moja voda", "Odlučio sam da te volim", "Moja", "Div", "Ruke", "Sama", "Kuća sjećanja" i mnogih drugih oduševile su publiku koja je Urbana i njegovu četvorku pozivala na bis više puta.

Na koncertu je izveo i posljednje objavljeni singl "Blijeda u proljeće" kojim je riječki glazbenik krenuo u stvaranje nove glazbene epohe, odnosno novog albuma.

Ispred Urbana i njegove četvorke sada su koncert na prekrasnoj šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila 10. svibnja te koncert na gradskom trgu u Čakovcu, 30. svibnja. Sve nove informacije možete pratiti i na Urbanovim društvenim mrežama.



 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene