ljubavnici o svojim nastupima

''Koliko god sam dinamovac, ta atmosfera koju hajdukovci rade na tim Bilim noćima je nešto stvarno posebno''

Ljubavnici Ljubavnici promo foto, HAPPY FM 1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Ljubavnici Mario Regelja - 2 Mario Regelja - 3 Mario Regelja - 1 Grupa Ljubavnici - 3 Grupa Ljubavnici - 2 Photoshoot grupe Ljubavnici - 1 Photoshoot grupe Ljubavnici - 2 Ljubavnici - 1 Ljubavnici - 2 +22 Ljubavnici - 3 Galerija

U Special Happy Showu gostovali su članovi zagrebačkog banda Ljubavnici, Mario Regelja i Igor Stanković.

Sa slušateljima Happy FM -a Ljubavnici su podijelili interesantnu priču s nastupa na Bilim noćima, kada ih je kolega Alen Nižetić upozorio - da šute, da Torcida ne čuje da govore ''kaj''. Osim toga dečki su otkrili da su susjedi Slovenci najbolja publika i najveći partijaneri.

Pogledaj i ovo Marko Regelja Više nije tajna! Imamo novi par na domaćoj estradi, otkrivamo koga ljubi Antonija Šola! ''Godinama smo bili prijatelji, a onda se pojavila ljubav''

Osim Maria Regelje i Igora Stankovića članovi benda Ljubavnici su Kristijan Slavić, Borna Biondić i Stjepan Malkoč. Relativno su mladi, na našoj estradi su od 2015. godine, kada su izdali svoju prvu pjesmu, no u današnjem sastavu tek od 2016. Na prijedlog imena Ljubavnici, koje je u najmanju ruku neobično, došao je frontmen Mario.

''Razmišljao sam što bi moglo biti provokativno, jer dobro je kada je nešto provokativno na ovu ili onu stranu, da bude interesantno, i da lakše od drugih naziva, ono da ne moraš slomiti jezik dok ga izgovaraš i da ulazi i zadržava se u uhu. Predložio sam dečkima i njima se svidjelo, brzo smo se dogovorili'', priča Mario. 

Svih do sada objavljenih 20-ak pjesama imaju i svoje pripadajuće spotove, na što su članovi izuzetno ponosni, jer su svjesni da se danas pjesme više gledaju nego slušaju. Drugi studijski album je u izradi i trebao bi biti gotov do kraja godine, nedostaju im tri, četiri pjesme. Na njemu će biti i iznenađenja, odnosno neočekivanih dueta, samozatajno su najavili dečki slušateljima Happy FM-a.

Najluđe snimanje spota su doživjeli snimajući kadrove za pjesmu ''Ne zaboravi me'' – otkrili su Mario i Igor.

''Do zapuštene plaže mogli smo doći samo pješice - natovareni teškom opremom, baš smo imali za pješačiti. To nam je bio jedan od najjačih treninga ikada i jedno od napornijih snimanja…'', ispričali su. 

Iako zagrebački bend, jedan od svojih najvećih hitova ''Lijepa ženo Dalmatinko'', posvetili su upravo Dalmatinkama. Pjesma je spontano nastala u glavi frontmena Maria. No, na svirkama je najbolje od publike prihvaćena pjesma ''Zauvijek ljubavnik'', s kojom su bili na CMC festivalu. U njoj posebno uživaju susjedi Slovenci, hvale se dečki.

''Oni vole te rumbe, koje mi znamo napraviti da zvuče dosta dobro. Slovenci su najveći partijaneri koje smo upoznali, Slovenci nas šiju, luđi su i od Zagoraca i stvarno su odlična publika. S njihovih koncerata ne znaš hoćeš izaći živ, kakva bude atmosfera.
Smatraju da je razlog tome to što su Slovenci stilom života više orijentirani na sjever, Alpe i Njemačku, no da im u glazbi odgovara južniji zabavnjački melos'', pričaju. 

Kod susjeda dečki imaju i 20 koncerata na godinu, jer ih stalno zovu. Sviraju i u Švedskoj i Norveškoj gdje živi velik broj Hrvata koji su u ovim zemljama uspostavili puno hrvatskih zajednica, folklornih udruga, društava, koji njeguju hrvatsku tradiciju i s radošću i nostalgijom dočekuju sve naše izvođače.

Zanimljivo je i kako su ovi mladi glazbenici uglavnom dinamovci, svirali ne jednom, nego desetak puta na Hajdukovim Bilim noćima. Na jednom od prvih nastupa, bili su prateći band Alenu Nižetiću, a Igor je pri tome dobio upozorenje!

''Alen Nižetić ima par pjesama posvećenih Hajduku, Hajdukovci ga jako vole i zovu ga da svira na tim Bilim noćima. Ja, kao jedan pravi dinamovac, dođem prvi put na Bilu noć, i Alen ne zna ništa o meni i tako mi počnemo svirati… Ja sam prije toga preslušao pjesme Hajduka da mi malo uđu u uho. I tako ja sviram, sviram, sve se čudim, Torcida tamo divlja, slavi u sali, to je ludilo… Stanemo tak u pauzi i ja kažem čuj Alen ja sam dinamovac, meni je ovo čudno, kaj je ovo, na šta on meni kaže - prika samo šuti, nemoj da te Torcida čuje da govoriš kaj'', ispričali su. 

''Malo sam se poklopil po ušima, šutio pod pauzom, odsvirao i idemo doma… Koliko god sam dinamovac, ta atmosfera koju oni rade na tim Bilim noćima je nešto stvarno posebno… Igor, koji je sa slušateljima podijelio zanimljivu anegdotu s juga, osim glazbom, bavi se i glumom.

Čak dulje nego što je glazbenik, više od 20 godina je član Gradskog kazališta Jastrebarsko, hvali ga Mario. Sve to iziskuje puno snage i volje, ponekad se poklope nastupi pa se biraju prioriteti, no kada se voli ono što se radi sve se da iskombinirati – zaključio je Igor.
Inače, ovi mladi i perspektivni glazbenici ljubimci su ženskog dijela publike, ali vole ih i klinci i ljudi u zreloj dobi.

Što se tiče planova osim inozemstva, nastupaju i po Hrvatskoj. Ovaj vikend su u Bjelovaru, nakon toga u Čakovcu, pa opet u Sloveniji. Na pitanje kada će neki nastup u Zagrebu odgovaraju s - kaj ćeš doma, doma te svi znaju, u nadi da nije neki hajdukovac u blizini.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene