najbolje od domaće glazbe

Objavljene nominacije za četvrtu nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&OFF, evo tko će odmjeriti snage na završnoj dodjeli!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Završna dodjela nagrada Rock&Off održat će se 5. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Proglašenje nominacija za četvrto izdanje nezavisne novinarske nagrade Rock&Off održalo se 11. siječnja u studiju Unisona, a otkriveno je tko se službeno našao u konkurenciji za nagradu koji će u ruke najboljih doći 5. veljače u Tvornici kulture.

Pogledaj i ovo Danijela Martinović Zaslužila je! Danijela Martinović plijenila poglede u raskošnoj haljini, a večer je začinila primitkom nagrade

Žiri sastavljen od 89 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija u dva je kruga odabrao svoje favorite te je predložio koji su to izvođači koji su obilježili glazbenu 2021. godinu. Pobjednike ćemo saznati na proglašenju nagrada koji će se održati 5. veljače ove godine na dodjeli Rock&OFF nagrada u Tvornici kulture.

Pocket palma, Porto Morto te Urban & 4 dobili su najviše nominacija, njih čak četiri! Slijede Bad Daughter, Mayales i The Gentlemen koji se mogu pohvaliti s po tri nominacije za nagradu Rock&OFF.

Devet kategorija Nagrade Rock&Off su: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama "Rock&Off", "Pop&Off", "Rap&Off", "Elektro&Off" te "Jazz&Off". Zadnja, deseta, kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja.

Za prestižnu titulu Albuma godine natječu se Bad Daughter i njezino izdanje "Let Me Panic", Kensington Lima i njihov "Southbound", Mayales i "Domovina", pocket palma s izdanjem "Atomi", Porto Morto i njihov "Portopop", The Gentleman i "Hide & Seek" te Urban i njegova četvorka s albumom "Lipanj, srpanj, kolovoz". Pjesma godine četvrtog Rock&Off-a mogla bi postati "Thick" Bad Daughter", "Falling" Jonathana, "Montreal" Mayalesa i Mary May, "Zauvijek" pocket palme, "Vrijeme za čilanje" Porto Morta, "Body or soul" The Gentlemana ili "Sama" Urbana &4.

U kategoriji Veliki prasak godine snage će odmjeriti Eric, Fran Vasilić, Matej Milošev, Miriiam te Šiza, a za naslov Koncertnog izvođača godine “bore” se Jonathan, Mark Mrakovčić, Pips, Chips & Videoclips, pocket palma, Porto Morto, Urban &4 te z++.

Rock&Off izvođač godine postat će Kensington Lima, Šiza, The Strange, Tús Nua ili Urban &4, a u konkurenciji za Pop&Off izvođača godine našli su se Bad Daughter, Mayales, pocket palma, Porto Morto i The Gentleman. Rap&Off kipić godine ovoga bi puta mogao doći u ruke Banana Zvuka, Grše, Krankšvestera, Podočnjaka ili Targeta, a za titulu Elektro&Off izvođača "bore" se Jan Kinčl & Reggis Kattie, Kozmodrum, Petar Dundov, Plastic Knives i Toni Starešinić. "Gusto" je i u kategoriji Jazz&Off, gdje su nominirani Damir Kukuruzović Django group, Doringo, Matija Dedić, Šimun Matišić Quintet te Zoran Majstorović & Jazzistra Orchestra.

Iskonova nagrada publike mogla bi doći u ruke sljedećih izvođača, abecednim redom: Bad Daughter, Eric, Fran Vasilić, Jonathan, Kensington Lima, Mark Mrakovčić, Matej Milošev, Mayales, Miriiam, Pips, Chips / Videoclips, pocket palma, Porto Morto, Šiza, The Gentleman, Urban &4 ili z++.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene