Premijera pjesme

Klapa Sveti Juraj predstavlja spot za novu pjesmu ''Dalmacijo, dušo moja''

Klapa Sv. Juraj (Foto: PR) Klapa Sv. Juraj (Foto: PR) PR 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Klapa Sv. Juraj (Foto: PR) Galerija

Pjesma "Dalmacijo, dušo moja" klape Sveti Juraj je nastavak uspješne suradnje sa Scardonom, u čijem su izdanju snimili čak šest studijskih albuma.

Diskografska kuća Scardona i klapa Sveti Juraj - HRM ljubiteljima Dalmacije i dalmatinske glazbe donose novi spot za pjesmu "Dalmacijo dušo moja"u kojem prizori Jadranskog mora ostavljaju bez teksta!

Pogledaj i ovo showbuzz premijera singla The Last Location zaokružuju album i predstavljaju novi singl "Up with the stars"

Radi se o pjesmi koju je mornarička klapa premijerno izvela na prvoj večeri ovogodišnjeg splitskog festivala, a za koju je tekst napisao Krsto Juras autor brojnih tekstova najpoznatijih pjesama zabavne glazbe kao što su: "Dalmacija u mom oku", "Šibenska balada", "Tvoja barka mala" i "Dobra ti večer mati moja".

- Spot za pjesmu "Dalmacijo, dušo moja" prikazuje neodvojivost čovjeka od doma, zavičaja u kojem je ponikao. Taj prirodni, kulturni i emocionalni "pečat" utisnut je u dušu svakog čovjeka i bez obzira koliko daleko ga život odveo, čovjek je uvijek vezan za svoj zavičaj. Priroda je u spotu također prikazana kao živi entitet koji je sposoban biti u tom emocionalnom odnosu sa čovjekom, te isto tako osjeća nostalgiju, prazninu i iščekuje svog sina poput majke na vratima kuće. - izjavio je Hrvoje Svalina režiser spota i Patrik Grgurić snimatelj, inače javnosti poznati po režiji brojnih uspješnica mornaričke klape kao što su "Ruža crvena", "Bura", "Zapivaj klapo moja" i "Odriši me".

Pjesmu je još 1992. godine otpjevao pokojni Vice Vukov, ali je nikada nije studijski snimio, pa je u želji da se otme zaboravu to učinila klapa Sv. Juraj HRM donijevši je u novom klapskom aranžmanu Tonća Ćićerića i Maria Božića.

- Spot je snimljen na brojnim lokalitetima diljem Dalmacije od Splita, Primoštena, Imotskog, Otavica do kanjona Cetine i vrhova Biokova. Posebno hvala posadi broda HRM-a Učka i Odjelu za obuku ronitelja HRM-a za iznimno lijepe kadrove snimljene na moru tijekom plovidbe - izjavio je Marko Bralić, voditelj klape.

Pjesma "Dalmacijo, dušo moja" je nastavak uspješne suradnje sa Scardonom u čijem izdanju su snimili čak šest studijskih albuma.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene