početak ljeta

Najveći svjetski organizatori koncerata dolaze u Hrvatsku - Najavljen je sedmodnevni spektakl u pulskoj Areni

Secret Project Secret Project Foto: PR

Početkom srpnja ALDA i Insomniac donose sedmodnevni glazbeni spektakl u prekrasnom ambijentu pulskog amfiteteatra, a u narednim tjednima bi se trebala dogoditi i najava dodatnih festivalskih događanja diljem Istre. Prema najavama organizatora, u periodu održavanja festivala očekuje se dolazak preko 100.000 posjetitelja iz cijelog svijeta.

Najave o dolasku jednih od najvećih glazbenih promotora u Hrvatsku o kojima se u posljednje vrijeme dosta špekuliralo danas su dobile svoju službenu potvrdu. Hrvatska će već ovo ljeto, u periodu od 30. lipnja do 6. srpnja u Puli ugostiti neke od vodećih imena elektronske glazbe. Festival koji će dodatno obogatiti, ali i učvrstiti Hrvatsku na turističkoj i glazbenoj mapi svijeta biti će organiziran od strane promotorskih kuća ALDA i Insomniac pod nazivom ‘Secret Project presents Pula Music Week’. Riječ je o inačici globalno poznatog festivalskog događanja „Secret Project“ koji će ovog ljeta na našu obali dovesti najbolje House & Techno DJ izvođače.

Pogledaj i ovo FiloSofia bogat program Proljetno izdanje JazzHR festivala na pozornicu Tvornice kulture donosi renomirana imena iz svijeta jazza

Početkom srpnja u Pulu će stići neki od najboljih DJ-eva elektronske glazbe koji će nastupiti u jednom od najstarijih europskih amfiteatara. Veličanstvena pulska Arena će svakodnevno biti poprište ekskluzivnih glazbenih događanja, dok će diljem Istre biti postavljeni i organizirani dodatni glazbeno scenski sadržaji o kojima će javnost biti naknadno informirana.

Uz sjajan spektar izvođača, „Secret Project presents Pula Music Week“ bi prema najavama trebao privući preko sto tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta čime će Istra ove, ali i narednih godina dobiti planetarno poznato festivalsko događanje. Ne treba posebno naglašavati kako će ovo događanje u Hrvatsku dovesti velik broj posjetitelja koji će svojom razinom više platežne moći dati dodatan obol ukupnom turističkom ostvarenju, kako grada Pule i Istre, tako i cjelokupnom domaćem turizmu.

Početak festivala u Puli obilježit će audio vizualni spektakl (po kojem su promotori Alda i Insomniac globalno poznati) nastupom južnokorejske atrakcije Peggy Gou - . Nakon toga će „Secret Project Pula music week“ poželjeti dobrodošlicu Solomunu, trenutno jednom od najpopularnijih izvođača današnjice koji nastupa u petak, 1. srpnja. Zanimljivo je kako je Solomun izvođač koji vuče podrijetlo s naših prostora, iako je rođen u Njemačkoj. Naredne dane Festivala upotpunit će slavni britanski producentski duo Disclosure i Tale Of Us koji nastupaju tijekom vikenda 2. i 3. srpnja. Za nastavak besprijekornog glazbenog vikenda pobrinut će se dodatni izvođači na dodatnim lokacijama u Puli i diljem Istre.

U ponedjeljak 4. srpnja u Areni nastupa legenda Boris Brejcha koji će zasigurno ostaviti svoj prepoznatljivi minimalistički trag na debitantskom izdanju festivala. Dan nakon slijedi izvedba Charlotte de Witte, a kao šlag na tortu slijedi spektakl posljednjeg dana događanja u Puli kada posjetitelje očekuje nastup Black Coffee-a koji je prošle godine nominiran za Grammy-ja u kategoriji najboljeg plesnog albuma, a koji će posjetiteljima „Pula Music Week-a“ pružiti nezaboravan kraj opsežnim programom plesne glazbe.

Elitni popis glavnih i pratećih umjetnika, zajedno s najvišom razinom produkcije koja se tijekom godina iskristalizirala kroz događanja u režiji navedenih promotora, „Pula music week“ će obilježiti jedinstvenim audiovizualnim iskustvom. Osim glazbe, Pulski glazbeni tjedan dodatno će izoštriti svoj očaravajući kontrast antičke i suvremene umjetnosti, prikazujući neke od najboljih modernih umjetničkih instalacija iz cijelog svijeta unutar svojih ostarjelih zidova. Dovodeći pravu apstraktnu prirodu događaja u prvi plan, obožavatelji će zasigurno uroniti u neviđeno osjetilno okruženje pred sobom. Pulski glazbeni tjedan će okupiti i brojne konceptualne umjetničke programere i ukomponirati ih u plesnu glazbenu izvedbu.

Iz dobro informiranih izvora doznajemo kako će Alda i Insomniac u nadolazećim tjednima najaviti još jedno veliko događanje koje bi se ovog ljeta također trebalo dogoditi na još nepoznatoj lokaciji na jadranskoj obali.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Bruce Willis i Emma Heming (Foto: Profimedia) Bruce Willis i Emma Heming (Foto: AFP) Demi Moore i Bruce Willis (Foto: Profimedia) Bruce Willis (Foto: Profimedia) +0 Bruce Willis (Foto: Profimedia) Celebrity Kolege u šoku zbog dijagnoze Brucea Willisa, podršku mu je dao i slavni glumac s kojim se javno svađao

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Penelope Cruz i Javier Bardem (Foto: AFP) Penelope Cruz i Javier Bardem (Foto: AFP) +0 Penelope Cruz Bardem (Foto: Getty) Celebrity Godinama su negirali da su u vezi, o svojoj ljubavi i danas šute, a djecu skrivaju: ''Nije me briga ako ljudi misle da sam čudna, to je za mene svetinja''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene